Wegkijken naar Turkije

Ook een beetje jaloers? Op die Turkse betogers. Die af willen van premier Erdogan. Mensen die opkomen voor hun democratische rechten.
In Nederland zijn ze nog niet zover. Daar denken ze nog dat alles goed gaat. Dat het normaal is dat alleen de rijke elite geld mag verdienen. Dat de sterkste schouders ontzien moeten worden. Dat de ouderen moeten inleveren. Dat de zorg onbetaalbaar wordt. Dat de illegalen opgejaagd worden.
En dan roeptoetert Harry van Bommel onzin over een ‘Turkse Lente’ Kijk naar je eigen land Harry! Het is winter in je kikkerlandje. En Erdogan is een democratisch gekozen premier! Net als Rutte trouwens. Maar in Nederland gaat niemand de straat op. Misschien een paar mensen om de Turkse bevolking een hart onder de riem te steken.

Er zit nog steeds een flinke balk in de ogen van de Nederlanders. Vooral ter linker zijde Harry! Trek em er eens uit! Of turen jullie liever naar een splinter in Turkije dan te moeten onderkennen dat jullie eigen land in de vernieling wordt geholpen.

1 gedachte over “Wegkijken naar Turkije”

  1. Twee doden.
    1700 gearresteerden.
    Niemand die de gewonden telt.

    De politie schijnt deze massale reactie te hebben veroorzaakt door tegen etnische turken bovenmatig geweld te gebruiken.
    Tot nu toe was men in Turkije deze soort geweld alleen tegen Koerden (in de Koerdische steden) gewend te gebruiken.

Reacties zijn gesloten.