Kamer wil spoeddebat over aanschaf politierollator

Gisteren werd het jaarverslag van de Nederlandse politie aangeboden aan van Opstelten. Hij schrok zich helemaal wild en uhuhuhuhte een uur aan een stuk. Wat is namelijk het geval?

Opstelten maakt zich zorgen over de vergrijzing binnen de politie. Bijna eenderde van de agenten is ouder dan 50 jaar en dat aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Dit is ongewenst schrijft minister Opstelten aan de Tweede Kamer. Hij vreest dat de oudere agenten het werk op straat fysiek niet meer aankunnen.Bij ongewijzigd beleid zal er volgens de minister rond 2020 een “bult ouderen” bij de politie zijn.

Wij van Krapuul wisten al een aantal weken dat er plannen zijn om de oudere politiebejaarden met een rollator uit te rusten, en vonden het tijd worden om de tweede Kamer in te lichten over wat van Opstelten écht van plan is. Wij hebben zo onze eigen informanten her en der over de wereld, je bent onderzoeksjournalist of je bent het niet. Dolblij was de Kamer met onze informatie!

Zo ontdekten we dat de rollatoren geleverd gaan worden door AnsaldoBreda, de firma die ook de Fyra maakte die zoals u weet niet van zijn plaats te krijgen is, het treintje boemelde nog geen meter. Dit dreigt dus het zoveelste kostbare geintje te  worden waar de Wakkere Hardwerkende Nederlander voor op moet gaan draaien. De oppositie gaat vandaag nog een spoeddebat aanvragen of de kwaliteit van deze machine wél deugt. Met name over de zwaailichtbatterijen maakt men zich veel zorgen, en de wieltjes schijnen alle kanten op te willen, behalve rechtdoor. Dat kan niet, een zigzaggend bejaard politieleger, geen gezicht anno 2013. Daarbij kost deze machine maar liefst 1200 euro per stuk, het mag gerust wat kosten, maar dan moet het ding het wel een beetje doen nietwaar?

Voor jullie, als trouwe Krapuullezer alvast de primeur van het prototype!

pliessie
Politierollator model 1.23

 

 

 

 

 

6 gedachten over “Kamer wil spoeddebat over aanschaf politierollator”

 1. Ik begrijp het niet dat men deze zeer verouderd model Politierollator wil gebruiken. Ik zie wel twee blauwe zwaailichten erop maar geen sirene.Dit is gewoon een flutding. De verklaring zou zijn dat voor deze verouderd model gekozen is op grond van de aankomende neoliberale bezuinigingen.

  In het buitenland (toelichting: daar waar de allochtonen vandaan komen) heb ik reeds de politie op de tweewieler Segaway voorbij zien rijden. Dan is voor de bejaarde politieagenten zeer ontspannen achter de boeven aanjagen want je hoeft alleen even naar voren te buigen en het gaat steeds sneller.

  Wel heeft de Segaway ook een eigen beperking – er is geen plaats voor de zwaailicht erop, daarom wordt hij op de helm van de Politieagent geplaatst.

  Indien we de Fyra treinen naar de producent terug sturen, mogen we dan Segaways voor de Politie aanschaffen?

 2. Ik mis toch ook nog zeer dat (niet werkende) C2000 netwerk signaal erop! 😉

 3. @5:

  [..][ De minister is zelf 69 (olala) ][..]

  Ah, vandaar zijn opmerking over een “bult ouderen”. Ik krijg er nu wel een erg malle voorstelling bij 🙂

Reacties zijn gesloten.