Teeven (VVD): we gaan 26 gevangenissen sluiten en 2 nieuwe bouwen

Als ik dit lees zie ik direct dat hier iets niet klopt. Je hebt 26 gevangenissen en die ga je sluiten, buiten gebruik zetten, en je gaat 2 nieuwe bouwen. Dat is toch bizar? Is er dan van die 26 niet eentje (liever twee) die omgebouwd kunnen worden, zodat die twee hele nieuwe niet hoeven te worden gebouwd?

En wat gaat de overheid met al die lege gevangenissen doen? Net als al die ergerlijk leegstaande kantoren? Gewoon leeg laten staan? Waarom kan er in een land waar zo’n behoefte aan woonruimte is, niet een of andere architect een simpele, leuke manier vinden om van al die leegstaande gebouwen woonruimte te maken? En waarom grijpt de overheid hier niet in?

De burger moet maar meebetalen aan debacles bij banken, waarom worden bedrijven gevrijwaard van ingrepen als ze een raar beleid hebben? Met raar beleid bedoel ik, we hebben een kantoor en dat voldoet best, maar ja, een nieuw kantoor geeft toch meer status, dus we bouwen maar een nieuw kantoor. Oude kantoor? Ach dat is onze zaak niet meer, heb geloof ik wel eens in een programma hierover gezien, dat een projectontwikkelaar dan de zorg voor zo’n oud object overneemt als hij maar een nieuw mag bouwen.

Te zot voor woorden, misbruik van materiaal en grondstoffen én ruimte om te wonen!

5 gedachten over “Teeven (VVD): we gaan 26 gevangenissen sluiten en 2 nieuwe bouwen”

 1. Volgende zet wordt het introduceren van private gevangenissen, want alles wat slecht aan de VS, moeten wij ook en logischerwijs moeten criminelen toch ergens weggestopt worden. En om ons van concurrerende slavenarbeid te verzekeren, wordt van alles wat gisteren gewoon mocht, morgen crimineel. Wedden?
  U kent de riedel: de markt eist het, de VS is ons voorland, er is geen alternatief, blablabla.

 2. wat vind SAMSOM de groene socialist hier wel van??
  van VVD ers is alles te verwachten maar ooit waren er by de PVDA fatsoenlyke mensen. die opkwamen voor de werkende bevolling

 3. Wat ik bijzonder grappig vind is dat de crimefighter met deze ordinaire bezuinigingsvoorstellen niet alleen duizenden banen op de tocht zet maar het Nederlands en Buitenlands- onderbuikgevoel over de lage straffen in dit land nog verder aanwakkert wat zo treffend door de Telegraaf op de voorpagina van vandaag wordt verwoord:
  DE BOEF MAG THUIS ZITTEN

 4. Recordwerkeloosheid?
  Uw regering staat paraat en kondigt bij deze het volgende massaontslag aan.

 5. Dit is weer de neoliberale schaalvergroting op z’n uiterst: na de MEGAstallen voor dieren komen nu de MEGAgevangenissen.

  We bouwen er twee nieuwe MEGAgevangenissen die de mensen voor minstens de huidige 26 of liever 52 huidige gevangenissen in groepskamers (geen gelijkenis met concentratiekampen, hoor!) kunnen opsluiten.

Reacties zijn gesloten.