Plasterk (PvdA) jaagt ons op wachtgeldkosten met zijn samenvoegingsnachtmerrie

Als er de afgelopen drie jaar al ruim 3,2 miljoen wachtgeld is betaald aan wethouders en burgemeesters die vanwege gemeentefusies geen werk meer hadden, hoeveel moeten we dan gaan betalen aan ambtenaren etc. als die natte droom van hem doorgaat aangaande die superprovincie?

Plasterk doet net alsof dat geld op gaat leveren, nou dat kun je mij niet wijs maken. Als het betekent dat er mensen zonder baan komen te zitten in een tijd waarin gewone hardwerkende mensen al geen baan kunnen vinden, gaan ambtenaren het zeker niet redden. Dat wordt dus nog meer betalen voor ons aan wachtgeld, want ja, daar hebben ze recht op he? Mag van mij, maar doe dan ook iets nets voor mensen die door de crisis zonder werk zitten en kom dan niet met van die achterlijke ideeën zoals nu.

Er ís geen werk en de regering doet er geen ene flikker aan! Behalve voor zichzelf en hun vrinden, want die komen altijd wel in een leuk beloonde bezigheid terecht.

Verder vind ik zo’n superprovincie een raar idee, zeker als ze er Amsterdam in stoppen. Daar hebben ze toch al het idee dat ze het middelpunt van de wereld zijn en dat zal dan alleen maar erger worden. De ambtenaren die diensten moeten verlenen (ja het is echt zo, ambtenaren verlenen diensten, lijkt er vaak niet op, maar zou wel zo moeten zijn) staan dan zo ver van de mensen af, dat het voor mij een niet werkbare situatie wordt.

Het lijkt mij dat de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht toch genoeg verschillen om daar geen Amsterdamse-eenheidsworst van te maken. Ik ben tegen!

2 gedachten over “Plasterk (PvdA) jaagt ons op wachtgeldkosten met zijn samenvoegingsnachtmerrie”

Reacties zijn gesloten.