“Rustgevend” isoleercelletje voor hongerstakende vluchtelingen

Deportatieverzet.nl krijgt steeds moeilijker contact met de honger- of dorststakende vluchtelingen in het opsluitcentrum Guantánamo-Rotterdam, onder andere uit angst voor represailles door cipiers en directie. Er zijn twee hongerstakers in een isoleercel gegooid tegen de afspraak met de Vereniging Asieladvocaten en -juristen Nederland in (de reden waarom het kort geding is aangehouden).

Momenteel zitten twee hongerstakers in de isoleercel. Volgens de zegsvrouw zou dit echter niet te maken hebben met de hongerstaking, maar zou er een psychische noodzaak zijn.

De woordvoerder zegt verder de eerder gemaakte afspraak van de VAJN met de directie van het detentiecentrum niet te herkennen.

Nu.nl, andere msm melden soortgelijke reactie. “Herkennen” is het nieuwste leuterwoord van Overheden.
Mensen in een kale ruimte opsluiten slechts gekleed in een “scheurhemd” (mouwloos minijurkje) is natuurlijk een uitstekend middel tegen “psychische klachten”, daar “herkennen” de directie en derzelver woordvoerster zich volledig in.

4 gedachten over ““Rustgevend” isoleercelletje voor hongerstakende vluchtelingen”

 1. In strijd met de wet?
  Dwangverpleging mag alleen als er een machtiging of inbewaringstelling ( of hoe dat tegenwoordig heet) is afgegeven is afgegeven door burgemeester of rechter. Toch?

 2. @1: L

  Jaren geleden hadden jij en ik het er al eens over dat we bang waren dat er veel meer gebeurt dan we weten. Dit, die detentiecentra, is inmiddels zo’n schemerzone geworden waar de Staat zijn eigen gang gaat. Je komt in die concentratiekampen gewoon niet binnen, niemand. Laat staan dat je zou kunnen wijzen op procedures of Mensenrechten.

  Van de VVD verwacht ik het, en de PvdA staat inmiddels zwaar voor schut. Al geloof ik niet dat ze het zelf zo ervaren. Het boeit ze gewoon niet, de rechten van Vluchtelingen, ze maken ze liever strafbaar, smerige sociaal-democraten met hun gezever en zingen van de Internationale op hun congressen. “Ontwaakt verworpenen der aarde” jajaja, opdat wij jullie daarna gewoon arresteren.

  De toestand is ernstig.

 3. @2,

  misschien hebben deze vluchtelingen niet eens meer de gewone burgerrechten, en kunnen ze zich alleen beroepen op MENSENrechten. Ik geloof dat we in Nederland niet aan mensenrechten doen.

Reacties zijn gesloten.