Karen Gerbrands voelt zich in de steek gelaten door Tweedekamerfractie PVV

Karen Gerbrands verlaat de Tweede Kamer omdat ze zich in de steek gelaten voelt door haar collega’s in de PVV-fractie. Wél blijft Gerbrands voorzitter van de tweemensfractie van de PVV in de Haagse gemeenteraad.

In haar afscheidsbrief aan de Tweede Kamer schrijft Gerbrands dat het afgelopen jaar ‘verschrikkelijk’ is geweest. Dat is volgens Gerbrands vooral te wijten aan de zelfmoord van haar vriendin Willie Dille en het gebrek aan medeleven binnen de Kamerfractie van de PVV: ‘Als je lid bent van een politieke familie, verwacht je steun. De kille werkelijkheid is dat ik die steun maar van een enkeling heb ervaren’, zegt Gerbrands in haar brief..

Dille pleegde in augustus zelfmoord, even nadat het Haagse gemeenteraadslid op Facebook een video had geplaatst waarin ze beweerde in opdracht van collega-raadslid Arnout van Doorn verkracht te zijn door een groep moslims. Dille’s krankjorume verklaring werd door vrijwel niemand serieus genomen, ook niet door de partijleiding die er wijselijk het zwijgen toedeed.

Voor Gerbrands is dat zwijgen dus aanleiding de fractie verlaten en zich te concentreren op haar werk in de Haagse gemeenteraad. Daar valt het nodige te doen, want al te best gaat het niet met de Haagse PVV. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen ging de partij van zeven naar twee zetels. Voorafgaand aan de verkiezingen rolden de leden van de fractie continue vechtend over straat, wat er zelfs toe leidde dat Gerbrands vlak voor de verkiezingen nog op zoek moest naar nieuwe kandidaten.

Gerbrands wordt opgevolgd door Emiel van Dijk. Van Dijk was in het verleden o.a. beleidsmedewerker van europarlementariër Lucas Hartong.

Bron: AD