CdK Jan Franssen (VVD) geeft feestje van 33.000 belastingpleuro’s

Jan Franssen (VVD)
Jan Franssen (VVD)
Een en ander vond plaats bij een besloten genootschap, “Le Cercle Cigogne”. Franssen is daar uiteraard zelf wel lid van. Provinciale Staten waren uiteraard niet op de hoogte maar……. niets aan de hand want volgens Jan Franssen betrof dit “een reguliere netwerkbijeenkomst”. Of meneer Franssen daar even mee op wil houden, alvast bedankt. Hadden wij trouwens onlangs niet een gevalletje “machtsmisbruik” met deze gast?

9 gedachten over “CdK Jan Franssen (VVD) geeft feestje van 33.000 belastingpleuro’s”

 1. Daarom juist heeft Minister van Tabak en Zorgverzekeringen Schippers een wetsvoorstel voorbereid die zal alle regeringsambtenaren en provinciale ambtenaren verplichten om jaarlijks een declaratie voor Integriteit en Maffiabestrijding laten ondertekenen.

  Dan houdt het misschien op ’s en keertje met de Staat als je eigen portemonnaie gebruiken. Vooral VVD?CDA probleem – maar daar moeten natuurlijk ook passende maatregelen genomen worden.

 2. Le Cercle Cigogne: niet elitair, wel selectief
  dinsdag 9 september 2003
  gepubliceerd op http://www.haagschecourant.nl – door Christl Visser
  Niet voor Le Cercle Cigogne benaderd? Jammer. Maar houd u groot. Misschien gebeurt het alsnog. Vooral niet zelf gaan bellen met oprichter Maarten Auckerman of met het comité van aanbeveling. “Je kunt je niet aanmelden; je wordt gevráágd.” En om gevraagd te worden, moet je iemand zijn.

  DEN HAAG | Vooraanstaand? Actief? Integer? En toch niet uitgenodigd voor de eerste bijeenkomst van Le Cercle Cigogne, maandagavond in het Oude Stadhuis aan de Haagse Groenmarkt? Dan is er iets aan de hand. Informeer eens discreet. Denk na. Was die transactie van toen wel helemaal koosjer? Le Cercle Cigogne, het nieuwste Haagse genootschap, is niet elitair, wel selectief, vertelt oprichter Maarten Auckerman. Je kunt je niet aanmelden, je wordt gevráágd. Le Cercle Cigogne mikt op gelijkgestemden van gelijk niveau. Mensen die aardig, betrouwbaar en moreel hoogstaand zijn. “Mensen die iets te zeggen hebben, die iets betekenen, die ‘outstanding’ binnen hun groep zijn. Mag ik het zo formuleren?”

  Om welke groepen het gaat? De vraag stellen, is hem beantwoorden. Corps diplomatique, hofhouding, rechterlijke macht, krijgsmacht, internationale instellingen, kunst, politiek, medische stand, kerk. Le Cercle Cigogne wil de standaard hoog houden.
  Auckerman, honorair consul van Guatamala, conflictbemiddelaar en adviseur bij fusies en overnames, constateerde dat de fine fleur van Den Haag behoefte had om af en toe een borrel te drinken, zonder formeel programma. Niet zozeer om te netwerken en al helemaal niet om elkaar ordinair de bal toe te spelen, maar om een beetje te praten en ideeën uit te wisselen. Gewoon om de gezelligheid eigenlijk. Auckerman belde eens rond en binnen de kortste keren was Le Cercle Cigogne een feit. Met een indrukwekkend comité van aanbeveling – luchtmachtchef Dick Berlijn, actrice Anne-Wil Blankers, majesteits thesaurier Joop Baars, BZ-baas Frank Majoor en fractieleider Jozias van Aartsen to name a few – liep de rest vanzelf.
  Gisteravond kwam het genootschap voor het eerst bijeen. Iedereen die iemand is, was er en hief het glas. Op Le Cercle!

 3. Le Cercle Cigogne mikt op gelijkgestemden van gelijk niveau. Mensen die aardig, betrouwbaar en moreel hoogstaand zijn. – ”
  Sorry hoor, maar leg eens uit hoe vvd ers daar lid van kunnen worden?

 4. @2 en @3 ja nu begrijp ik het dat CvdK Jan Franssen (VVd)
  zich kan verantwoorden dat het om een netwerkbijeenkomst gaat voor de Provincie Zuid Holland. Zulke illustere en hoogstaande mensen in dit Haagse genootschap kunnen van groot belang zijn voor Zuid Holland in zijn geheel en voor de CvdK in het bijzonder.

  Wij eenvoudige mensen, zeg maar het gepeupel heeft daar geen begrip van. Ons rest slechts afgunst en rancune om we de tomeloze inzet van Jan Franssen (VVd) niet op zijn waarde (kunnen) inschatten.

  Provinciaalse politiek is ook vooruitzien en daarbij hoort op zijn tijd een drankje aanbieden aan mensen die er werkelijk er toe doen ook bij. Daar moeten wij belasting- en opcenten betalers niet over gaan.

 5. Is er iemand die mij kan vertellen hoe zoiets in z’n werk gaat?, schiet zoiemand het eerst vóór en declareert (waar)??, óf heeft iemand hier het groene licht voor gegeven? (wie)??

 6. NRosa, dat vraag ik me ook af. Waarschijnlijk gaat het zo dat de CdK het bevel geeft het te organiseren en dat alle ambtenaren aan de slag gaan.

  “een reguliere netwerkbijeenkomst”. Voor als hij straks geen CdK meer is? Dan moet hij dat maar gewoon lekker zelf betalen.

 7. @6 Ik vroeg me dit in alle gemoede af,hoe werkt zoiets in godsnaam? Verder helemaal met je eens,zelf betalen.

 8. Volgens de PVV Zuidholland was niets bekend bij de Provincie. Waarschijnlijk tot zeker een eenmansactie van de CvdK.

  Theorietje:

  Le Cercle Cigogne heeft wat moeite met de financiën.
  Jan Franssen (VVd) niet te beroerd om zijn clubje te helpen smoest wat met een bestuurder van Le Cercle Cigogne en er wordt een “netwerkbijeenkomst” georganiseerd waarbij organisatie uitbesteed wordt aan het clubje. Met als hoofdact de CvdK op het podium achter een spreekgestoelte. Uiteraard waanzinnig succes bij de dames en heren met een naambadge op die mond vol proppen met obligate hapjes rondgebracht door onderbetaalde studentjes. Vervolgens kan Le Cercle Cigogne een factuur indienen bij CvdK voor de organisatie en gaat de opbrengst daarvan in de kas van het clubje. Jan Franssen (VVd) tekent voor goedkeuring en de boekhoudafdeling van de Provincie maakt het geld over.

Reacties zijn gesloten.