Joodse actiegroep in New York niet blij met komst Wilders

Op goede smaak hebben we Wilders nooit kunnen betrappen. Zo schreef ik laatst bijvoorbeeld over Wilders’ uitstapje naar Ground Zero dat ik het “stuitende lijkenpikkerij” vond. Maar kennelijk ben ik niet de enige die er niet geheel vrolijk van wordt;

„Het zou wat ons betreft van een uiterst slechte smaak getuigen als iemand met Wilders’ reputatie uitgerekend 11 september in New York komt spreken om zijn boodschap van intolerantie en haat verder te verspreiden”, aldus Oren Segal, directeur onderzoek van de Anti-Defamation League in een gesprek met deze krant. (NRC)

En dit betreft dan Joden die zelf ook tegen die “Ground Zero Moskee” zijn. Die beginnen kennelijk ook te begrijpen dat met een medestander als Wilders je zaak niet echt sterker wordt, als het ware.

Wie volgt? 😀

6 gedachten over “Joodse actiegroep in New York niet blij met komst Wilders”

 1. Tsja…het glas is hier half leeg of halfvol te noemen.

  Mooi dat die club Wilders daar niet wenst, maar jammer dat ze geen afstand nemen van de extreem-rechtse Amerikaanse Joden die Wilders betalen om daar een haatspeech te houden.

 2. “Het feit, dat het woord ‘antisemitisme’ synoniem is gemaakt met ‘jodenhaat’, geeft echter te denken. Terwijl ‘Semieten’ door woordenboeken en encyclopedieën gedefinieerd wordt als ‘afstammelingen van Sem’, en als ‘volkeren die een Semitische taal spreken’, wordt in de dagelijks gehanteerde definitie van antisemitisme alleen de haat tegen joden bedoeld. In werkelijkheid vallen onder andere ook Arabieren en Amharen onder de Semieten. Het is, op zijn zachtst gezegd, dan ook uiterst frappant, hoe de naam ‘Semieten’, en vooral wanneer het antisemitisme betreft, wordt voorbehouden aan joden.”
  1e Bron. plus Tweede… (geeft te denken niet?)

 3. Wat ik van Haaretz heb begrepen is dat ze niet blij met filosemiet Wilders en gelijken als zijnde als ‘bigots” zijn: apartheids politiek in eigen land nastreven als open doel voor tegenstanders van hetzelfde beleid van de Staat van Israel.

 4. De meeste Joodse actiegroepen zijn niet wel Wilders ondersteunen. Ze begrijpen de onderdrukking en geweld op andere minderheden – inclusief Moslims. ze zien er alweer tegen moslims …

  Wilders denk dat de PVV in de VS kunnen hebben, maar hier in the VS de PVV een haatgroep we zullen noemen!
  😛

 5. @2: Het is natuurlijk heel leuk en spannend om aan het begrip antisemitisme je eigen betekenis te gaan geven, wordt tegenwoordig ook geprobeerd met het begrip racisme, maar antisemitisme is nog gewoon ‘discriminatie van Joden gebaseerd op hun etniciteit of religie’. [bron: Wiki].

Reacties zijn gesloten.