Nog dertien actievoerders vast; Code Rood kijkt terug op geslaagde actie

Dertien mensen die een overslagkraan in de Amsterdamse kolenhaven bezet hielden afgelopen zaterdag worden nog vastgehouden.
De meeste “kraanvogels” vertrokken op vordering van de politie:

De andere klimaatactivisten hebben hier gehoor aan gegeven, maar een aantal zijn op de kraan blijven zitten (onze eigen kraanvogels!). Uiteindelijk zijn ook zij opgepakt. Zij zullen woensdag voorgeleid worden en de eis tegen hen is dat zij twee weken in voorarrest worden vastgehouden in afwachting van hun rechtszaak. Zij worden verdacht van erfvredebreuk en geweldpleging tegen goederen.

Bron: Indymedia.

Code Rood meldt zelf:
Zondagmiddag hebben de deelnemers aan Code Rood het klimaatkamp in de Amsterdamse haven weer afgebroken. Het was een fantastisch weekend en we bedanken iedereen die eraan heeft bijgedragen!
Ter afsluiting van het kamp hebben we onze solidariteit getoond met de mensenketting voor de sluiting van de kerncentrales Tihange 2 en Doel 3 in België. 50.000 mensen hebben over een afstand van 90 kilometer een lint gevormd. Als dit weekend niet is aangetoond dat de overgang naar duurzame energie breed is gedragen, dan weten wij het ook niet meer!

Bron: Code Rood.
Een eerste video van het kamp:

1 gedachte over “Nog dertien actievoerders vast; Code Rood kijkt terug op geslaagde actie”

  1. Pingback: Oops! keep it in the ground! | Krapuul

Reacties zijn gesloten.