Alle toeslagen afschaffen is pas echt handig

ziekenfondsbrilletje
DIT IS EEN PERSOONS GEBONDEN BUDGET VOLGENS ASSSISTENT PROFESSOR ALBERTJAN TOLLENAAR

Pardoes waren daar de Bulgaren die dit land als flappentap gebruiken. Wel vijftig of honderd mensen op één adres, en allemaal kregen ze “zomaar” geld. Geloof je het zelf? En stel dát er een poging gewaagd zou zijn, dan is er helemaal niemand geweest die de NSB-kliklijn belde? Gisteren schreef ik al iets over Frans Weekers en de trucs die gebruikt worden om voorzieningen en uiteindelijk alle onrendabele mensen maar af te schaffen. Wég met al die opvreters van “ons” geld.

Eén van de “deskundigen” die vindt dat gewoon alle toeslagen wel weg kunnen is hoogleraar fiscale economie Peter Kavelaars, niet toevallig kwam hij daar deze week mee. Hier kun je de uitzending nog eens nakijken. Maar hij gaat nog veel verder met zijn populistisch bruin gezever:

“Met Polen en Roemenen zal het wellicht niet anders zijn. En er zijn natuurlijk voorbeelden van Nederlanders die met kinderopvangtoeslag hebben gesjoemeld. Het systeem is te royaal ( mag dit van het koninklijke volk? Royaal is toch armoede?-LRD ). Er gaat tien miljard in om. Maar linksom of rechtsom betalen we die natuurlijk zelf via belastingen”

Deze “deskundige” Peter Kavelaars  is naast hoogleraar fiscale economie  ook nog Directeur Wetenschappelijk Bureau bij Deloitte. Voor de neoliberale Bruinen uiteraard een schitterende combinatie.

Een ander “wetenschappelijk” mannetje is Albertjan Tollenaar (what’s in a name). Hij bemoeit zich even met de Persoons Gebonden Budgetten:

“”Afschaffen en alleen nog zorg in natura toestaan. Dat heeft altijd goed gewerkt. Met het ziekenfondsbrilletje was niets mis.”

Een ziekenfondsbrilletje vergelijken met een PGB. Ze weten gewoon niet waar ze over lullen. Lees het artikel zelf maar, nog een fijne voortzetting van uw “bevrijding”.

 

6 gedachten over “Alle toeslagen afschaffen is pas echt handig”

 1. Klinkt inderdaad zeer diepgaand en met cijfers onderbouwd dat onderzoek van die Tollenaar, waar halen ze deze deskundige nou ineens weer vandaan?!?

 2. @1:

  Bij de brillenhandel in China? Daar maken ze het fondsmodelletje nog immer. Niets verbaast me nog.

 3. Nou inderdaad zeg 🙂
  Sjongejonge, nou ja als we dan toch populair moeten gaan zitten rekenen op de achterkant van een bierviltje…………. ehm……PGB begroting = 2,7 miljard en is 30% goedkoper dan zorg in natura vanwege uitsparing overhead.

  Dan kan je stellen dat de budgethouders 2,7 miljard te besteden hebben i.p.v. 3,8 miljard en het feit dat er ca 1% van 2,7 miljard niet helemaal goed te herleiden is (onderzoek CvZ), dus is er zeg een slordige 1,1 miljard uitgespaard tegen 27 miljoen niet helemaal duidelijk besteed dankzij deze regeling.
  Daar heb je heel wat brilletjes voor.

 4. @3:

  Nou, volgens mij kan je zó hoppa een PhD krijgen bij dat Erasmusleerbedrijf van die Kavelaars.
  Wat kan jij rekenen zeg : )

 5. Geinig, zoveel Bulgaren op een adres.

  Ik ken ook Nederlanders die met meer dan honderd man op een adres ter grootte van een ouderwetse buitenplee wonen, op een achteraf eilandje in een verweg oceaan om hier de belasting te ontduiken.

  Die Bulgaren integreren verbluffend snel, chapeau!

Reacties zijn gesloten.