De Haagse gruweldriehoek bezocht door dappere raadsleden die het overleven

Was het een manier om bij voorbaat de aandacht af te leiden van het geweld tegen de opgesloten vluchtelingen in Rotterdam, dat verhaal over de “sjariadriehoek” in Den Haag? Het is lang niet onwaarschijnlijk. Raadsleden gingen op onderzoek uit en vonden dat het wel meevalt, zachtgezegd.
“Een kind heeft op school een keer tegen de juf gezegd dat ze wat bloot gekleed was en dat dat niet mag van Allah”, vertelt Bakker “en een vrouw heeft via via gehoord dat iemand op de Haagse markt een opmerking maakte over de lengte van een rok”.

Dat laatste is al heel verrassend, maar niet heus, en een jongetje dat zegt dat iets niet mag van Allah zou wel eens wat catechisatie kunnen gebruiken, of hoe heet dat bij moslims (gesteld overigens dat het om een islamitisch kind ging).

Kortom: “Geen sjaria in Schilderswijk”.

Intussen proberen Sadet Karabulut (SP) en Keklik Yücel (PvdA) Wilders te overwildersen door ingrijpen te eisen van de verder toch zo heilzaam terugtredende overheid. Ze zullen vast Wilders zijn Kamerdebat gunnen.

De overheid moet onmiddellijk ingrijpen in wijken waar zich een moslimenclave dreigt te ontwikkelen. ,,Dat kan niet en dat mag niet in Nederland”, zegt PvdA-Tweede Kamerlid Keklik Yücel zaterdag in Metro. Yücel vindt dat buurtagenten moeten optreden als wijkbewoners door buurtgenoten in hun vrijheden worden beperkt.

Opvallend dat in Den Haag raadsleden van CDA, D66 en VVD het gruwelverhaal voer de “sjariadriehoek” volgens het nieuwste politiek sjibbolet “niet herkennen”.
Dat SP en PvdA achter de PVV aanlopen is natuurlijk meer dan treurig maar allang niet meer onverwacht. Het zou een coalitie zonder meerderheid zijn tot nu toe…

6 gedachten over “De Haagse gruweldriehoek bezocht door dappere raadsleden die het overleven”

  1. Heeft Kees van der Staaij inmiddels al ‘hartelijk moeten lachen’ om een ‘grapje’ over genocide op de mensen in die ‘enclave’?
    En wanneer komt Neerland’s ‘enige ware semiet’ met één vlammend betoog tegen ‘den gruwelomstandigheden in dat deel van die prachtige stad welk nog maar enige decennia gelee het domein was van den blanke, wakkere en hardwerkenden Nederlander’?

  2. Enige tijd geleden ,in de tijd dat in frankrijk er commotie was omtrend het burka verbod .zond de belgiese tv zender canvas een docu uit over een stadje ten noorden van parijs .Hier deed zich hetzelfde voor als in den haag ,en misschien ging dat nog verder .Men liet zien dat er op een na alleen maar islamietische winkels waren .De enige boekwinkel verkocht alleen islamlectuur .Het aantal inwoners van franse origine was gereduceerd tot een handvol ,die naarstig op zoek waren naar woonruimte in andere steden of in parijs zelf .De burgemeester van franse afkomst en vreesde aangezien zijn termijn afliep wat of er daarna zou gebeuren .Ook liet men zien dat alle vrouwen gedwongen werden om met hoofddoek om naar parijs te vertrekken in bussen om te demonstreren tegenhet burkaverbod ,er werd gecontroleerd of zij wel allemaal gingen .Men kreeg een van deze vrouwen even aande praat ,en vroegen haar wat zij vond van deze situatie ,haar antwoord was dat indien zij de kans kreeg ze zou vluchten naar een andere omgeving ,en dat men voordat de fundamentalisten deoverhand kregen zij normaal kon leven en zich gewoon moden kleden.

  3. @2 en je beweerd dat dit natuurlijk 100% de waarheid is zoals de pers altijd spreekt ??? het gaat hier daarnaast om een klein hoekje van de schilderswijk , naast hun Fundie Moskee , 2 straten verderop aan de andere kant van lijn 12 staat een hindoe tempel er wonen er weer bijzonder veel hindoes .. 10 minuten fietsen hiervandaan zit het centrum van Johan maasbach en barst het van de fundie christenen EN !!!! In de duinen ligt de PVV enclave Duindorp , waar huizen die aan mensen met een kleurtje worden verhuurd kort en klein worden geslagen en alleen rechtse witte mensen met rust worden gelaten .. al jaren bekend nog NOOIT nieuwswaardig geacht !!

  4. @3 Ik zeg niets over het waarheids gehalte over het fundamentalisme in de schilders wijk .Ik beschrijf alleen dat wat uitgezonden werd op canvas ,een goed voorbeeld gaf van wat er mogelijk ook daar plaats zou kunnen vinden .En ik kan je vezekeren dat dat in amsterdam zeker plaatsvind en vond .Een vriend van mij woonachtig in de kolenkit buurt kreeg op een dag bezoek van een in compleet gekleede mohamedaan ,in jurk en mutsje plus vrouw met hoofddoek en de rest van de familie .Toen mijn vriend vroeg wat of deman wilde ,kreeg hij als antwoord dat hij maar moestverhuizen want hun hadden recht om hier in deze buurt en straat te wonen .Nu was mijn vriend omgeven met als naaste buren schotel antennes ,waar hij tot dat moment weinig of geen last mee had .Maar laten we de dingen wel onder ogen durven te zien .Er zijn ten aller tijden misstanden ,en ook uit fundamentalistise hoek .Ik kom geregeld in libanon en heb ook daar gezien wat dat veroorzaakt .

  5. Ik vraag me af wat dat ‘onmiddellijk ingrijpen’ door de overheid volgens de PvdA omhelst. Straatcoaches die hen daar wel eens even gaan vertellen dat we dat zo niet doen hier in ons tolerante Nederland? Veel meer kun je niet doen lijkt me. Mensen aanspreken op hun gedrag is voor zover ik weet geen misdaad, ook niet als je wat afwijkende opvattingen hebt.

  6. Mensen aanspreken op hun gedrag is wat de roomblanke Nederlanders ook eens wat meer zouden moeten doen. Wie zegt iets als de bushalte weer wordt gemolesteerd, banden lek gestoken, deuren in gezichten vallen, niet opgestaan wordt voor ouderen in de bus, mensen niet uit de trein laten stappen voordat anderen in kunnen stappen, afsnijden, omhoog gestoken middelvingers, deur niet opengehouden, deur niet dicht doen, geklierd, gedreigd, gescholden, geslagen, geschopt, voorgedrongen, weggedrongen, weggezet, gelogen en bedrogen, gegraaid, etc., kortom gehufterd? Niemand.

    Laat die idioten in hun kalifaatje maar schuiven, zolang ze geen wetten overtreden, inclusief Art. 1 Gw. (iets wat de huidige regering ook nog een beetje moet oefenen). Je kan ze in ieder geval niet verwijten, dat ze geen normen en waarden meer hebben.

Reacties zijn gesloten.