Blijkbaar zijn belastingparadijzen toch niet zo tof en blijkbaar is NL toch een belastingparadijs

Van Baalen (VVD)
Van Baalen (VVD)

Vandaag berichtje in de Volkschbruine Haat & Lasterbode, over de top van de Nederlandse bedrijven, die honderden dochterondernemingen hebben in landen waar ze 0 procent belasting betalen. Shell heeft 85 van dat soort ondernemingen, “staatsbedrijf” ABN Amro heeft 54 stuks 0 procent belasting betalende ondernemingen op Bermuda en de Kaaimaneilanden.

Blijkbaar is het toch wel erg. Als zelfs überproleet Van Baalen (Firma List & Bedrog) vindt dat er wat aan gedaan moet worden.

Wat ook grappig is, is het citaat van Samsom (PvdA) in bovenstaand bericht: Samsom vond het in het programma College Tour “een slecht idee dat Nederland een belastingparadijs is”.

Blijkbaar is Samsom vergeten dat zijn kleuterclub unaniem voor de stupide PVV-kleutermotie stemde waarin gesteld werd dat NL geen belastingparadijs meer genoemd mocht worden.

4 gedachten over “Blijkbaar zijn belastingparadijzen toch niet zo tof en blijkbaar is NL toch een belastingparadijs”

  1. Volgens het NRC-bericht (link #2):

    PvdA-leider Diederik Samsom zei gisteravond in het tv-programma College Tour dat hij een einde wil maken aan de belastingontwijking door internationale bedrijven in Nederland. Hij wil “stap voor stap deze misstand” aanpakken. Samsom noemde het “een slecht idee dat Nederland een belastingparadijs is”.

    Dan maak je jezelf toch wel volstrekt belachelijk door eerst voor genoemde PVV-motie te stemmen. Dat je überhaupt voor een PVV-motie stemt!

  2. Ik kan maar zo meteen eentje van helemaal hetzelfde strekking gooien: ” Ik denk dat de economische crisis een slecht idee is”.

    En wat is de realiteit?

Reacties zijn gesloten.