12 gedachten over “Het beste advies aan de SP in jaren”

 1. In 2011 publiceerde de voorzitter van de PVDA ,de SP van BELGIE ,een boek wat juist over het terugdringen van de markt ging .In dit boek ,hoe durven ze ,gaat het over hoe wij belazerd worden door met name Europa en de NEO liberale markt werking .Hij stelt dat de staat de monopolie terug moet krijgen in diverse sectoren die men uit handen gegeven heeft .De PVDA er die over het energie belijd gaat heeft ook een boek uitgebracht om trend de energie zwendel .Bij de boeken zijn verkrijgbaar bij EPO , het eerste van PETER MERTENS ,HOE DURVEN ZE .352p,epo .Het tweede TON de MEESTER DE ENERGIE ZWENDEL 248p EPO .

 2. Even on-topic: wat gebeurt er tegenwoordig met de kousen van Van Miltenburg, nu dat VVD-politbureau onder de achterste van Van de Graaff heeft geblazen?

 3. Ik heb alleen 1 probleem. Als de SP niet goed genoeg is en niemand hier begint een nieuwe partij. Wat gaan we dan stemmen de eerst volgende verkiezingen ? Want ik neem aan dat blanco stemmen de vijand (VVD,CDA, SGP, PVDA, PVV, D66, CU, Groen rechts etc…) daar alleen maar baat bij heeft. Wat moeten we doen ?

  Wilders I kom er maar in…….. of nog meer Rutte …….. Suicide is painless… lalal lala…

 4. Vrij naar Marx denk ik dat eerst Het Systeem, spreek: De Markt in elkaar moet klappen, voordat er serieuze veranderingen mogelijk zijn. Het liefst is de financiele ramp zo groot, dat geld gewoon geen reet meer waard is. Gevolg is wel een periode van chaos, waar waarschijnlijk de zwakkere in de maatschappij het eerste aan onderdoor gaan. Tenzij, wat ik hoop, maar waarvoor ik vrees, men zich zo wil organiseren dat de ergste klappen verdeeld worden over de massa.
  Een alternatief, welliswaar een slechter, is de huidige methode van pappen en nathouden zoetjes aan om te vormen in stapsgewijze veranderingen. Ik had al eens aangegeven dat de “marktkonforme Demokratie” (Merkel) gedraaid moet worden in een democratie-conforme markt. Rijk zijn moet minder aantrekkelijk worden.

 5. @7: Sorry, maar ook een onhoudbare situatie kan heel lang aanhouden zonder dat er zich een revolutie o.i.d aandient. (vrij naar de Chinese geschiedschrijving) . Marx heeft veel bestaande zaken scherp geanalyseerd maar dit valt in de categorie ‘toekomstvoorspellingen’.

 6. @5, Ik doe niet mee met die vertoningen die hier ‘vrije verkiezingen’ worden genoemd en slechts dienen de kleine kliek graaiers die de macht in handen hebben te legitimeren.
  Democratie, inspraak van het volk…het is in dit land al heel lang een farce en misschien altijd wel zo geweest.

 7. @9 Maar je heb wel kritiek op hoe het nu gaat toch ? (volkomen terecht overigens). Ik doe dat ook. Maar niet stemmen voelt als je gewonnen geven aan de VVD & Co en nog erger die PVV.

  De Nederlander leert pas na sterfgevallen en dan nog…. In dit land wordt een gevaarlijke verkeerssituatie pas na een of meerdere dode aangepakt. Zelfs als er mensen al eerder ten val zijn gekomen en dan een gemeente waarschuwen. Dit geld ook voor millieu misstanden en misstanden in de zorg. Zolang het graaien goed gaat zonder grote incidenten kan het maar door blijven gaan.

  Het hart van de gemiddelde Nederlander is dat bruine leren ding in de broekzak. Tuurlijk is het leven makkelijker met wat geld en als je kunt besparen is dat prima…. maar het is hier echt money first.

  Het is dus wel een illusie om te denken dat dat met een partij als de SP alles anders zou worden. Maar geven ze wellicht wat tegengas? Tegengas is wat sociaal bewogenen hier altijd wel hebben gegeven. Anders waren we nu nog steeds lijfeigenen en was het millieu dusdanig verpest dat er geen VVDer hier meer wil wonen en op afstand aan de touwtjes trok.

 8. @10, Leon, ik maak normaal gesproken ook geen gebruik van mijn stemrecht. De afgelopen jaren wel. Uiteraard naar de SP. Hoewel PvdD zeker mijn sympathie heeft. D66 in een nieuw jasje.

  Waarbij ik Esther Ouwehand zeker als kroonjuweel beschouw. Al was het alleen maar vanwege haar muziekvoorkeur. 😆

  De reden waarom ik normaal gesproken geen gebruik maak van dat recht, is omdat ik dan op een mij bekende wijze iets meer objectiviteit behoud jegens alle politieke partijen. Met dank aan de door jou genoemde lijfeigenen, ben ik nu iets van mijn objectiviteit verloren, vanwege het huidige politieke klimaat van de afgelopen jaren. Kritisch blijf ik toch wel, en nu mag ik ook nog eens heerlijk zeiken tegen ‘de politiek’. 😉

 9. Ja PvdD. Prima partij. Zeker als rechtsen het decadent vinden om zo een partij in het leven te roepen. Die gasten vergeten blijkbaar dat we zelf dieren zijn zoogdieren daar kan geen maatpak wat aan veranderen. Nog lekker gescheten vandaag of geneukt ? Pcies zoogdieren..

  Het is dus een partij voor alles en iedereen dat bloeit en groeit.

Reacties zijn gesloten.