Kom ook gezellig bij Wiesje de Lange op de thee en bespreek the Final Solution

Wiesje de Lange, wie kent haar eigenlijk niet? Nou voor die mensen is er dus de gelegenheid om haar te ontmoeten;

Deze week kan iedereen die de tentoonstelling Thuis in Israël bezoekt, ook persoonlijk kennismaken met een van de inwoners van dit land: Wiesje de Lange. Let op: bezoektijd Wiesje veranderd! Kom naar de tentoonstelling, aarzel niet en stel uw vragen aan onze bijzonder Israëlische gast, Wiesje de Lange. (Christenen voor Israël)

Wij kennen Wiesje de Lange vooral van die quote uit één van haar boeken waarin zij over de Palestijnen schrijft;

“Er is geen oplossing dan de totale vernietiging van dat volk” (RefDag)

Nou die Wiesje de Lange dus.

Christenen voor Israël, die club waar Wiesje in zit dus, kennen we ook van Wim Kortenoeven, het PVV-kamerlid dat op zijn Tweede Kamer website o.a. het volgende schrijft;

“Ik heb bij het CIDI gelobbyd voor Israël, dat ik beschouw als onderdeel van het front in de oorlog tussen twee beschavingen, de islamitische en de westers-liberale.”

Dit verzint hij niet helemaal zelf want in het PVV verkiezingsprogramma staat:

“Israël vecht voor ons. Als Jeruzalem valt, dan zijn Athene en Rome aan de beurt. Daarom is Israël het centrale front in de verdediging van het Westen.”

Kortom, voor wie een leuke inkijk wil in het gedachtengoed van deze “volstrekt normale partij” (= woorden Mark Rutte) die moet eens op de thee gaan bij Wiesje de Lange.

Wie durft 😀

14 gedachten over “Kom ook gezellig bij Wiesje de Lange op de thee en bespreek the Final Solution”

 1. Waar is dit precies? In de headquarters van Christenen voor Israël in Nijkerk? en daar zit zij dan in een nagemaakt koekhuisje?

 2. Praktische info

  Wanneer?
  De tentoonstelling is geopend van 1 juni tot en met 31 augustus op alle dagen behalve op zondag, van 10 tot 15.30 uur. Iedereen is welkom. Toegang is gratis, inclusief een kopje koffie of thee. Na afloop krijgen alle bezoekers een kleine attentie.

  Waar?
  in het Israël-centrum te Nijkerk, Patroonstraat 1 (A28 afrit richting Nijkerk, eerste verkeerslicht rechts).

  Wilt u met een groep de tentoonstelling bezoeken? Klik dan hier

  Ontmoet Israël in Nijkerk
  Tijdens de tentoonstelling “Thuis in Israël” kunt u ook echt kennismaken met Israeli’s. Zij komen speciaal naar Nederland om u te ontmoeten. U kunt hen ontmoeten in Nijkerk op de volgende data:

  Journaliste Wiesje de Lange (let op: aangepaste bezoektijden Wiesje de Lange!)
  Donderdag 12 aug 11-15u
  Maandag 16 aug 11-15u
  Woensdag 18 aug 11-13.30u

  Als u op deze dagen met uw groep of schoolklas wilt komen, kunnen zij u ook toespreken, graag hiervoor van tevoren reserveren.

 3. Leuk ramadan uitstapje voor Islamitische Basisschool Al Furkan , kunnen de kindjes leuke vragen stellen zoals : “Mevrouw wilt u Palestijnse babies , doodslaan , doodtrappen of vergassen ???”

 4. Een vriend van me heeft ooit een boek geschreven over Sjefke, de Afrikaan die eind negentiende eeuw in de Antwerpse Zoo tentoon werd gesteld. Jarenlang. Temidden van de apen, want dat snapten onze Vlaamse vrienden dan nog wel, dat je zo iemand wel bij de bijpassende dierenpopulatie moest opsluiten. Achter tralies, the full works. Hij is er ook overleden. En gelukkig niet opgezet, zoals de Afrikaan in het boek van El Negro en ik Frank Westerman.
  Dit doet me er ergens aan denken.

  Maar je kunt het ook zien als een hedendaags kunstproject. Israëli’s zitten in een installatie van Davidsterren (roept u maar!), San Francisco kaakjes, theepotten, ansichtkaarten van de Klaagmuur en religieuze kitsch en bont gehaakte keppeltjes net te doen alsof dit hun normale leven is. De Israëli in de religieuze peepshow. 🙂

 5. Even mevrouw Wiesje de Lange iets helpen op de weg naar de beschaving:

  Peace cannot be achieved through violence,
  it can only be attained through understanding.

  Ralph Waldo Emerson

 6. Jeruzalem was “al gevallen”, kinderkes, in de zevende eeuw. Toen duurde het nog zeven eeuwen voordat Athene viel.
  Over de val van Rome valt te redetwisten.
  Nou ja, het blijft hoe dan ook retoriek voor geestelijk minvermogenden. Zoals Wiesje de Lange dus.

  O o o o wat is dit weer een in- en in- onfatsoendleijke opmerking. 😥

 7. ==“Ik heb bij het CIDI gelobbyd voor Israël, dat ik beschouw als onderdeel van het front in de oorlog tussen twee beschavingen, de islamitische en de westers-liberale.”==

  Is dat een self-fulfilling prophecy?

 8. zowel jij als Stan hadden opgeroepen bij de Christenen voor Israel langs te gaan. Ik was 18 augustus bij de lezing van Wiesje en er was geen ene tegenstander te bekennen. Dat zegt dan wel weer iets over de mobilisatie capaciteit van de tegenstanders van Israel.

  De toespraak was zeer religieus geinspireerd en ging zelfs enkele verstokte islamofoben die erbij waren te ver.
  Waarvan acte

Reacties zijn gesloten.