Moeilijk hè, reageren nieuwe stijl op Krapuul? Trekken jullie niet hè?

Het wil niet opschieten met jullie hè? Maar komen we er wel. We hebben nog 7 weken om toe te werken naar het ultieme resultaat. Een website met dagelijks tientallen nieuwe artikeltjes met feiten, bronnen, en argumenten. Vandaag ga ik jullie iets leren: Quotes.

Blijkbaar schrikt onze “eis”, zijnde minimaal 100 woorden, jullie nogal af. Of ons verzoek om voortaan te onderbouwen wat je beweert. Kan wellicht ook afschrikken. Maar veel meer vragen we niet. We hebben onlangs 2 berichten geplaatst die ik even wil laten zien:

Leefbaar Fascisme Rotterdam
Betrouwbaarheid?

Ten eerste kunnen we vaststellen dat beide berichten de 100 woorden niet halen. Het eerste geval, van Nexus, al helemaal niet. Toch hebben we het geplaatst. In het geval van Nexus omdat we het een leuk geschreven artikeltje vonden, en Nexus al jarenlang een zeer gewaardeerd lid van onze community is. Verder gebruikt hij een bron. En hops het staat er op.

Het tweede geval is een voorbeeld van hoe het niet moet. Vermoedens. Insinuaties. Geen onderbouwing. Weliswaar meer woorden, maar verder een schoolvoorbeeld van hoe een site makkelijk vervuild kan worden met slap onderbuik gelul. Collega Ina heeft er al gehakt van gemaakt. Maar normaal gesproken willen we dit dus niet meer.

Oh ja quotes. Wat Nexus had kunnen doen om zijn bericht wat meer substantie te geven, is een quote uit het artikel waar hij naar linkt.

Een voorbeeld van hoe dat werkt zie je op dit bericht. 2 zelfbedachte zinnen en verder een quote. In totaal 172 whopping woorden. Dat betekent dus dat als er iemand op dat twietje klikt om dat artikeltje te lezen, hij ook werkelijk iets aantreft dat meer is dan alleen een kreetje.

Zo kun je ook reageren op artikelen op Krapuul. Je zegt wat. Je quote wat. Je beargumenteert wat je er van vindt. Onderbouwt eventueel nog wat, en je drukt op submit.

Een kind kan de was doen. Nu jullie nog.