Briljant plan van stadsdelen opheffen gaat Amsterdam 1 miljoen kosten

Heet dat nou van de regen in de drup? En voor de Amsterdamse belastingbetalers;,, Of je nu door de hond of door de kat gebeten wordt?”

Ik ga ook maar eens kijken of ik in een grote gemeente wethouder kan worden, leuke beloning en gegarandeerd paar jaar vakantie nadat je er genoeg van hebt.

 

4 gedachten over “Briljant plan van stadsdelen opheffen gaat Amsterdam 1 miljoen kosten”

  1. Die deelraden waren een opzetje van de grootste partijtijger die de PvdA heeft opgeleverd in Amsterdam (en daarbuiten?), Walter Etty. Onvermoeibaar heeft hij het geheel er doorgerost voor de hele stad (er zijn stadsdelen met een eigen karakter, in feite ooit geannexeerde andere gemeenten, zoals Watergraafsmeer en Noord).

    En even onvermoeibaar wordt onder die andere PvdA-tijger uit Amsterdam, Asscher, de boel weer opgeheven, ruim twintig jaar later.
    Hoeveel nepstadhuizen dit gekost heeft, dat blijft dan weer buiten het kostenplaatje…

  2. Een éénmalige last van ongeveer een miljoen tegenover een permanente besparing van ettelijke miljoenen op jaarbasis, plus het wegnemen van een volledig overbodige bureaucratische bestuurslaag die nooit hadden moeten worden opgetooid. Lijkt mij een uitgemaakte zaak: goed beleid dus. Maar weer eens verkeerd uitgelegd in de media door populisten en andere onderbuikbespelers met niets dan kwaad in de aard.

  3. Er is een referendum gehouden over de deelraad Centrum en het bleek dat er in het geheel geen behoefte aan was, maar ja, aan referenda hebben de democraten in het bestuur geen boodschap.

    Zoals het opzetje bedoeld was om extra peevandenaaiers een baan op het pluche te geven zo worden ze nu in het wachtgeld gestald. En dankzij de banden tussen PvdA en vastgoedmaffia zijn er nogal wat deelraadpaleizen doorheengejaagd de afgelopen kwarteeuw. Niks onderbuik, eerlijke weerzin tegen Brezjnjew aan de Amstel.

  4. Anderzijds, als we Ronald -bestuurlijke vernieuwer- Plasterk mogen geloven is een omvang van circa 100.000 inwoners voor een gemeente ideaal. Aangezien de stadsdelen allen van die ordegrootte zijn is het misschien juist handiger om de stadsdelen te laten bestaan en de huidige gemeente Amsterdam op te heffen. Probleem is nog wel wat het me tot op heden niet duidelijk is waar ome Roon deze wijsheid op baseert, maar ja, we mogen er toch wel van uitgaan dat hijzelf en zijn medewerkers daar een sluitend verhaal bij hebben… Toch…?

Reacties zijn gesloten.