Maurice de Hond, alweer een man met een plan

Eerlijk is eerlijk: uit de PVV kan ook wel eens iets verstandigs komen. Het klinkt bijna ongelooflijk, maar uit dit verhaal kan ik niet anders concluderen.

Maurice de Hond wil lagere scholen met als leermateriaal een iPad, Steve Jobsscholen worden dat. Die gaan een Einsteingeneratie opleveren waardoor Nederland in een klap Internetland nr. 1 wordt.
Zijn het allemaal idioten daar in de Tweede Kamer op PVV-woordvoerder Beertema na?

Critici zien in de plannen van de Steve Jobsscholen veel overeenkomsten met het omstreden Studiehuis-concept dat middelbare scholen invoerden vanaf eind jaren negentig. Ook toen gingen leerlingen zelfstandig werken achter computers en kregen leraren een rol als coach.

‘Blijkbaar zijn we nu alweer vergeten op wat voor deceptie dat uitliep’, zegt PVV-kamerlid Harm Beertema, die zelf 34 jaar in het onderwijs werkte. ‘Leerlingen zaten de hele dag te gamen en leraren mochten hun kennis niet meer overdragen. Met de Steve Jobsscholen trappen we weer in die val, deze keer met iPads en met nog jongere kinderen als slachtoffers. Al dat gezeur over de Einsteingeneratie. Kom op zeg, alsof er een nieuwe mens is opgestaan.’

21st century skills, wil De Hond voor de jongsten. Rammen op een schermpje, dat levert de oplossing van alle wereldraadselen op. ’s Lands beste opiniepeiler weet waarover hij praat. Zijn er geen lijken meer die hij kan laten opgraven?

Vraagje: wie of wat is/zijn Steve Jobs? Is dat een bepaald soort betrekking bij de overheid?

1 gedachte over “Maurice de Hond, alweer een man met een plan”

  1. Vraag me af hoeveel zetels strafkorting de PVV vandaag in de “peiling “van Maurice gaat krijgen voor deze actie ..

Reacties zijn gesloten.