Woordvoerder dorststakers in Rotterdam in kritieke toestand

De woordvoerder van de honger- en dorststakers in het opsluitcentrum in Rotterdam nadert het kritieke stadium. Hij is sinds 7 mei jongstleden in dorststaking. Hier zijn gesproken verklaring. Transcript met commentaar hier.

In de geïsoleerde cel wordt hij nu ieder uur wakker gemaakt om “te kijken of hij nog leeft”. Camerabewaking mag niet want “dan gaat zijn advocaat maar klagen”.

De Nederlandse gelijkgeschakelde media geloven het allemaal wel, wat ook met zich meebrengt dat er internationaal geen ruchtbaarheid is. Vicieuze cirkel.

9 gedachten over “Woordvoerder dorststakers in Rotterdam in kritieke toestand”

 1. Als deze man sterft is deze hele regering verantwoordelijk. Kijken of de PvdA het dan nog steeds heeft over er ‘samen sterker uit komen’, en of Teeven dan nog steeds het gore lef heeft om te blijven zitten. Waarschijnlijk wel, dat is het erge.

 2. Zouden er veel mensen bereid zijn uit solidariteit ook een hongerstaking te gaan doen?
  We mogen deze mensen toch niet laten sterven?
  Dit kan toch niet?

 3. @2 Ik denk het niet, de meeste mensen zijn praatjesmakers. Ze hebben wel veel grote woorden maar als het op daden aankomt laten ze het afweten.

 4. Het laten doodgaan op een verschrikkelijke manier van die mensen wordt door Jacques Tichelaar, de volgevreten PvdA-Gauleiter van Drenthe, vast ‘moedig’ gevonden.
  Immers: de misdadige keuze je desnoods over lijken gaande aan de gemene zaak houden die je met die fascistische proletenpartij VVD gemaakt hebt heet in zijn opthiek ‘moedig’.
  Zou Jacques Tichelaar het vergassen van zes miljoen mensen ook ‘moedig’ hebben gevonden?
  Immers, de organisatoren en uitvoerders van de Holocaust hebben zich gehouden aan de ‘afspraken’ die ze met Hitler, Himmler en Heydrich gemaakt hebben.

 5. @2, Daar stel je een hele terechte vraag en ook één die direct raakt aan moraal en ethiek….
  Ik zeg je heel eerlijk: ik weet niet of ik dezelfde moed op zou kunnen brengen als die mensen in Rotterdam….
  Soms denk ik daar wel eens over na en word dan tegelijkertijd vervuld met een intens gevoel van woede als ik de onverschilligheid, het doodzwijgen en de platvloersheid van mijn omgeving en de media zie om nog maar niet te spreken over de achterbaksheid en de misdadigheid van tyes als waar ik het hierboven over had tot me door laat dringen.
  Maar voor het antwoord op jouw hele terechte en nodige vraag die iedereen zich zou moeten stellen, mag ik me niet verschuilen achter hetgeen anderen wel of niet doen en dus zeg ik je heel eerlijk: ik weet het niet.

 6. @7, Als ik Teeven zie moet ik altijd denken aan het boek van Hannah Arendt ‘De banaliteit van het kwaad’ waarin zij afrekent met de mythe als zouden de misdadigers van het Derde Rijk monsters zijn geweest. In werkelijkheid zijn het kleine, onooglijke mannetjes geweest, veelal mislukt in het leven die door de omstandigheden heel veel macht kregen. Eichman was er een sprekend voorbeeld van.
  En nu, 70 jaar later, Fred Teeven: een onooglijk mannetje, lelijk, vadsig en dik (behalve één of andere teef uit VVD kringen zien de meeste vrouwen hem vast en zeker niet staan) maar vooral niet erg succesvol in zijn leven, kan eigenlijk niks, was in wezen ook maatschappelijk volkomen uitgekotst en gescheten….
  Dit vieze, vunzige, onooglijke kereltje beslist nu over leven en dood van mensen die moreel bezien op een onvergelijkbaar veel hoger plan staan dan hij of Diederik Henneicke Samsom, Hans kopgeld Spekman of Gau-leiter Jacques Tichelaar.
  Ook over die laatst genoemden zou dat boek heel wel hebben kunnen gaan: ‘De banaliteit van het kwaad’.

Reacties zijn gesloten.