VVD Breda verzint bedreigingen waar je bij staat

Thierry Aartsen (VVD Breda)
Dit betreft de verschrikkelijke toestanden tijdens carnaval 2017. Toen had het Bredase café Boerke Verschuren zichzelf omgedoopt tot Boelke Velschulen en de voorgevel versierd met zogenaamde “yellowfaces” en de actiegroep De Grauwe Eeuw vond daar toen iets van. Een jaar later vond VVD Breda het een goed idee om dat eens flink publicitair uit te buiten :

VVD Breda vindt de social-mediaberichten en bedreigingen van de anonieme Actiegroep De Grauwe Eeuw aan het adres van Boerke Verschuren ‘compleet bizar’. (BredaVandaag)

In regionaal dagblad BN Destem kon ik vervolgens nog lezen dat de VVD Breda een heusch persbericht de wereld in heeft gestuurd:

Ook VVD-lijsttrekker Thierry Aartsen komt niet veel later Boerke Verschuren binnenlopen. Zijn partij heeft zojuist een persbericht de wereld ingestuurd tegen haat tijdens het carnaval. De Grauwe Eeuw is volgens hem niet voor rede vatbaar en militant bovendien. Zo zou de actiegroep vandalisme niet schuwen en erg op de man spelen.(BN De Stem)

Dus ik beide bovenstaande artikelen een keer of 5 gelezen, ook even nagevraagd op de FB pagina van De Grauwe Eeuw, waar ik al snel beschuldigd werd van trollen maar dat terzijde. Mijn vraag is: welke bedreigingen? Welk vandalisme? Wat heeft De Grauwe Eeuw in godsnaam uitgevreten bij Boerke Verschuren?

Het schijnt echt vreselijk te zijn want:

De VVD-er hoopt dat ook burgemeester Depla binnenkort zijn expliciete steun uitspreekt voor het café in Ginneken. Of De Grauwe Eeuw een onderdeel wordt van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen weet Aartsen nog niet. Hij hoopt en verwacht wel dat alle Bredase partijen de actie van De Grauwe Eeuw zullen afkeuren.(BN De Stem)

Nog steeds niet duidelijk wat voor vreselijks er nou aan de hand is maar alle Bredase partijen moeten van de VVD Breda zich hier tegen uitspreken inclusief de burgemeester en B&W.

Maar niet getreurd want in het BN De Stem artikel staat:

Voor de ingang van café Boerke Verschuren wacht eigenaar Johan de Vos op de cameraploeg van WNL. De omroep gaat hem interviewen over de beledigende teksten die hij de afgelopen dagen ontving. Op zijn telefoon scrolt De Vos door de Facebookpagina van de Grauwe Eeuw waar hem onder andere ‘raciale agressie’ wordt verweten.

Hier te bekijken, begint rond 6:20. De uitbater van Boerke Verschuren wordt “bedreigd” aldus WNL. En WNL kan het weten want die hebben de man persoonlijk gesproken over de bedreigingen. De Vos kan er immers doorheen scrollen.

Ook bij WNL geen enkel voorbeeld van een bedreiging. Maar wel moet heel Nederland weten van deze “bedreigingen”.

Nou en dit is er allemaal aan de hand. Een anoniem iemand plaatst een tekstje ‘raciale agressie’ op FB. En hiertegen moet van de VVD Breda de hele Bredase politiek inclusief burgemeester in opstand komen, de hele regionale pers moet publiceren over de bedreigingen, en WNL moet landelijke TV maken over de bedreigingen.

“En het is natuurlijk mooie reclame”, zegt De Vos tegen BN DeStem.

Ja dat weet de VVD ook. En de kritische journalistiek smult er ook van. Lekker elkaar fact free na blaten.

[red.] : een reactie van de Grauwe Eeuw op Facebook Actiegroep De Grauwe Eeuw