Israelisch kabinet geeft goedkeuring aan wet die ”illegale outposts” gaat legaliseren

Het Israelische kabinet van premier Benyamin Netanyahu heeft zondag zijn goedkeuring gegeven aan een nieuw wetsontwerp dat achteraf de goedkeuring gaat geven aan de zogenaamde illegale ”outposts”, de nederzettingen die niet alleen volgens het internationale recht maar ook volgens het Israelische recht illegaal zijn. De behandeling van het wetsontwerp begint woensdag in de Knesset, het parlement. Verwacht wordt dat het daar zal worden aangenomen.

De nieuwe wet werd ingediend door de ministers Bennett (Onderwijs) en Shaked (Justitie) van de volop rechtse Habayit haYehudi partij met de bedoeling om de dreigende ontruiming tegen te gaan van de outpost Amona bij Ramallah.
Het Israelische hooggerechtshof heeft bepaald dat de nederzetting op privé grond van Palestijnen is gebouwd en voor 25 december moet zijn ontruimd. (Overigens bepaalde het hof al eerder, in 2008, dat de nederzetting afgebroken diende te worden).
De wet werd ingediend en verdedigd tegen de zin van premier Netanyahu en minister van Defensie Lieberman. Er ging een woordenwisseling aan vooraf tussen Netanyahu en Bennett en de beide haBayit haYehudi ministers Bennett en Shaked, die boos de bijeenkomst uitstormden nadat ze te horen hadden gekregen dat ze alleen maar uit waren op verkiezingswinst met dit wetsontwerp. De twee haBayit haYehudi minister wierpen tegen dat Netanyahu de zaak een jaar lang had laten sudderen zonder iets te doen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist