Dienst probeert honger- en dorststaking te verstoren

Waar zijn jullie principes? vraagt het demonstratiebord van een bewoner van het Vluchthuis in Den Haag bij een bijeenkomst van PvdA-leden gisteravond, ook in Den Haag. Het antwoord dat de demonstrant niet gekregen heeft, maar dat het enige juiste is, is natuurlijk: jullie moeten bij de VVD zijn.

De Dienst Terugkeer & Vertrek heeft de honger- of dorststakende opgesloten vluchtelingen in Rotterdam aangeboden het aantal uren waarin zij opgesloten zitten kleiner te maken. Een mogelijkheid om verdeeldheid te zaaien: de honger- en dorststaking gaat niet om de omstandigheden in dit opsluitcentrum maar om het hele beleid.

4 gedachten over “Dienst probeert honger- en dorststaking te verstoren”

 1. REAGEREN MIDDELS ANONIEME PROXY IS NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE HUISREGELS.

 2. @1: je mag best proberen te lezen hoor.
  Ten eerste zie ik Arnold nergens een eventuele beslissing van een individuele hongerstaker beoordelen.
  Ten tweede zegt de woordvoerder zelf “Dit is geen hongerstaking tegen het detentiecentrum Rotterdam. Ik strijd tegen het beleid. Dit beleid maakt het mogelijk maakt dat wij in de gevangenis zitten.”
  Daar zou je een aanwijzing in kunnen zien als je het aandachtig gelezen had.

 3. REAGEREN MIDDELS ANONIEME PROXY IS NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE HUISREGELS.

 4. Ja, en waar zie jij Arnold beweren dat die hongerstakers dat niet zelf uit mogen maken? En waar zie je een veroordeling als ze dat zouden doen?
  Heb ik dan ergens iets gemist?

  Bovendien hebben die hongerstakers een woordvoerder aangewezen die dit zo stelt, het is niet eens de bewering van Arnold zelf. De hongerstakers hebben dit dus al zelf bepaald.

  Je negeert hun eigen woordvoerder.

Reacties zijn gesloten.