Immigratie binnenkort bevorderd

De tsunami aan immigranten – weliswaar niet bestaand – is de stok van Wilders en andere xenofoben om vluchtelingen op een inhumane wijze te vervolgen. De dorst- en hongerstakingen in Nederlandse detentiecentra zijn een reactie op het vreselijke beleid. Maar het kan verkeren.

De krant [Handelsblatt] schrijft dat het bevolkingsaantal in Duitsland, dat in 2003 nog op 82,5 miljoen personen stond, in 2011 was gekrompen tot 81,7 miljoen en dat er in 2060 waarschijnlijk nog maar 65 miljoen mensen in het land zullen wonen.

Om het probleem aan te pakken “zet de minister van Economische Zaken Philipp Rösler in op immigratie”. (PressEurop)

Nederland kan over enige jaren met soortgelijke problemen te maken krijgen. Wie gaat Wilders’ billen afvegen waneer hij nog senieler wordt?

30 gedachten over “Immigratie binnenkort bevorderd”

 1. ” Wie gaat Wilders’ billen afvegen waneer hij nog senieler wordt?” , hij rekend waarschijnlijk op een Baboe , maar wel een van Bali want dat zijn geen Moslims .. Van Borneo kan niet want dat zijn koppensnellers , ect ect jaren 50

 2. Immigratie is helaas ook niet de oplossing, althans niet op lange termijn. De “nieuwkomers” willen graag blijven, omdat bijvoorbeeld de kinderen dat graag willen, en worden ook oud. Ook zij moeten verzorgd worden. Het lijkt me, dat meer kindertjes de enige juiste oplossing is. Helaas loopt het geboortecijfer in Duitsland (straks ook Nederland?) al lang terug. In tegenstelling tot populaire berichten van PI enzo, ook bij zekere (religieuze) minderheden. Mehr Kinder braucht das Land, ongeacht waar ze vandaan komen.

 3. @2: Ik volg je even niet, Cornelis. Voor ‘meer kindertjes’ geldt net zo goed als voor ‘nieuwkomers’ dat ze ‘ook oud worden en ook verzorgd moeten worden’. Het enige verschil is dat dat moment wat later zal liggen. (Maar als er bv. ‘meer handen aan het bed’ nodig zijn, dan zijn die nu nodig en niet over 20 jaar.) Waarom vind je het ene een betere oplossing dan het andere?

 4. @3 Ik geloof, dat er nu in Duitsland gemiddeld 1,39 kinderen per vrouw geboren worden en dat 2,19 kinderen nodig zouden zijn om een bevolking op peil te houden.
  De ironie, op het sarcastische af, is dat er in ontwikkelings- en grenslanden veel meer kinderen worden geboren, die veel minder kans hebben op een gezond en gelukkig leven. Ook in sommige Europese (EU) landen.
  Men ziet alweer, dat het achterlijke, onnatuurlijke idee van (cultuur)grenzen en nationale staten uiteindelijk tegen ons werkt. We moeten niet alleen gekwalificeerde arbeidskrachten laten komen, zoals Rösler dat wil, maar meer werk maken van de gezinshereniging en vooral het stimuleren van jonge gezinnen.

 5. Cornelis heeft volkomen gelijk. Immigratie is geen oplossing, verergert het probleem zelfs. Enkel een hogere vruchtbaarheid van de vrouw helpt. Stuur Bakrastani naar een cursus Nederlands. Kan geen drie woorden foutloos schrijven.

 6. Wat een rare bijna onkiese discussie. Mensen “halen”of “brengen”, gelegd langs de lat van bruikbaarheid. Soort toekomstquotum.

  2060, jaja, de “wetenschap”staat voor niets.

 7. @5 we kunnen beter jou naar een heropvoedingsgesticht sturen aangezien je na al die jaren nog steeds niet begrepen hebt dat dit soort reacties hier niet toegestaan zijn.

  1e waarschuwing. 3 strikes out.

 8. @4: Nee, je begrijpt mijn vraag niet. Van immigratie noem je een minpunt, nl. ze “worden ook oud. Ook zij moeten verzorgd worden”. Of bedoel je vooral het feit dat ze ‘willen blijven’, nee toch? Anyway, voor de optie ‘meer kindertjes’ geldt exact hetzelfde – waarom is dat dan volgens jou een betere oplossing?

 9. Een immigrant van pakweg 40 jaar zal nauwelijks nog kinderen krijgen. En over een aantal jaren ook tot de ouderen behoren. Het leidt ertoe dat je vervolgens steeds meer immigranten moet halen om dit probleem op te lossen. Je krijgt dan een ware immigratiegolf om de vergrijzing van de voorgaande immigratiegolven op te vangen.
  Meer immigranten lost niets op. Een hogere vruchtbaarheid van de vrouwen in Nederland wél.
  Daarnaast, dit land is rijk genoeg om ook een goede levensstandaard bij een krimpende bevolking te genereren. En wat mij betreft mag het in dit land ook wel wat minder druk worden.

 10. @10: Nee, je krijgt geen immigratiegolf want jouw immigranten planten zich niet voort. (Maar als ze het wel zouden doen is het vast ook weer niet goed.)

 11. Zou deze discussie ooit gevoerd zijn als het xenofobe verhaal “vol is vol” niet had bestaan? Met andere woorden, zijn we nu in het weerleggen van buitenlanders “haat” getuind door middel van een “we hebben ze nodig” discours?

  Zoiets als butienlanders die iets economisch toevoegen, hoge opleiding, hier een tekort aan, mogen wél blijven, worden hier al actief heengehaald, de rest blijft maar weg.

 12. @10, Liera – vanuit het land der Xenofoben en Racisten, doet het volgende discriminerende uitspraak:

  “Een immigrant van pakweg 40 jaar zal nauwelijks nog kinderen krijgen.”

  Dit is een typisch discriminerend/racistisch uitspraak die nergens op gebaseerd is, (behalve het grondslag van de “eigen” cultuur).

  Mooi visitekaartje.

 13. @5 @10 Liera, het meerendeel van de vrouwen is vruchtbaar genoeg. Het ontbreekt vaak aan de wil. Helaas helpt de Nederlandse regering ook niet echt. Er moet veel meer gedaan worden om het krijgen van kinderen te stimuleren. Betaalbare kinderopvang, uitgebreider ouderschapsverlof, etc. In Duitsland proberen ze dat al een tijdje, maar ook hier is het nog niet genoeg, blijkens het lage geboortecijfer. Je Nederlands mag dan in orde zijn, je vaardigheid logische redeneringen op te stellen blijkbaar niet.
  @9 Joke, het gaat erom, dat de balans tussen werkenden en gepensioeneerden klopt. En dat deze balans ook in de toekomst blijft bestaan. Immigranten blijven hier en genieten (hopelijk) veelal ook hun oude dag hier, omdat ze in de buurt van hun hier gewortelde kinderen willen blijven. Dat zou ik ook willen. Het gaat er mij niet om dat ze immigranten zijn, het gaat om het houden van de balans tussen werkenden en gepensioneerden, ongeacht waar ze ooit vandaan kwamen.
  @13 Inderdaad, ik ben een mooi voorbeeld: migrant en met 39 mijn eerste, met 41 mijn tweede kind gekregen. Mijn vrouw is 4 jaar ouder dan ik, dus @14 , gelul.

 14. REAGEREN MIDDELS ANONIEME PROXY IS NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE HUISREGELS.

 15. De bevolking krimpt.
  Dan kun je 2 dingen doen.
  Ofwel je stimuleert kinderen krijgen, door het betaalbaar houden, of je importeert werkkrachten.
  Ik vraag mij af of dat zomaar mag worden aangenomen.
  Steeds minder mensen zijn nodig om hetzelfde te produceren.
  Willen we een duurzame samenleving ?

 16. @16 Mijn vrouw was 43 toen we onze eerste kregen en 44 bij onze tweede, dus wel gelul. Overgang komt meestal wat later. Bovendien kan je aan het begin van die fase ook zwanger worden.

 17. REAGEREN MIDDELS ANONIEME PROXY IS NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE HUISREGELS.

 18. Alle leuke mannen zijn homo, ook al niet best voor het voortbestaan, daar moet eveneens wat aan gedaan worden.
  Of misschien is KI een oplossing? Mensenlegbatterijen?

 19. @19 Allemaal waar, maar dat is alles beside the point.
  @20 Ich darf doch sehr bitten! Alle leuke mannen homo’s? Bovendien sluit dat ouderschap niet uit, naar mijn mening.

 20. REAGEREN MIDDELS ANONIEME PROXY IS NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE HUISREGELS.

 21. @22 Dank je. De bevolking moet niet per se groeien, maar in ieder geval constant blijven. Als het dan exactly the point is: waarom krijgen jonge vrouwen te weinig kinderen?

 22. @23:
  [ De bevolking moet niet per se groeien, maar in ieder geval constant blijven]

  Waarom? Wie weet hebben we in 2060 helemaal geen anussussussen meer nodig want eten we een pil als voeding en hoeven dus de konten ook niet meer gewassen te worden. Wat een quatsch dit hele bevolkingsverhaal.
  Komt vanzelf al dan niet goed, valt niet te regelen. Het idee alleen al. Bevolkingsaantallenpolitiek, brrr.

 23. @24 Ach, zo gezien hoeven we ons daarover niet druk te maken. Als de zeespiegel inderdaad stijgt, gaat Nederland sowieso kopje onder. Waar gaan al die mensen heen? De tropische zones op aarde worden onleefbaar, waar gaan al die mensen heen? Of uit de nu nog subtropische zonen, waarheen?

 24. @25:

  Dan komen we allemaal naar jouw stadje Berlijn, in maart 2052 heb ik net even laten uitrekenen door de wetenschappers.

 25. @15 Beste Cornelis. Je begrijpt het begrip “vruchtbaarheid” blijkbaar niet. In een demografische context duidt men hiermee het gemiddeld aantal kinderen aan dat vrouwen in een bepaald land krijgen. Niet hun mogelijkheid tot het krijgen van kinderen.
  Je trekt mijn vermogen tot logisch redeneren in twijfel, maar als je je begripskennis in deze niet op orde hebt, tsja…dan “geht der Schuss nach hinten los” om het maar in jouw taal te zeggen.

 26. @14, geen emoties – rechter oordeel. Rechtstaat.
  Xenofobie.

  Ik begrijp je anders wel – sinds de Heilige Vrijspraak van Wilders is het signaal afgegeven in Nederland dat er geen grenzen meer aan de Racisme en Xenofobie gesteld worden.

  “Volstrekt normale partij” – blijft als maar regeerden, weetjewel.

Reacties zijn gesloten.