Volksvermaak met de Fyra

Het geld is op in Nederland. Megalomane projecten mislukken. Slaan grote gaten in het staatsbudget. En Nederland lacht. Leedvermaak om zoveel mislukking. De staat heeft weer eens gefaald. De NS heeft weer geblunderd. De Fyra staat aan de grond, er is nog een plekje vrij, daar, naast die roestbakken, een ander mislukt project die de staatskas heeft geplunderd, de JSF.

En Nederland lacht. Lachen om zoveel onnozelheid. Even vergeten door wie de kosten opgehoest moet worden. Dat over een paar maanden aan hardwerkend Nederland verteld wordt wat die mislukkingen projecten de Nederlander gekost heeft.

Dan gaat de Nederlandse staat weer over tot de orde van de dag. Bezuinigen, bezuinigen en nog meer bezuinigen. Want tegenvallers: Fyra, JSF. Broekriem en zo.

Lacht Rutte weer en gaat hij samen met zijn PvdA makkers op jacht naar kruimels bij bijstandstrekkers die proberen rond te komen van ja, wist ik het maar. Op jacht naar kruimels bij werklozen, zieken, zwakkeren: geld schrapen van de meest kwetsbare personen.

En lachen de mensen die de oorzaak van deze ellende zijn het laatst. De bankiers, de industriëlen, de beleidsmakers. Want die zullen worden ontzien. Ze hebben het al zo zwaar met al die verantwoordelijkheid.

Daarom nog een toetje voor de Fyra. Met de complimenten van de tweede kamer. Parlementaire enquête. Nog even wat leedvermaak. Duur leedvermaak, dat wel. En u weet wie het laatst lacht.

3 gedachten over “Volksvermaak met de Fyra”

  1. Goed gezegd. En ja…weer zo’n toneelstuk ‘om lessen te trekken voor de toekomst’ of zoiets…om te kotsen.

  2. Wie er voor opdraait, dat maakt het hele verhaal zo triest. Er is zoiets als ‘De vervuiler betaalt.’ Helaas gaat dat met mismanagement (nog) niet op.

  3. Heb eerder aangegeven – misschien bestaat er een mogelijkheid dat indien het Fyra project nu helemaal mislukt is, dat de reizigers dan straks met de JSF vervoerd kunnen worden?

    Tenmisnte komt die dure spelletje ergens van pas.

Reacties zijn gesloten.