Uitgave van zes miljard euro voor wapentuig ligt beetje gevoelig

VVD’er Mark Rutte is ineens tot het heldere inzicht gekomen dat een investering van zes miljard euro in de Joint Strike Fighter (JSF) een beetje bizar en overdreven zou overkomen bij Het Volk, zeker op een moment dat Mark Rutte achtien miljard wil bezuinigen op Henk en Ingrid.

Dat zegt ie nu. Voorheen was hij gewoon voorstander.

Het helpt trouwens ook niet dat er geen kamermeerderheid meer voor is.

“Van de grote partijen is alleen het CDA nog een uitgesproken voorstander van de JSF”, aldus de Telegraaf).

Nou zo groot is dat CDA niet hoor.

Anyway, die investering van zes miljard voor speelgoed dat aan de andere kant van de aardbodem lekker anoniem inboorlingen kan bestoken die komt heus wel hoor, even geduld hebben. Eerst achtien miljard bezuinigen.

Even geduld, dan kunnen onze rechtse vriendjes bij het CDA en de VVD weer Sinterklaas spelen en goede sier maken bij hun contactjes bij de wapenindustrie en de USA.

11 gedachten over “Uitgave van zes miljard euro voor wapentuig ligt beetje gevoelig”

 1. Wat was er eigenlijk mis met de Eurofighter, de Saab, en dat franse toestel? Behalve dat ze een fractie van die JSF kosten? En hoe heeft men die toestellen vergeleken is is men tot het slotsom gekomen dat die JSF, behalve heel duur, vooral ook beter was? Heel het ding zoals we hem willen bestaat niet eens. We hebben dus een peperduur papieren vliegtuig willen kopen in plaats van goedkopere bestaande toestellen.

 2. En ja, wat is er mis met de nieuwste generatie van Russische fighterjets?
  De huidige generatie van Russische vliegtuigen zijn qua radar, bewapening en eigenschappen al superieur aan de JSF, dus als over een jaartje of vijf de Sukhoi T50 / PAK-FA in dienst wordt genomen dan zitten we met inferieur Amerikaans schroot opgezadeld.
  Zie link voor de Russische PAK-FA ofwel het mooiste vliegtuig ooit gebouwd.
  http://picasaweb.google.com/lh/photo/kf44fmD-0VGusI9QpGFYmg
  Dat vliegtuig is 60% goedkoper in aanschaf dat de inferieure Amerikaanse vliegende JSF-Hummer.

  jvdheuvel: met de B-52 is zeker weinig mis. Maar wat dacht u van de Russische ‘Witte Zwaan’, de Tupolev 160?
  http://www.youtube.com/watch?v=lx9ElW4dJq4

 3. De verwachte kosten zijn inmiddels opgelopen tot $200 miljoen per stuk.

  85 toestellen zouden $ 17 Miljard kosten.

 4. Dat was niet afgeproken Kbruin3 zou stil blijven ❗
  Laten ze zo lang mogelijk over onderhandelen over hun uitwerpselen ➡ .

  NRC Heleen Mees: “‘Het verraad van Rutte. In een interview met Paul Rosenmöller – nota bene opgenomen in New York – zei Mark Rutte dat hij zijn oud-partijgenoot Geert Wilders een man met inktzwarte denkbeelden vond.
  Het kabinet waar Rutte straks naar alle waarschijnlijkheid leiding aan gaat geven is echter niet anders dan een enkeltje Middeleeuwen””
  Das nog wel erg keurig gezegd, verder mooie column over NY en burgemeester.
  Ze zal niet weten dat Ruttes 👿 gedoog vriendje Wilders 👿 daar op 9/11 haat fik wil gaan steken 👿

  En dat de middeleeuwse vriendjes van Rutte en Wilders geen troubadours zijn maar Britse neo nazi’s en skin heads die van plan zijn om zich in mijn stad Adam als steun te gaan uitleven 😈
  Genoeg is genoeg 😥
  Overigens denk ik wel dat het onderhandelen al snel tot constipatie zal leiden,
  de berichten over wilders NY plannen helpen ook mee, Kbruin3 spat,jasses, vroegtijdig uiteen…..maar wat dan…..meer zetels voor winnaar Wilders en zijn PVV….een fascist kan ons land gijzelen….. .beetje bij beetje wordt hij ontmaskerd 😉 ….hopen maar…. : 😉 |

 5. @Nolly van der KLuft,

  Dank, ik heb al eerder genoemd dat ik een redelijk politiek onbenul ben, ik doe mijn best en vind het al een hele klus het bij te (willen) houden.
  Toch mooi zo”n inkijkje in Rutte 4 jaar geleden, alhoewel mooi is het beeld bepaald niet ❗
  Zou wel mooi zijn als iemand de uitzending kon traceren, over die inktzwarte denkbeelden van Rutte’s ferme kameraad 😆 , bah.

 6. Het staat mij nog bij dat Rutte mooi sneerde bij het debat achteraf op de verkiezingsavond, 22 november 2006, Rutte tegen WIlders: “Mijnheer, ik ben liberaal.” Dat had WIlders officeel ook moeten zijn. Zo’n vier jaar later reppen we daar niet meer over.

  Waarom ik Helen Mees geboren Nijkamp (en niet getrowud met ene Mees) als wegbereider van Wilders zie: haar quasi-neofeministische verhalen over vrouwen die aan het werk moeten in plaats van bij de koters te zitten. Zeggen hoe goed het is in New York waar je een donkere schoomaakster m/v kunt huren voor een grijpstuiver, waarom kan dat in NL dan niet? Zou tot enig zelfonderzoek mogen leiden of Bruin I dan niet jouw programma gaat uitvoeren – zodat ook de laatste huisvrouw m/v een k*baan moet aannemen voor navenant loon om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.
  Te laat voor klachten. tenzij Bruin I toch niet doorgaat.

  Maar zoals gezegd: Rutte aan zijn eigen woorden herinneren kan zeker geen kwaad.

 7. Vergis je namelijk niet (dit is niet tot Katja per se gericht, maar tot iedere lezeres m/v):
  Wilders’ campagne is een voortdurende aanval op de (onderste laag van de) arbeidersklasse. De Marokkaanse en Turkse immigranten kwamen niet om “leuke andere cultuur:” of “de islam” te brengen in NL maar om onderaan de maatschappelijke ladder k*werk te verrichten. En als dank moeten ze verder de stront in getrapt worden. Dat is de PVV, kort samengevat.

  LIjkt mij dat ik mijn politieke positie hiermee ook wel duidleijk gemakt heb, zij het iniet in partijpoltiieke zin 😉

  (Bij het k* een geslachtsdeel naar keuze in te vullen)

 8. Luchtmacht moet maar weer met beide beentjes op de grond gaan staan. Een simpel en doeltreffend vliegtuig is meer dan voldoende en daar zijn er inmiddels diverse, veel goedkopere van Europese komaf…. Voldoen ruimschoots aan de bedoelde / toekomstige militaire taaktstelling. Gewoon verstand gebruiken en slim gaan inkopen, zonder militaire afhankelijkheden en overige verplichtingen :mrgreen: En wat betreft politici / geloofwaardigheid: elke huidige politicus heeft weleens wat gezegd over andere, geldt ook voor partijen die over elkaar struikelen…. Op enig moment, wonder o wonder, is “men” opeens samen in een kabinet en lijken twijfels, opvattingen, persoonlijke aanvallen e.d. er niet meer toe te doen… 😀 Het hoort er schijnbaar bij. Als we elke politicus of partij gaan vangen op in het verleden gedane uitspraken of standpunten, dan kunnen we onbeperkt blijven citeren tot in de eeuwigheid…. 😕

Reacties zijn gesloten.