Gratis en voor niks tewerkgesteld in je oude vak

Je wordt wegbezuinigd als straatveger, want de gemeente moet de tering naar de nering zetten, dat begrijpt iedereen. En van de WW kom je vanzelf in de bijstand. En dan vindt men daar dat je een tegenprestatie dient te leveren voor de riante betaling.
En dus word je tewerkgesteld als straatveger.
Het kan. In de gemeente Den Haag.

De Haagse wethouder Henk Kool (PvdA, sociale zaken) benadrukt dat er geen sprake is van een tegenprestatie voor de bijstand. ‘Dit zijn re-integratietrajecten,’ zegt zijn woordvoerder. ‘Het is goed dat werklozen werkritme en -ervaring opdoen.”

De straatveger die nu voor niets het werk doet waar hij eerder uit wegbezuinigd is dacht dat hij gek werd toen hij dit hoorde. Nee hoor, mijnheer, u bent de gek niet. Dit is de manier waarop de PvdA Nederland weer helemaal sterk en sociaal maakt.

Henk Kool, de naam komt mij bekend voor. Het zal toch niet die prutser die Radio STAD onveilig maakte zo’n dertig jaar geleden zijn? Maar jawel!. Waar kan die man nu eens te werk gesteld worden als hij aan wachtgeld (op bijstandsniveau uiteraard) toe is?

9 gedachten over “Gratis en voor niks tewerkgesteld in je oude vak”

 1. Nou, niet helemaal gratis. Er hebben meerdere ambtenaren op verschillende afdelingen een bescheiden nullijn-boterham aan overgehouden…

 2. @1, De ziekte die neo-liberalisme heet, is zeer besmettelijk en heeft al te lang voortgewoekerd. Bij mkz ruimt men niet alleen het besmette vee maar ruimt men ook preventief….
  En ik ben er voor PVVDA’ers preventief te ruimen.

 3. Nederlandse vlag bij het volgende WK rood met witte cirkel en daarin zo’n gers kruisje. Niet fraai maar wel zo eerlijk.

 4. Overigens hoop ik dat die slaven niet gaan zitten somberen: koop die nieuwe auto, laat dat dakkapelletje plaatsen….

 5. Over somberen gesproken. Rutte sprak tegen wat kinderen over hoe fijn hij het premier zijn vind. En of ze de Intertoys en Bart Smitjes willen spekken door vooral veel speelgoed te blijven aanschaffen ook al kan je moeder die in de bijstand zit al niet eens meer je schoolreisje (goed voor ontwikkeling van een kind) bekostigen.

 6. De pvda had meteen na Joop den Uyl opgedoekt moeten worden.
  Overigens jammer dat zo weinig mensen de gang naar de rechter maken.
  Dit zou waarschijnlijk goed lukken.

Reacties zijn gesloten.