Dagblad de Limburger trekt sommige reageerders niet. Ik ook niet.

Dagblad de Limburger vindt het “Bezoek Wilders Ground Zero test voor formatie”. Mooi, mogen zij vinden. Freedom of speech. Dit valt alleen maar toe te juichen. Niks mis mee. Hoor je mij niet over.

Maar mijn oog viel op een naschrift van de redactie:

De discussie over dit onderwerp is gesloten omdat een groot aantal van de deelnemers zich niet aan de spelregels hield die gelden op het forum. Sommige deelnemers hebben inmiddels een ban gekregen. (limburger.nl)

Goh, dat hebben wij hier nou ook. Dagelijks bezoek van mensen die schelden normaal vinden, of die uitdrukkelijk de bedoeling hebben om gelijk te hebben over maakt niet uit wat, mits het maar aantoont dat zij gelijk over iets hebben. Daar wijden ze dan 20 reacties aan. Off topic natuurlijk, dat spreekt vanzelf.

Je hebt ook mensen die hier als zwaar schokkend wereldnieuws komen bijdragen dat ze gisteren Opsporing Verzocht hebben gezien en dat daar veel lichtgetinte mensen te zien zijn, of dat alle moslims verplicht zijn alle ongelovigen te onthoofden. En dat je in Marokko geen kerken mag bouwen.

Daarom hebben wij hier regels. Websites waar het hierboven geschetste niveau van discussie de norm is bestaan er al genoeg; daar hoeven wij niet nummer zoveel van te worden.

Het spreekt, denk ik, vanzelf dat de regels minder strikt (of laten we zeggen: nauwelijks) worden gehandhaafd bij mensen die 90% van de tijd in staat zijn om op een zinvolle manier aan de discussie deel te nemen.

Aan de andere heb je dus ook mensen die hier binnen vallen en die denken dat alles hier kan (ze zien het anderen immers ook doen). Aan de vaste bewoners van deze website het verzoek om hier een (klein) beetje (veel) rekening mee te houden.

Zonder regels had deze site al lang niet meer bestaan. Althans niet met een reactiemogelijkheid.

2 gedachten over “Dagblad de Limburger trekt sommige reageerders niet. Ik ook niet.”

  1. De Limburger / Limburgs dagblad , alsook elsevier is pure censuur .
    Van vrije menings uiting hebben ze nooit gehoord .

Reacties zijn gesloten.