“Gaat u maar een luchtje scheppen, mijnheer de opgesloten vreemdeling”

Schokkend is het bericht wel, maar “nieuws” is het niet. “Lastige” te deporteren vreemdelingen – en ziek zijn is lastig hoor – worden in isolatiecellen opgesloten, “afkoelruimtes” heet het dan. Medische zorg bestaat uit het spreekwoordelijke paracetamolletje, als dit al gegeven wordt, en als je dood blijft, nou dan blijf je dood.
Ik geef toe: dan is het vaste bewakingspersoneel wel geschrokken, ik heb het van zeer dichtbij meegemaakt. Maar gelukkig dekt het regime deze behandeling, die bij “criminelen” al niet zou mogen worden toegepast, laat staan bij mensen wier misdaad is dat zij in Nederland zijn zonder dat dit mag van het regime.

Wat nieuw is, is dat er nu stemmen naar buiten worden gebracht hierover.
Dorststaker Nesad in Rotterdam aan het woord, met transcript van het eerste gesprek.

5 gedachten over ““Gaat u maar een luchtje scheppen, mijnheer de opgesloten vreemdeling””

  1. Het is toch werkelijk te walgelijk voor woorden, hoe die mensen behandeld worden, dat dat zomaar kan in dit land! Ik weet dat de stemming er inmiddels naar is, maar ik ben toch iedere keer weer verbijsterd,

  2. En dan maar klagen dat het in america zo slecht is….
    Neem een voorbeeld aan Nederland. Schaam, Schaam.

  3. En dan rechtse reaguurders die dit kabinet en dus beleid links noemen. Dan ben ik toch wel benieuwd naar hun ideale rechtse beleid en hoe Nederland er dan uitziet. Communistsche goelags of Kapitalistsche Concentratie kampen. Ik vrees op een mix van beiden want het past allemaal in hun denk en ziens wijzen.

Reacties zijn gesloten.