Klimaatkrapulisme: meer ijs = nieuws , minder ijs = geen nieuws

In Maart en April stonden de kranten bol van het feit dat voor het eerst in 8 jaar het Noordpoolijs weer eens op het gemiddelde uitkwam , jawel voor even was het even boven het gemiddelde .. De ” Klimaat sceptici ” waarvan de ons helaas bekende PVV een Nederlandsch broeinest is vonden in dit feit weer eens het , volgens hun zoveelste, bewijs dat de hele opwarming een “leugen van de geleerden” was. Natuurlijk waren die geleerden geheel en al in de hand van de “milieulobby” die boze Linkschmensen die de arme Krapulisten willen beroven van het God (maar zeker niet Allah ) gegeven recht grote auto’s met grote snelheid over hedendaagse en toekomstige snelwegen te razen .. Weinig aandacht gaven de media aan de uitleg die de geleerden aan het grote ijsoppervlakte gaven , er had zich namelijk na een dooiperiode , waardoor er een laagje zoet water op het zoute water was komen drijven , een vorstperiode voorgedaan die voor een dunne ijslaag zorgde … Toen in Mei en Juni het zeeijs met recordtempo smolt waren de Nederlandse Media , vlak daarvoor nog zo juichend over de aanwas van zeeijs in meerderheid zo stil als een verdronken ijsbeer … Hier voor de liefhebbers nog wat plaatjes Allereerst een grafiek van het Noordpoolijs van de afgelopen 10 jaar , met daarbij het gemiddelde van 1972 tot 2008 , in tegenstelling tot het gemiddelde van 1979 tot 2000 waar de juichclub haar mededeling dat ” alles weer normaal was ” op baseerde ( het plaatje eronder ) is het zeeijs dit jaar zelfs niet bij normaal in de buurt gekomen …

Op allebei de plaatjes is een ding duidelijk te zien , we komen snel bij het diepterecord van 2007 in de buurt !!!

Als laatste nog een plaatje van waar het ijs nu is , met een oranje lijn waar het ijs zou moeten zijn …

Voor de Media in Nederland geen nieuws natuurlijk en voor de klimaatsceptici geen onderwerp om over te schrijven , die horen we pas weer als er een deze jaren het Noordpoolijs weer bij “normaal ” in de buurt komt ..

Update : Gemiddelde ijs van Juli dit jaar (wit ) tegenover normaal gemiddelde  (Paarse  lijn )

5 gedachten over “Klimaatkrapulisme: meer ijs = nieuws , minder ijs = geen nieuws”

  1. Bedankt , ik kon hier op mijn werk wat meoilijk plaatjes gaan edittten … 😳
    Schrijven lijkt wel op werken :mrgreen:

  2. Opvallend is ook hoe veel sceptici doen alsof Global Warming alleen maar een verklaring is die achteraf is bedacht nadat het warmer werd (en dus -> als het niet meer warmer wordt, weerlegt dit AGW).

    Het is natuurlijk andersom. We weten al vrij lang dat CO2 een broeikasgas is en we weten dat dit invloed op de temperatuur heeft. De grote temperatuursstijging was al voorspeld voor ze gemeten werd.

Reacties zijn gesloten.