Demonstreren bij opsluitcentrum “illegalen”


Het interview met huisarts Elcke Bonsen op de Nederlandse televisie, gisteravond 18 mei 2013.
Belangrijke punten ook: Guinese vluchteling Bah is geboeid en in elkaar geslagen afgevoerd naar de isoleercel ter bescherming tegen boze medegedetineerden. Zegt “Justitie”.
En ook opmerkelijk: het bewakingspersoneel is in dienst van 4GS, niet rechtstreeks bij Justitie.
Opvallend hoe de interviewer naar de opgeslotenen blijft verwijzen als “illegalen”.

Vanmiddag 15 uur is er een demonstratie bij het onderhavige detentiecentrum. Desgewenst 14 uur verzamelen bij Centraal Station Rotterdam. Ja, het is kort dag…

7 gedachten over “Demonstreren bij opsluitcentrum “illegalen””

 1. 4GS? Da’s ook het bedrijf dat apartheidsstaat Israel diensten verleend met die gruwelmuur toch? 4GS is toch ook het bedrijf waarvan Stichting Jantje Beton en andere goede doelen zeiden dat ze die juist daarom niet hoeven als sponsor?

 2. 4GS:

  http://www.g4s.nl/nl-NL/sociale%20verantwoording/

  [ G4S toont sociale verantwoordelijkheid richting de maatschappij.

  Als grote internationale organisatie beseffen wij de impact van onze business op economisch, sociaal en het milieuvlak. Wij streven naar winst en tegelijkertijd naar positieve effecten voor het milieu en de mensen binnen en buiten de onderneming.

  Gezien de aard van onze dienstverlening, veiligheid en beveiliging, hebben wij een sociale verantwoordelijkheid om bij te dragen tot een veilige samenleving. ]

 3. Nooit afgevraagd waarom zoiets een detentiecentrum genoemd wordt ipv gevangenis? Rotterdam was een pilot project voor gedeeltelijke privatisering (PPS-constructie) van het gevangeniswezen:
  “Het in de zomer van 2010 geopende ‘Detentiecentrum Rotterdam Airport’ was een pilot. Inmiddels zijn er meer PPS-gevangenissen in aanbouw of voorbereiding.
  Het gaat om de penitentiaire inrichting in Zaanstad en om het Justitieel Complex Schiphol.”
  Zie verder http://www.jcschiphol.nl/PPS.html.

 4. @4: Joke

  Dank voor die link, kende ik niet. Het pilotgedoe wel. Overal PPS van maken, het hele land, natuur incluis, zo kan je ook een dictatuur opbouwen.

 5. @6:

  Altijd goed, informatie. Bij een dictatuur “oude stijl” zie je nog wie je tegenstanders zijn, “gewoon” die met de wapens, maar dit is inderdaad zo ontstellend intertwined, het totalitaire heeft zich veel dieper en onzichtbaarder ingegraven, in werkelijk alles.
  Begin er maar aan..

Reacties zijn gesloten.