Turkije is veel leuker dan Syrië

Er is weer hoop in Nieuwsland. Turkije protesteert tegen Erdogan. Massa’s mensen op de pleinen en in de straten schreeuwen om zijn vertrek. Foto’s van het oproer doen de ronde: er vallen zelfs een paar doden. Eindelijk weer een opstand die ‘leuk’ is. En we hebben goede hoop!

Het gedoe in Syrië kwam allang mijn keelgat uit. Al die doden, veel te veel geweld daar. En ik weet nog in het begin, hoeveel hoop ik had voor de Syriërs. Weg met Assad! Maar hoe naïef kun je zijn. Bij het schrijven van dit stuk tweet Harald Doornbos: Vandaag 65 doden in Syrië. Een dergelijke tweet verstuurt hij dagelijks. Je hebt zo langzamerhand een rekenmachine nodig om Haralds getweete doden in Syrië op te kunnen tellen. Ik voel een aandrang om Harald te ontvolgen: wat een spelbreker!

Turkije is veel leuker dan Syrië. Er vallen minder doden en er is meer hoop. En het is makkelijker partij kiezen. Al die kleine splintergroepjes in Syrië, met gekke extremisten die Nederlanders ronselen, je kan het zo langzamerhand maar beter met Assad houden. Dan weet je ten minste waar je aan toe bent. En straks zit Nederland opgescheept met veteranen die in Syrië gevochten hebben. En wie weet gaan die rare dingen doen in Nederland! AIVD heeft al gewaarschuwd!

Straks toch stiekem even kijken hoeveel doden in Syrië Harald dit keer gaat melden. En dan een traantje laten voor de Syriërs die vergeten worden door het Turkse feel-good nieuws. Maar dan vlug mijn ogen drogen, het Syrische leed vergeten en juichen voor Turkije, want Erdogan moet weg!

2 gedachten over “Turkije is veel leuker dan Syrië”

  1. Het verschil tussen de opstand in Syrië en die in Turkije is, dat de CIA enzovoort de eerste van harte steunt en allesbehalve blij is met de tweede.

    Doornbos is te stom om voor de duvel te dansen, weet de ballen af van Syrië en dat soort mensen willen ze nu eenmaal juist graag als deskundige opvoeren in Nederland.

Reacties zijn gesloten.