Soldaten naar Afghanistan = bevrijders; jongeren naar Syrië = terroristen

Soms lees ik iets wat ik totaal niet begrijp. Dan twijfel ik of ik het niet begrijp, of dat het echt raar is.

Zoals in dit stukje, terrorismedreiging is toegenomen omdat er jongeren uit Nederland gaan strijden in Syrië. A. denk ik dan – dat is behoorlijk ver van mijn bed om bedreigend te zijn voor Nederland en B.  – als we soldaten naar Afghanistan sturen heten dat bevrijders en moeten die mensen blij zijn, en jongeren die in Syrië aan een ideologische strijd tegen een dictator mee willen doen zijn ineens terroristen?

Moest ook wel lachen om het hele stukje, eigenlijk, de Nederlandse kneuterigheid straalt er van af. De politie krijgt jihadles, omdat jongens bij elkaar komen en over meisjes, voetbal en politiek praten. Stel je voor! Dat is toch een gigabedreiging? Dit vraagt toch echt om inzet van het leger! Toe, red ons!

Als ik het zo lees, dan is in de toekomst ook het vieren van verjaardagen verboden, wordt ook over meisjes/jongens gepraat én, schrik niet!, over voetbal en politiek. Moet toch allemaal niet gekker worden in Nederland. Waar gaat dit land naartoe? 😀

Maar genoeg gedold, het schijnt in werkelijkheid te gaan om het herkennen van radicaliseren, zou bij VVD’ers ook geen kwaad kunnen, maar daar hoor je niemand over.

12 gedachten over “Soldaten naar Afghanistan = bevrijders; jongeren naar Syrië = terroristen”

 1. “Soldaten naar Afghanistan = bevrijders; jongeren naar Syrië = terroristen.”

  Beter valt het niet te formuleren. o/o

 2. Wel opvallend, als er een paar moslimpubers die kant op gaan zijn het jihadisten, als er wapens geleverd kunnen worden zijn het rebellen.
  Voor iedere gelegenheid een etiketje.

 3. Misschien is het een goed idee alle VVD’ers verplicht enkele reis richting Syrië te sturen.

 4. Toch wil ik een kanttekening plaatsen als Moslim zijnde . Deze jongeren komen uit een intollerante , anderen verketterende, stroming van Sunni Islaam. Ze dreigde al graag naar ons andersdenkenden ( Soefis , Shia en “gewone Moslims ” ) en zullen daar leren doden. Ik ben bang dat het gevaar voor gewone Nederlanders niet zo groot is , maar voor Moslims die hun Salafi stroming niet aanhangen des te groter ..

 5. Dat is altijd zo. In Nederland kijkt rechts Nederland altijd met 2 maten.

  Zelf 400 jaar kolonieeen en slavenhandel kortom piratenrij. Maar nu doen Somaliers het met een goede reden overigens want die hebben werkelijk niks te verliezen in het leven. Omdat andere Euro landen daar ooit heel erg hebben huisgehouden ook 400 jaar kolonieeen.

  Negertje dom en arm houden ziehier het resultaat.

  Maar goed nu hebben die Somalieers een VOC mentaliteit maar dan mag het niet.

  Iets geheel anders is toen hier wat hoogwaardigheids bekleders uit Japan kwamen stonden alle slachtoffers uit Jappen kampen te schreeuwen om excuses. (Prima) maar wat deden we in Indonesie to begin with. En voornamlijk die oude KNIL klojo’s roepen vaak het hardst maar we weten ook wel dat ze op gelijk niveau opereerden gelijk aan dat van een einzatsgruppe.

  Rechts Nederland en jezelf een spiegel voorhouden….

 6. En dan te bedenken dat we allemaal afstammelingen van Adam en Eva heten te zijn…

  Je zou zomaar willen dat en komeet inslaat. Kunnen we een nieuwe start maken. We hebben toch nog een paar miljard jaar om het goed te doen voordat de zon zich opblaast en de aarde verslindt.

 7. Ik krijg echt hersenbeschadiging van al dat doms dat ter rechter zijde van het politike spectrum komt.

  GRAS is GROEN en niet VVD blauw DOM RECHTS!

  Verder ontopic heel vreemd overigens hoe rechts denkt wat betreft Israel en de Joden.

  Rechts misbruikt in feiten de joden nu 2 maal in de geschiedenis.

  1. WO II door ze uit te moorden en te uitbuiten.
  2. En anno nu als frontlinie soldaten vs omringende islamitische landen. De Joden steunen ze niet omdat rechts ze zo lief vind maar als buffer. Kijk maar eens op stormfront hoe men werkelijk over joden denkt en alles met kleurtje maar dat spreekt voor zich.

 8. Ten eerste Assad is geen dictator. Die heeft een meerpartijendemocratie ingevoerd .
  En het is verder heel simpel . In onze kranten zijn het vrijheidsstrijders MAAR als moslims uit Nederland er aan mee gaan doen zijn het ineens extremisten . Men moet namelijk kiezen welke propaganda belangrijker is en moslims extremisten noemen verkoopt beter dus doen ze dat maar . Dus dezelfde kranten die de extremisten (want dat zijn ze) vrijheidsstrijders noemt geeft gewoon doodleuk toen dat het extremisten zijn. En uiteraard als die jongens terug komen hebben ze veel meer geweld gezien en gepleegd (allemaal netjes betaald door de VS, Qatar en Saoedi Arabië en Frankrijk) en dan kunnen die lui met hun getraumatiseerde kopjes natuurlijk hier ook zaken gaan uitspoken. Vergeet niet: onze vertegenwoordigers willen dit. Alleen liever niet dat het Nederlanders zijn .
  Pas als de NAVO groen licht krijgt dan mogen we het land verwoesten met de zogenaamde ‘onze jongens’ die mogen dan lekker de beest uit hangen . En ondertussen willen de mensen in Syrië dat helemaal niet . Plekken waar de “vrijheid” is ingevoerd mogen vrouwen niet meer autorijden en vermoord men zo nu en dan een christen of een moslim die niet moslim genoeg is . Groot applaus van Bruin II

 9. Excellentie zwembad.

  Ik heb zelden iemand zo dom horen praten. Volgens mij weet jij helemaal niet wat de Nederlandse vertegenwoordiger wil, laat staan op welke manier ze dit willen bereiken.
  Weet jij wat de oorsprong van de NAVO is? Wanneer, waarom en op welke manier zij ingezet wordt? Onze jongens die de beest uithangen? Heb je dan echt werkelijk geen flauw idee waar die organisatie en die mensen voor staan en hoe waanzinnig respectloos je over Nederlandse militairen en militairen in het algemeen praat?

  Jij weet precies wat de mensen in Syrie willen? Hoe weet je dat dan? Spreek je die mensen, ben je wel eens in Syrie geweest, of langs de grenzen desnoods? Heb je weleens met een geradicaliseerd persoon gesproken of naar een inwoner geluisterd? Ben je weleens in een land geweest waar de “vrijheid” volgrns jou is ingevoerd? Heb je daar weleens met je eigen doppen rondgekeken? Hoogstwaarschijnlijk niet en je oeverloze cliches en studentikoze en naieve uitspraken irriteren. Maar niet getreurd, je bent niet alleen. Tegenwoordig barst het van mensen die net zo booksmart zijn als jij. Een paar uurtjes op internet hebben gesurfd, maar eigenlijk geen flauw idee hebben hoe de vork nu werkelijk in de steel zit.

  Want als ik de eenvoudige vraag aan je stel: wat doe jij eraan? Wat antwoord je dan?

 10. @10 . Ik spreek wel mensen uit Syrië en wat ze (bijna ) allemaal willen is democratie , dat is iets wat het westen en hun tamme Salafi extremistische personeel NIET willen . Het westen wil een gefaalde elkaar bevechtende “staat”als Iraq waardoor men zich over Syrie als factor in dat gebied niet druk meer hoeft te maken , en de Salafis willen een staat als Saudi Arabië waarbij ze dan de Christenen , Shia , Sufi’s en iedereen verder die hun azijnpissende stroming niet aanhangt onderdrukken of zelfs uitmoorden …

  En de NAVO , die dient om Turken van de democratie weg te houden toch , zo heeft het wél decenia gefunctioneerd ..

  Nederlandse militairen , dat zijn toch die jongens die zo graag met Servische moordenaars pruimenjenever drinken , en ze graag daarna helpen mannen en vrouwen van elkaar te scheiden waarna de mannen naar een executieplek kunnen ??/

 11. @10 Je mag niet oordelen als je er niet geweest bent, ja dat zei Calley ook toen -ie thuiskwam van My Lai.

Reacties zijn gesloten.