Gesthuizen van de SP krijst weer eens wat buitenlanders-onzin

Volgens SP-Kamerlid Gesthuizen heeft het er  “alle schijn van dat andere asielzoekers de indruk hebben gekregen dat dorststaking loont”.

Oei, oei, oei, vre-se-lijk, zal vast niet verzonnen zijn door Gesthuizen in haar uppie, daar wordt uiteraard binnen het SP-kader over gesproken. In mijn artikeltje Is de SP racistisch? zwatelt dat mens al een heel eind weg. Stel je voor zeg, een tsunami aan vluchtelingen die allemaal dorststaken, en allemaal mogen blijven, nee nee nee, dat wil de SP voorkómen en vandaag, donderdag, moet er een spoeddebat komen. De SP is niet te beroerd om populistisch mee te neuzelen, want de PVV-vijver bevat nogal wat electorale visjes voor de SP.

Er blijkt een andere dorststaker een verblijfsvergunning te hebben gekregen in de week van het Kamerdebat over de zelfmoord van de Russische asielzoeker Aleksandr Dolmatov, en daar protesteert ze vandaag tegen samen met de PVV en D66, spoeddebat, snel, voor je het weet zijn er een miljoen!

Volgens de partijen lijkt het erop dat Teeven handelde onder druk van de dorststaking. De VVD-bewindsman (Teeven weet u nog, LRD) schreef de Tweede Kamer vandaag een brief over de honger- en dorststakers. PVV, SP en D66 zijn niet tevreden met de inhoud.

Ik zou zeggen: SP hou je kop, ieder die kan blijven is mooi meegenomen, waarna je je best doet zodat de rest ook kan blijven, daar gaan jullie je voor inspannen, toch? Of had ik gelijk, en is er een inderdaad een verhulde racistische onderstroom in de SP? Waar blijft de opstand in de SP tegen types als Gesthuizen ? Snappen jullie nou echt niet hoe fout dit is? Succes met jullie vragen samen met de PVV en neoliberaal D66. Steun Teeven tegen de Vluchtelingen! Eis uitleg over het waarom van een vergunning! Pik het niet! Geef nooit toe aan dorststakers!  Teeven, de SP helpt je een handje, wees maar niet ongerust !

Mag er geen precedentwerking van uitgaan? Is dit waar de SP & PVV zich druk over maken? Het gesundes Volksempfinden, toch? Stel je voor dat het land vol zou stromen met buitenlanders, van de PVV verwacht ik niet anders dan dit soort gekrijs, maar van een Socialistische…….Partij?? Kan je niet beter eisen dat al die akelige concentratiebunkers waarin de vluchtelingen worden gestopt dicht moeten, acuut en onmiddelijk? Dáár hoor ik de “Socialisten”helemaal niet over.

50 gedachten over “Gesthuizen van de SP krijst weer eens wat buitenlanders-onzin”

 1. REAGEREN MIDDELS ANONIEME PROXY IS NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE HUISREGELS.

 2. “Alle schijn van dat andere asielzoekers de indruk hebben gekregen dat dorststaking loont”

  Onmenselijk gezwatel!

 3. “Alle schijn van dat andere asielzoekers de indruk hebben gekregen dat dorststaking loont”
  Tuurlijk, je nieren en je lever naar de verdommenis helpen doe je zo even op een achterna middag omdat dat leuk is.
  Volgens mij kan de SP met die andere drie racistische partijen fuseren.

 4. @1, Ik heb ook een punt namelijk dat het vaker voorkomt bij domrechtse zwatelaars als jij om mensen wier wieg elders gestaan heeft te vergelijken met beesten.

 5. Schrijver van dit artikel strooit wel erg gemakkelijk met het woord racistisch. Gesthuizen’s standpunt heeft niks met racisme te maken.
  Ieder asielbeleid, hoe humaan en zorgvuldig ook, heeft uiteindelijk tot doel om te bepalen wie er wél en wie er niet mogen blijven. Je kunt nu eenmaal niet iedereen binnen laten, dat snapt een kind nog wel.
  Als dan de beslissing op goede gronden is genomen dan mag je niet zwichten voor een dorststaking. Daarmee doe je anderen, die wél de uitspraak accepteren, tekort.
  En bij mijn weten is ras geen criterium bij het asielbeleid.
  Dus racisme ? Welnee !!

 6. @1: en @5:

  Stemmen jullie? Op welke partij? Ach laat ook maar, veel smaken zijn er niet.

 7. @5, Is daar nog zo’n verwend krijsertje aan het woord dat in de verste verte niet weet waar het over gaat en dus maar beter de kiezen op elkaar kan houden?

 8. Probeer eens inhoudelijk te argumenteren. Geef bijvoorbeeld eens aan hoe je vindt dat het asielbeleid moet worden vormgegeven en hoe je ervoor zorgt dat degenen die niet mogen blijven het land daadwerkelijk verlaten.

 9. @8, Wou sms beweren dat wat nablaten van domrechtse Telegraafkolder ‘inhoudelijk argumenteren’ is? Flikker toch op.

 10. Hongerstaking is en blijft een wanhoopsdaad voordat je daartoe over gaat moet je door een hel. En als je zoiets doet weet je dat ze je in dit land volkomen aan je lot overlaten en of je daarbij sterft zal de overheid een rotzorg zijn. Dus het risico is groot en daarom vind ik het ook een zeer foute uitspraak van deze SPer. En dit stemt me verdrietig te moeten aanschouwen dat de SP de in mijn ogen enige partij (was) zich dit laat welgevallen.

 11. Leon, een hongerstaker doet het uiteindelijk zichzelf aan. Hoe triest het ook is, maar buigen voor hongerstakers kun je niet uitleggen aan al die asielzoekers die hun gedwongen vertrek wél accepteren.

 12. REAGEREN MIDDELS ANONIEME PROXY IS NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE HUISREGELS.

 13. @13 .. Je kan natuurlijk ook het hoger beroep afschaffen , want dat is niet eerlijk tegenover al die ten onrechte veroordeelden die hun straf wél accepteerde …

 14. @13Liera en @14, Chantal inderdaad is het erg toevallig.

  Of moeten we ze allemaal laten ophangen?
  Iedereen die ons land binnenkomt eerst ophangen en dan pas vragen stellen?

  Ga je vrijwillig de treinen voorbereiden die nodig zijn zodat we ze zo snel mogelijk allemaal uit ons land kunnen vervoeren?

  De Psychopathie en de Manipulatie hebben onder de ultraliberalen het hoogste punt in ons land bereikt!

  Psychopathie is duidelijk waarneembaar – want de reacties op de ophanging van Doelmatov waren niet zo sterk en hard als de reacties nu over de hongerstakende asielzoekers.

  Dit betekent dat de meeste mensen aan alle menselijkheid voorbij zijn gegaan waar de voorbode was en is de PVV in Nederland inclusief zijn electoraat.

  Er is een Goelag in de VS die heet Guantanamo maar daar hoor je niemand over praten en TOEVALLIG zijn ze daar nu ook aan het hongerstaken.

  Onze psychopaten leggen alleen de verbanden die bij hun beschadigde herzenen erbij horen.

 15. REAGEREN VIA ANONIEME PROXY NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE DE HUISREGELS.

 16. In mijn analyse bestaat SP uit aantal stromingen waar onder eentje die zich in de PVV ziet weerspiegelen. Kwalijk maar waar.

  Een eenvoudig geest als Sharon Geesthuizen kan niet aan zijn eigen natuur ontsnappen en in plaats van enige eloquentie in het opbouwen van sociale standpunten te gaan gebruiken, gaat ze natuurlik poging vissen in de PVV vijver.

  Merkwaardig!

  Dan zie ik haar als de eerste dan de treinen schoonmaken voor de deportatie.

 17. Ooit werd Wilders?PVV door de ultraliberalen van VVD gelanceerd en meteen de volle corporate nederlandse Medi ingeschakeld om hem groot te maken.

  Wilders werd groot dankzij de onophoudelijke aandacht van de nederlandse MassMedia. alles werd toen buiten proporties getrokken.

  Nu wordt dit herhaald ten koste van asielzoekers (Manipulatie om de aandacht af te leiden van de slechte economische situatie en wantoestanden ivm met de ultraliberale marktreformen) waar van een mug een olifant wordt gemaakt.

  Dit allemaal aan de hand van het buitenproportioneel en onnodig aandacht alweer van de bestelde corporatieve media voor enkele afzonderingen gevallen.

  Niets nieuws onder de zon.

 18. Goh wanneer is de uiterste poging om een beleid aan de kaak te stellen toch omgebogen tot een chantage voor een verblijfsvergunning?!?!

  Quote interview:
  De hongerstakingsactie richt zich niet alleen tegen het gevangenisregime, maar ook tegen het hele beleid van migratiebeheersing. “Ik vind het onmenselijk wat de Dienst Terugkeer en Vertrek en de IND dagelijks met mensen doen.

 19. Ik ga morgenochtend naar het CWI om aan te kondigen dat als ze mijn bijstandsuitkering niet direct verdubbelen ik ook in hongerstaking ga.

 20. Liera, Chantal, Jan, lees dit eerst even: http://deportatieverzet.nl/fact-sheet-streng-maar-rechtvaardig/
  Dit is dus waartegen geprotesteerd wordt. Corrigeer me als ik ongelijk heb, maar ik had de indruk, dat deze honger- en dorststakers (nog) niet zijn afgewezen, maar hun procedure nog loopt. Deze mensen hebben geen misdaad begaan en zitten toch vast. Onder een veel strenger regime als de doorsnee-crimineel.
  Gesthuizen en jullie ook, maken de fout deze kwestie te verwarren met het toelatingsbeleid, dat is een andere discussie.

 21. Weet je wat echte chantage is ? Wat echte chantage is deze regering. Dat ten overstaande van de ganze wereld praat over de broekriem aanhalen en dat iedereen moet inleveren. Ze maken daarbij zelf zeer grove fouten en ze zijn gewoon crimineel bezig. En iedereen ziet het en voelt het. Maar wat zeggen ze dan…. als je ons nu weg stuurt dan raakt dit land onbestuurbaar en gaat het ten onder. Dat mensen dat IS chantage. En het gaat ons heel, heel veel kosten en dat is op de eerste plaats niet het geld maar veel belangrijkere zaken.

 22. @23 hm, volgens mij zeg ik precies hetzelfde in mijn reactie, ik word liever niet op een grote hoop gekeild.

 23. Nu, Le Roi Danse, misschien wil je eens langskomen bij de SP fractie in Den Haag? Dan kun je met eigen ogen zien wat we (i.e. medewerker Immigratie en Asiel en ik) zoal doen op het gebied van vreemdelingenbeleid. Lijkt me interessant voor je! Ik ontvang je met plezier en hoor dan ook graag of je de uitnodiging aanneemt. Groet, Sharon

 24. @28:

  Je mag ook hier een inhoudelijke reactie geven hoor en al jullie goede werken uitleggen.
  Misschien een artikel schrijven? Dan weerleg je met feiten al mijn aantijgingen tegen de SP, is dat wat?

  Wat rondlopen in den Haag boeit me niets, het gaat om de praktijk. Om wat de SP doet, en vooral om wat de SP niet doet.

 25. @12, Misschien moet jij maar eens een week of wat meemaken wat de heer Nessar heeft moeten doormaken: de vernederingen, de folteringen, de honger, de kou, het gebrek aan slaap, kapotte nieren….misschien ben je dan overtuigd van je stompzinnige Telegraafgezwatel.

 26. @28 Begin in je stukje maar eens met een definitie van ‘vreemdeling’ volgens de SP, dan kunnen we evt. praten over ‘beleid’.

 27. Wat lees ik hier weer een hoop lulkoek en wat is die uitspraak van Van Gesthuizen godverdomme een eind uit haar verband gerukt.

  Als gedetineerde vluchtelingen denken dat ze wat bereiken door een dorststaking, dan zullen er vele volgen. En die beseffen niet dat ze hun pijnlijke doodsvonnis tekenen omdat Teeven niet toe zal geven en ze simpelweg zal laten sterven!

  Dát betekent die uitspraak en niets anders! Dus mag dat even aangekaart worden?

  Maar goed, het is altijd leuk om iemand even lekker flink dood te trappen vanachter een veilig en anoniem toetsenbord.

  Denk eerst eens even na voordat je je ongenuanceerde rotzooi naar buiten spuit. Zou dat lukken?

  En ja, ook altijd leuk te weten dat ik op die geperoxideerde fascistische kloothommel stem als ik op de SP stem. Rot toch op joh!

 28. Ik word ziek van mensen als Chantal en Liera. Wat doen deze reactionairen hier eigenlijk?

  Met je “we kunnen niet iedereen binnenlaten”. Oh. In dat geval zou ik graag ruimte maken voor hulpbehoevende asielzoekers en wat reactionaire racisten deporteren.

 29. @32:

  [ Als gedetineerde vluchtelingen denken dat ze wat bereiken door een dorststaking, dan zullen er vele volgen.]

  Ach gut, en daarom doet de SP wat ze ( niet) doet hè? Hoe krom wil je het hebben. En mag uw reactie een tikkeltje beschaafder svp?

 30. Ja, vluchtelingen die wat kunnen bereiken door een laatste wanhoopsdaad te verrichten. Een schande! Laten we die laatste vrijheid ook afpakken.

 31. Teeven kan maar beter toegeven als hij niet meer doden op z’ n geweten wil hebben.

 32. @32, ” Als gedetineerde vluchtelingen..” (in de gevangenis – mijn redactie)

  Pardon?
  Waar zijn ze voor “gedetineerd”?
  Welke misdrijf hebben ze begaan?

  Dat ze gewoon mensen zijn?

  Ga Wilders stemmen, want of je liegt weer zeer grof of je hebt zeker dissonantie problemen.

 33. @34 Nou, nog maar een keer je stukje gelezen dan, zit geen woord Chinees tussen lijkt mij.

  En nogmaals waarom wordt de werkelijke reden van de dorststaking zo hardnekkig ontkend? Beats me.

  @32 je zegt het zelf al ‘gedetineerde vluchtelingen’ …. hebben ze een bank beroofd of zo??? zie verder @23

 34. @28, Sharon, “..In dit geval zou je dan bijvoorbeeld moeten denken aan een dwangmiddel zoals bijvoorbeeld dwangvoeding of eh… ja, een andere manier van iemand toch behandelen.(…) ‘

  Het is verbijsterend om te lezen dat je zomaar onnadenkend pleeg je gelijk vanzelfsprekend napraten alles wat een staatsambtenaar zegt.

  het is je zeker ontgaan dat dwangmatig voederen of “andere middelen” buiten de wet vallen (wat dan ook die staatsambtenaar zegt) en er zijn reeds in het buitenland oorzaak voor rechtsvervolging geweest. En er zullen meer rechtzaten hierover gaan volgen.

  Je mag namelijk NIET onder welke voorwendsel dan ook de Mensen Rechten (van o.a gedetineerden) gaan schenden door ze dwangmatig naar je eigen zin wat dwangmatig pleegt te doen.

  Door de rechter wordt dit aan marteling gelijkgesteld.

  Veel plezier Sharon.

 35. @38 Dacht je dat IK het leuk vind dat vluchtelingen, asielzoeker en uitgeproduceerden gedetineerd zijn, dus gevangen zitten? Ken je mij, drollie?

 36. @39 Lezen en begrijpen is wel heel erg moeilijk , nietwaar. Ze zijn verdomme toch gedetineerd. Of wil jij zeggen dat ze op vakantie in een bungalowpark zijn?

 37. @34 Jouw reactie is er eentje van het niveau “ik heb geen inhoud, dus doe ik het maar zo”. Geeft niet hoor. Die moeten er ook zijn.

  Maar op deze manier doe jij geen fock voor ten onrechte vastgezette mensen. Integendeel. Je trekt de verkeerde lui aan, maatje! De fascisten en racisten voelen zich wel met jouw in elkaar geflanste stukje.

  En even over beschaving: Lees je eigen blogje nog eens na en kom dan pas weer even op mijn vingertjes tikken.

 38. @41, Waarschijnlijk is dit de gebruikelijke omgangsvorm in je huis, dit krijg je van klein mee:

  “Ken je mij, drollie?”

  Antwoord: Je ben de reinste ruziezoeker.

  Mede door je gedrag zitten mensen in de gevangenis.

 39. Lekker stelletje nitwits zijn jullie. Block me dan gewoon, beterweters. Jullie zijn De Baas nietwaar? Kritiek is namelijk erg lastig voor jullie soort. Zelf een levensgrote brutale bek, maar owee als je dezelfde grote bek terugkrijgt. Dan gaan jullie huilen als verwende kleuters.

 40. Je voegt gewoon geen ene flikker toe aan welke discussie ook, je zit alleen maar te zieken te gillen en opdrachtjes uit te delen. Dus ja een block zit er inderdaad wel aan te komen. Ik denk niet dat iemand daar vreemd van opkijkt gezien jouw gedrag.

 41. Zelfs voor reformisten zou er een socialere partij dan de SP moeten zijn…

 42. Pingback: In een rechtse regering links en activistisch zijn, de SP kan het allemaal | Krapuul

Reacties zijn gesloten.