Han van der Horst leest Krapuul

Han kan niet anders dan Krapuul hebben gelezen, gezien zijn stukje over wantrouwen op Joop.

Vroeger keken we neer op de corruptie van de bananenrepubliek, nu zijn we er zelf een.
(…)
Ondanks strenge woorden in de Tweede Kamer – “Aanpakken! Spuugzat!” – wil het met de fraudebestrijding maar niet vlotten, tenzij het bijstandsmoeders betreft of alleenstaande AOW-ers die elkaar in deze tijden van mantelzorg een beetje ondersteunen.

Han geeft nog tal van voorbeelden waarin Nederland niet deugt. De enige plek waar je over zulke staaltjes al eerder uitgebreid kon lezen is Krapuul.

Hij concludeert: het wantrouwen is gefundeerd.

4 gedachten over “Han van der Horst leest Krapuul”

 1. Frauderen is een vak meneer.

  1. Zorg dat je geboren wordt in het juiste nest
  2. Als punt 1 niet lukt doe dan een of andere studie waar status belangrijker is dan kunde.
  3. Koop een aantal maatpakken en nette schoenen.
  4. Ga netwerken en lobbien. Bral erop los. Verhul je onkunde met wollig gepraat en zorg dat je CV tip top in orde is. Waai met alle winden mee en doe je voordeel ermee.
  5. Via je netwerk klim je hogerop en als het even kan ten kosten van je medemens.
  6. Neem het niet zo nou met het millieu of mensenrechten.
  7. Zorg voor neven functies en als het geld begint te rollen regel dan een rekening in zoveel mogelijk belasting paradijzen.
  8. Wijs altijd anderen mensen op hun fouten en tekortkomingen en zeg dat je opkomt voor de werkende man. De blanke man natuurlijk.
  9. Zorg dat je in de wereld van de wapenhandel, farmaceutische industrie, zorg, olie, vastgoed, mensenhandel, bloeddiamanten, hardhout, goud, drugs, verzekeraars en de banken terecht komt.
  10. Zorg dat je mensen om je heen heb die je steunen ook al ligt het er dik bovenop dat je fouten hebt gemaakt. Een slappe knieeen premier als Mark Rutte is daarvoor heel nuttig.
  11. Last but not least. Lieg, draai, graai en doe dat met een SMILE on your face.

 2. Hierboven een omschrijving van een succesvol mens iets waar wij sociaal bewogenen niet zo moeilijk over behoren te doen of jaloers. Geef ze nu maar die HRA en die salarissen want zeg nou zelf die hebben ze toch dik verdiend of niet dan ?

  Waar ik zeker niet jaloers op ben is dat ze een leeg liefdeloos leven “lijden”. Dat het enige wat ze hebben in het leven koud en keihard is in de vorm van munten. Het enige zachte in hun leven is het pluche waar ze op zitten.

 3. JOOP.nl…ik kots ervan. ’t Is net zoiets als het vroegere Farce Majeure van de NCRV: zogenaamd kritisch maar honds trouw aan het heersende systeem en de wil om fundamenteel wat te veranderen bestaat niet in de geringste mate.
  Met dit verschil dan dat bij Farce Majeure vroeger nooit iemand te kennen gaf dat massamoord en uitroeien ook opties zijn om vermeende ‘problemen’ uit de wereld te helpen…

Reacties zijn gesloten.