Krapuul Radio 2013: de Tielman Brothers

Laat ik eens eerlijk zijn. Ik weet niets van de Tielman Brothers. Ze zijn in de jaren 40 blijkbaar door hun pa, een KNIL-militair, meegenomen naar Nederland. Toen musiceerden ze al. In Nederland werden ze uiteindelijk een rockbandje. Eerst speelden ze op verschrikkelijke Egmond gitaren.  Zie. Zelf heb ik 35 jaar geleden ook eens een Egmond kado gehad van pa en ma. Het ding heette toen weliswaar anders maar het had echt alle tekortkomingen van de echte Egmond. Ik zie ma nóg die 3 euro-cheques ter waarde van 900 gulden uitschrijven. Waardeloze crap was het. Anyway in bijgaand filmpje zie je de Tielman Brothers in 1960. Op gitaren waar tegenwoordige metalheads een moord voor zouden doen. Je zou er nu bijna een huis van kunnen kopen. Hun show is voor 1960 tamelijk schokkend. Te schokkend wellicht. Eerst het soviet-communistische Dark Eyes. En vervolgens Rolling Rock. Dit is Rock ’n Roll zoals God het bedoeld heeft. De Stones en de Beatles bestonden toen nog niet eens. Sukkels. Goeie musici hoor die Brothers. Check eens hun versie van “Sway“.

Kijk ook dit. Is dat drummen of is dat drummen?

10 gedachten over “Krapuul Radio 2013: de Tielman Brothers”

  1. Ja, zonder allochtonen zouden we muzikaal niet verder dan de klompendans en culinair niet verder dan boerenkool met worst zijn gekomen.

  2. goed zo, Laurent , fijn dat je zo trots op dit land bent en zo goed op de hoogte .

  3. @2 De tolerantie ten opzichte van allochtonen was inderdaad iets waar ik ooit trots op was in dit land. En dat heeft ook te maken met de culturele verrijking die we hier hebben ervaren voordat PVV-achtige ééncelligen een dominante stem kregen in het politieke discours.

  4. “Otjsi tsjornie” is van voor de Sowjettijd hoor, geldt als traditional. Eerste plaatopname 1908 van Михаил Вавич niet op YT helaas.

    Ah, de Tielman Brothers. Vooral groot in de Bundesrepublik waar ze dubbel exotisch waren en waar racisme niet gepast was… Het tweede filmpje, daar kan Jimi Hendrix nog een puntje aanzuigen…

  5. Jimi Hendrix, ook al iemand afkomstig van twee volkeren waar de beschaving niet verondersteld werd vandaan te komen.

  6. In de 60er jaren was een optreden van de tielman brothers je van het .In bijna alle discotheken in noord holland waar zij optraden was het bomvol .maar ook de iets latere ousaiders waren goed .

Reacties zijn gesloten.