NY city burgemeester Bloomberg over moskee bij Ground Zero

In plaats van in je broek schijten voor spookverhalen en hysterische kletspraatjes van figuren a la barbarist Hans Jansen, kan je ook op een fatsoenlijke manier met je islamitische medeburgers omgaan. Michael Bloomberg, burgemeester van New York, nog een republikein ook, eigenlijk het perfecte rolmodel voor Geert, Mark, Maxime, Henk en Ingrid, geeft het goede voorbeeld.

Update: en onze nationale clown wil de rel natuurlijk niet missen/wel aanwakkeren.

32 gedachten over “NY city burgemeester Bloomberg over moskee bij Ground Zero”

 1. Als burgemeester Bloomberg “the voice of sanity..” zou zijn, dan mogen we vaststellen dat Wilders dar tegenover “the voice of insanity” is.
  Mark en Maxime volgen hem trouw.

 2. Wat Hans Jansen er mee te maken heeft ontgaat me, en de bouw van een islamitisch gedachtenhuis – waar komt dat geld eigenlijk vandaan voor zo’n investering :-)) – is natuurlijk net zoiets alsof neo-nazis een herdenkingsmonument voor Hermann Göring op een paar honderd meter van de gaskamers van Oświęcim zouden willen bouwen. Maar ondanks dat ben ik het wel eens met zionist Bloomberg … laat maar bouwen.

 3. Imam Faizal Rauf is zelf welvarend en heeft een welvarende gemeenschap rond hem … veel succesvolle Moslims in New York .. Het geld komt zeker niet uit Saudi Arabie want Imam Faizal is een Soefie- Moslim en daar hebben fundementalisten de pest aan .
  Er zijn trouwens ook een flinke groep Moslims omgekomen op 11 sept , de beveiliging daar werd voor een groot deel gedaan door een Pakistaanse familie ( ik was er een week van tevoren nog , heb nog met ze staan te praten ) maar dat word makkelijk vergeten ..
  Daarnaast is er al zo’n 30 jaar een kleine Moskee van de Halveti Jeharri Soefie groep daar vlakbij … En woont Imam Faizal en veel van zijn gemeenschap al jaren ( al ruim voor 11 sept ) in dat gebied …

 4. @Kropotkin Arabarbarist Hans Jansen heeft de populair-wetenschappelijke zelfbenoemde islamkunde toch geintroduceerd bij Het Volk.

  Verbaast me dat jij dat niet weet.

  De rest van je verhaal is een Godwin dus je hebt de discussie verloren.

 5. @Kropotkin

  “net zoiets alsof neo-nazis een herdenkingsmonument voor Hermann Göring op een paar honderd meter van de gaskamers van Oświęcim zouden willen bouwen.”

  Wat een walgelijke, zieke vergelijking. De impliciete aanname is: Osama b. Laden’s handlangers en andere moslims zijn één pot nat.

  Dit is de vergelijking die je moet maken: geen katholieke kerk in Londen omdat de IRA daar mensen heeft gedood.

 6. “De zionist Bloomberg”
  Ja, “de jood Bloomberg” klinkt wat cru als je net een virtueel uitstapje naar Auschwitz hebt gemaakt.
  Ik denk niet dat je burgemeester wordt van New York als je eigenlijk naar Israel wilt verhuizen.

  Is Godwinnen een vergelijking maken met ’33/’40-’45? Ik denk bij de naam Godwin in de eerste plaats aan de eerste moderne anarchist (here we go again), echtgenoot van de eerste moderne feministe (in geschrifte dan, allebei), Wollstonecraft. Maar ik kom de term zo vaak tegen in fora en commentaarboxen, het zal wel over iemand anders gaan.

 7. En intussne weten we dat WIlders op onze kosten komt spreken tegen de bouw van een moskee in die buurt, op 11 spetember 2001.

  Is de regering op de hoogte van de kosten aan bewaking van dit Kamerlid? Is de regering met mij van mening dat de bescherming van deze man zijn eigen verantwoordleijkehdi is? Zo neen, waarom niet?

 8. Gelukkgi znij er altijd nog de typo’s die afbreku doen aan de oprecthe woede (deze waren opzetetlijk, nog een heel werk zo).

 9. Wilders vindt natuurlijk weer dat de aanslag is gepleegd door de islam en niet door Al Qaida.
  Het enige wat ik me kan voorstellen is dat dit een reclamestunt gaat zijn voor het komende bruine kabinet. Wilders mag niet gaan van Verhagen, maar hij mag wel vinden dat hij er tegen is. Dan zal links wel stil worden….
  Als die wel gaat dan moeten de onderhandelingen vandaag nog stoppen of vliegt Maxime erachterna als puinruimer.

 10. Heb net de gehele speech van Bloomberg op Youtube bekeken: http://www.youtube.com/watch?v=kXm_fUDfJZQ. klaarblijkelijk waren wij hollanders er al veel eerder bij om mensen hun geloof te ontzeggen. Peter stuyvesant verbood de bouw van synagoges en quaker-kerken. mensen die hiertegen protesteerden werden verbannen. Klaarblijkelijk zijn bekrompen nederlanders zoals geert van alle tijden.

 11. Ja aardig niet? Het kan enig diplomatiek geharrewar geven als de indruk gewekt wordt dat Wilders namens het Nederlandsche regime spreekt. Als het er dan al is.
  Kan hij ook meteen uitleggen aan Obama waarom deze een moslimterroristische communist is (de bijeenkomst wordt georganiseerd door de schrijfster van het prachtboek waarvoor hij een aanbeveling heeft geschreven).

 12. Excellentie Zwembad

  Op nu.nl las ik dat iemand Obama gemaild had dat een dergelijk gezelschap in de persoon van Wilders er aan kwam ❗ je zal maar voelen dat je dit uit naam van je eigen volksvertegenwoordiger hebt te doen…ik heb zelf af toe ook een zorg bevlieging over wat er van boven op me af dreigt te komen…zo lang het maar van boven blijft 😉
  Het zou dat Wilders langzamerhand als idioot 😛 door buitenlandse media beschouwd wordt ….dat helpt ook niet veel zolang hij hier een held is…maar toch beetje bij beetje ….behalve voor VVD en cdA die voor de neo liberale uitbuiting van mens en milieu , vastgoedwereld,heilige HRA oogjes dicht snaveltje toe doen… dat kan nooit goed gaan …… ➡
  Het zou al wie er visie en gezond beleid gaat geven na jaren visieloze balkenende, het kan dus veel erger. Als Kbruin3 dit gaat doen weet ik niet wat er dan aan bevolkings opknap nodig zou zijn…..iets van er komt hoe langer hoe meer bij…..dus spaar u zelf nu en houd allen goede moed 😉 !:

 13. Hmm er zijn anders genoeg Amerikanen die tegen de bouw van een moskee op de plek van Ground Zero is hoor..
  Hetzelfde als dat je een neo- nazistisch monument gaat bouwen vlakbij Auswitz..
  Hoe dan ook, ik heb er gemengde gevoelens over……

 14. Er staat een katholiek klooster vlak bij het vernietigingskamp in Auschwitz.
  Daar is wel over gemiauwd, maar toch niet zo hard als over dit.
  Alsof de Twin Towers Auschwitz zijn, trouwens.
  De massamoord door de nazi’s weer eens gebanaliseerd voor propagandadoeleinden..

 15. tante Beatrix

  Juist, de burgemeester gaat ook niet op straffe van burgers verbieden om actie tegen te voeren.
  Er is geen enkele reden voor Wilders om de herdenking te gaan opstoken en opruien hoe men 9/11 met elkaar daar verwerkt.
  Er zijn ook aardig wat moslims omgekomen, die hebben ook nabestaanden
  Het isgodsgeklaagd arrogant dat hij denkt dat hij geroepen is om zich er tegen aan te gaan bemoeien waar NY een moskee, schijnt meer een ontmoetings ruimte te zijn, wil neerzetten of niet.
  Het maakt niet uit wat het is, het is zijn zaak niet om daar te gaan speechen, mensen tegen elkaar op te zetten, volledig respectloos. .
  Woont hij in NY, ,is hij Amerikaans staatsburger?
  Laat hij opheldering over de Ned. donatie eisen en daarna media hier breed fulmineren om meer zetels te ronselen.
  .
  Nee, Wilders zou er heen gaan om met zijn extremistische contacten NY voor te lichten over zijn “”missie”‘ en hij heeft al een reli fundi predikant geinspireerd tot een oproep voor Burn a Koran Day op 11/9. Krijgt hij het toch nog voor elkaar om een andere fanaat zo ver te krijgen te doen wat hij zelfde wilde doen in zijn copy paste Fitna. .
  Het zou dat dat dergelijke connecties onder meer geldschieters voor zijn Missie en PVV Stichting zijn.
  En hij is bezig met zijn Wilders Interantional Freedom Alliance.
  Laat hij op persoonlijke titel doorgaan met zijn megalomane ideen Europa en liefst de Wereld van de Islamisering te bevrijden, misschien doet hij dit ook wel als hij genoeg gelschieters bij elkaar heeft.
  Hij scoort nu mede op het succes van 24 zetels voor Stichting Henk en Ingrid .
  Waarbij genoemd moet worden dat One Man Mission Wilders de VVD en Cda zou gaan gedogen,. One Man Mission Wilders een Gesloten Politieke Beweging.
  In tegenstelling tot de deense variant die uit de Deense Volks Partij bestaat,
  Wilders Mission heeft grootste plannen helse plannen voor de wereld , plannen waar geen kind van zou willen of durven dromen.

  Tot een volgende keer, overigens heb ik geen idee hoe oma Bea hier over denkt, u wel. 😛
  Zij heeft in ieder geval niets te vrezen…….

 16. Tante Beatrix, een islamitisch gebouw dichtbij Ground Zero staat gelijk aan een nazi-monument bij Auschwitz ? 😥

  Dus alle moslims zijn al-Qa’ida.

 17. Er staat al een klein moskeetje vlak bij “ground Zero ” , en dit Islamitisch Centrum komt niet eens op ground Zero zelf maar er in de buurt …

 18. @jos: Zo bedoelde ik het niet wat jij nu van mij insinueert.
  Ik denk aan de nabestaanden van de vermoorde mensen, en daar hoort geen moskee voorlopig, dit is veel te pijnlijk…
  En je kan zeggen wat je wilt, maar als wij 9/11 herdenken, dan denken we aan de islam en niet aan het Christendom…

 19. de nabestaanden van de moslims uit dat gebouw? denk je daar aan en van de christenen en de atheïsten?

  gezien het hier gaat over een interreligieus ontmoetingscentrum met inderdaad een moskee er in en inderdaad een initiatief van moslims die dit opzetten om als mensen van verschillenden overtuigingen tot elkaar te komen?

  hoe denk je over de nabestaanden van hen die in dit idee geloofden?

 20. @kleine ster zwambot:: Laten wij het hopen…Ik probeer het positief op te nemen, maar als ik die feestvreugde in Nederland ooit zag na het gebeuren, maar ik probeer het om erin te geloven…

 21. @beatrix

  Waarom is de hele islam verantwoordelijk voor een misdaad die een handjevol fanatici pleegt in naam daarvan ? Leg dat eens uit. Is het de schuld van “vrijheid en democratie” als in naam daarvan honderdduizenden mensen kapot worden geschoten ?

  Als “de islam” niet het probleem is maar hoe sommigen die opvatten dan moet er nul probleem zijn met mensen die andere opvattingen over de islam hebben. Zoals de moslims die dat gebouw willen openen en die duidelijk stellen dat ’t een centrum voor dialoog moet zijn.

 22. “… maar als ik die feestvreugde in Nederland ooit zag na het gebeuren.”

  Vertel. Een paar rotjochies ergens ? Niet zo hysterisch doen en niet overdrijven.

 23. @beatrix

  waar was ik op 9/11

  ik liep met een kater van hier tot tokio door het park en moest ergens aan het werk om 16:00

  onderweg kwam ik bekenden tegen . Blanke Nederlanders in opperbeste stemming.
  Ze waren bij dat zoals zij zeiden : de derde wereld eindelijk eens terug slaat

  Ik schrok me rot en zei : “als dat waar is dan gaan we grote rampen tegemoed”
  en ik wist toen nog niet eens hoe groot de agressie van PVV, CDA,PVDA,VVD, GL zou worden
  ik dacht dat slechts amerika de wereld zou terroriseren; nooit verwacht dat wij zelf ook het slachtoffer zouden worden van de amerikaanse haat

  en dat zijn we

  voor 9/11 hadden we het niet over moslims toen hadden we het over mensen

 24. tante Beatrix Schreef:

  @kleine ster zwambot:: Laten wij het hopen…Ik probeer het positief op te nemen, maar als ik die feestvreugde in Nederland ooit zag na het gebeuren, maar ik probeer het om erin te geloven…

  Dat zogenaamde feestvreugde verhaal is al zoveel keren ontkracht , Inclusief door de Politie van Ede (waar het volgens de verhalen gebeurd zou moeten zijn ) het betrof hier de uitingen van vreugde bij een Turkse bruiloft en had niets met New York te maken , maar de modderkruipers van de rechtse pers blijven het maar als feit herhalen , ondanks die ontkrachtingen …

 25. Trouwens , waarom is 9/11 de grootste misdaad van de laatste jaren terwijl slechts enkele jaren daarvoor er MEER mensen vermoord zijn , met Nederlandse assistentie , in Schreberniza ??? Door CHRISTENLIJKE Serven met de zegen van hun priesters !!!

 26. Ik ken mensen die in het begin dachten dat het een wraakactie was voor de echte 11de september

 27. En om Horkheimer die ik elders hier citeer te parafraseren: wie van 11 september 1973 niet wil spreken dient ook over 11september 2001 te zwijgen

Reacties zijn gesloten.