Obama is fout in de oorlog

Hoe moet je iemand noemen die medeschuldig is aan oorlogsmisdaden? Fout? Dat is eigenlijk nog mild uitgedrukt. Er zijn veel redenen om Obama fout te noemen. De inzet van drones is zo’n reden. Guantánamo Bay is een andere. En het proces tegen Bradley Manning is er nog een. Over dit laatste:

Het is immers zo dat elke Amerikaanse soldaat de plicht heeft oorlogsmisdaden te rapporteren aan zijn oversten. Vermits zijn oversten hem dat verboden, heeft hij het als zijn morele plicht beschouwd deze oorlogsmisdaden openbaar te maken. Manning vervulde zo zijn wettelijke plicht om onwettige bevelen niet op te volgen. (DeWereldMorgen)

De plicht telt niet, integendeel, er wordt een schijnproces tegen Manning gevoerd, waaraan Stalin nog een voorbeeld zou kunnen nemen. Het proces vindt volledig achter gesloten deuren plaats.

1 gedachte over “Obama is fout in de oorlog”

  1. Hier is het plaats om op te merken dat onze Minister van Buitenlandse zaken Timmermans een zeer evenwichtig en verantwoordelijke werk verricht daar dat hij niet meteen met de heethoofden van de Europese politiek meeloopt die het bewapenen van de terreurbendes van Al-Qaida in Syrië voorstaan. Het gaat om dezelfde terreurbendes die door onze gecontroleerde media als “opstandelingen” worden genoemd.

    Naast het zeker ziekelijke hersenspoeling – vanwege het feit dat we deze terroristen jarenlang bijvoorbeeld in Afghanistan tegen hebben gevochten – nu worden ze per ladingen in Syrië gedumpt net als olie op het vuur, om de oorlog steeds aan te wakkeren. De ellende van de gewone bevolking daardoor is niet om te schrijven.

    Deze islamitische terroristen wil bijvoorbeeld William Hague uit Engeland met wapens overspoelen.

    Het is te gek voor woorden. waar zullen deze wapens eindigen? Dit wil Hague niet bespreken……..

Reacties zijn gesloten.