Schone Handen

Een keukenmes, een hakmes en bebloede handen. Verderop lag een dode. Op barbaarse wijze om het leven gebracht. Er omheen liepen zombies die niks hoorden of zagen. Mijn gedachten gingen even naar Rwanda waar ook op degelijke wijze honderdduizenden mensen werden omgebracht. Maar dit is Londen! Om de hoek!

Hoe het wel hoort demonstreren wij al jaren in landen als Pakistan, Afghanistan en Irak. Schone oorlogen waarbij journalisten embedded mee mogen zodat ze veilig en goed geoutilleerd foto’s en film kunnen schieten van kapotte gebouwen, installaties en ander schoon geweld waarbij burgerslachtoffers zoveel mogelijk bij worden vermeden. Een vergissing daargelaten, maar ja, wat wil je, het is oorlog.

Met onze wapens op afstand, de drones, kunnen wij die barbaren uitschakelen zonder onze handen vuil te maken. Want achterlijk blijft het, moorden met keuken- en kapmes.

7 gedachten over “Schone Handen”

 1. Ik ben er ook van overtuigd dat deze terroristen liever met drones of bommenwerpers hadden willen vechten. Net zoiets als bermbommen “laf” vinden maar met een pantserhouwitser een dorpje aan gort schieten is dan blijkbaar “heldhaftig”.

 2. Inderdaad DeFrysk, al die barbaarse rommel is maar niks, het moet wel hightech blijven dan lijkt het meer op een spelletje en dus niet zo erg.

 3. @2, daarom tegenwoordig bij de militaire opleidingen oftewel “learn-to-kill” zitten ze met computer spelletjes te spellen.

  Het is een soort hersenspoeling – ver van mijn bed show, allemaal op afstand, schoon – je koppelt je los van je eigen normale menselijke gevoelens…..je wordt …moordenaar.

 4. Tja , oorlog is big business.
  Daarom is het ook zaak voor die industrie omdat zolang mogelijk te laten duren , en daarvoor ook actief te lobbyen.
  Dat beide partijen in een oorlog door hetzelfde banken kartel wordt gefinanciert is ook al zoiets zieks. (ziek is natuurlijk een understatement)

 5. In het algemeen waardeer(de) ik de genadeloze ironie van Defrysk zeer en ik zou hem graag van harte verwelkomen bij Krapuul. Maar heb nog steeds wat twittergeslijm tegen mw. Makbouli over het tentenkamp aan de Notweg in Amsterdam weg te spoelen. Want dat was niet ironisch, vrees ik.

 6. De drones worden steeds goedkoper. Eentje boven Londen (of Amsterdam) die in het wilde weg gaat schieten. Dat lijkt me een volgende stap in de terroristische oorlog. Oog om oog, tand om tand. Wat in Pakistan kan, moet hier ook kunnen.

Reacties zijn gesloten.