Het Deense faalmodel

Onderstaand artikel is overgenomen met toestemming van de auteur, Marcus Lucas, en verscheen eerder op zijn eigen website.

 

 

CRIMINALITEIT EN ONVEILIGHEID STIJGEN JAAR OP JAAR

“De gedoogcoalitie werkt in Denemarken al tien jaar perfect”, zo willen de rechtse media onder aanvoering van Geert Wilders ons dezer dagen doen geloven. De feiten wijzen echter het tegendeel uit.

 Denemarken, na 10 jaar een rechtse minderheidscoalitie met radicaalrechtse gedoogsteun:

 ● Criminaliteit is gestegen

● Terreurdreiging is toegenomen

● Gettovorming in achterbuurten (door bezuinigingen)

● Criminele gangs die steeds gewelddadiger worden

● Aantal inbraken gestegen (trend van jaar op jaar)

● Aantal overvallen gestegen (trend van jaar op jaar)

● Overvallen worden steeds gewelddadiger (inbraken terwijl bewoners thuis zijn)

 We kunnen dus vaststellen dat het Deense model gefaald heeft op het gebied van veiligheid.

 Het is de self-fulfilling prophecy van radicaalrechts: constant roepen om harder veiligheidsbeleid, terwijl de criminaliteit enkel maar stijgt door het uitblijven van beleid dat wél werkt, waardoor de onvrede onder burgers toeneemt, zodat hun extremistische boodschap van harder beleid nog meer resoneert.

 Overigens bestaan de eerdergenoemde gangs uit motorclubs en Oost-Europeanen, en heeft de islam, ondanks spanningen, niets te maken met deze stijging van criminaliteit in Denemarken.

 Welke oplossingen denkt u dat de Deense gedoogcoalitie, na een decennium afbraak en repressie, biedt? Nou mensen, ze hebben het ei van Columbus gevonden. Eind vorig jaar hebben ze, met steun van de Deense PVV, een pakket ter waarde van tientallen miljoenen aan maatregelen genomen ter preventie en rehabilitatie. Wat dat betekent?

 Houdt u vast, dit is nieuwe politiek, mensen. Ze hebben het licht gezien. Ze gaan voor straatcoaches, mentorbegeleiding, jeugdwerk, anger management cursussen, sociale projecten, begeleiding en training van ouders, en dit alles inclusief huisbezoeken. Ja, kopjes thee drinken! Eureka! Ze zijn er na 10 jaar mislukt baggerbeleid achtergekomen dat ze “te veel gericht waren op straffen en repressie.”

 Eerder verschenen: het Deense model: 60 procent meer asielzoekers

 Gebruikte bronnen:

Emergency funding for gang-plagued areas
Denmark 2010 Crime & Safety Report

5 gedachten over “Het Deense faalmodel”

  1. antifa REGELS lezen aub en de volgende keer dat je je er niet aan houdt wordt je idiote commentaar gewist inclusief ban.

  2. @jvdheuvel, van mij mag je antifa (gestolen naam) alvast verwijderen want het stuk is gericht op HAAT, HAATZAAIERIJ en misleidend bedoeld want het haalt oorzaak en gevolg door elkaar. Het is goedkoop extreem-rechtse propaganda.

    Bovengenoemde gebeurtenis is zeer te betreuren, doch zwijgt tevens antifa (gestolen naam) over ruim miljoen dode civiele burgers in Irak die door mede toedoen van de “christelijke ‘ coalitie afgemaakt zijn. Antifa (gestolen naam) zwijgt over het haast elke dag afmaken van civiele burgers in Pakistan en Afghanistan door de occupatie coalitie.

    Ik denk dat Antifa (gestolen naam) wil ons afleiden van het ECHTE probleem.

    In Nederland heet hij: EXTREEM-RECHTS. PVV(VVD).

Reacties zijn gesloten.