CDA dissident zet Kabinet Bruin I op losse schroeven

Trouw weet een anoniem CDA kamerlid dat mogelijk conform zijn functie als volksvertegenwoordiger zonder last of ruggespraak gaat handelen, dit in tegenstelling tot het twintigtal andere CDA machtsgeilaards, en dat mogelijk dus voordat dit bestaat, Kabinet Bruin I al zal doen belanden waar het hoort; in het riool dus.

Misschien zijn er wel meer van dit soort CDA kamerleden. Je weet het niet he.

Morgen meer. (Nu alvast Trouw)

Updeet: en de Telegraaf zegt het ook 😆

18 gedachten over “CDA dissident zet Kabinet Bruin I op losse schroeven”

 1. Prachtig prachtig!!

  Kunnen we geen fonds oprichten bij een notaris waar iedereen geld kan doneren? Bedoeld voor CDA ‘ers die dan graag wensen te muiten onder het regime van duivelse Maxime?

  Dan doen we de Joodse lobby gewoon na: we kopen CDA kamerleden om on Wilders’ plannen te dwarsbomen!

  Wettelijk niet toegestaan? Nou ja, zolang het Wilders gepermitteerd is om geld van dubieuze extreem-rechtse Joden aan te nemen, mag de gemiddelde Nederlander toch wel een CDA’er omkopen. Echt wel!

 2. Interessant.

  Zouden ze er toch nog zijn: die gereformeerde Anti Revolutionaire Mannenbroeders van de A.R.P die NEE durven te zeggen tegen dit paaps/bruine pact met de Duivel van Maxime Verhagen?

  Ik zou zeggen: bel/schrijf/mail uw C.D.A.-kamerlid, dondert niet of u niet op hem of haar hebt gestemd, maar bombardeer hem/haar met vragen. Of ze nu helemaal van de ratten zijn besnuffeld daar bij het CDA?

 3. Niet verrassend. Er is op deze site al eerder op gewezen dat dit zou kunnen gebeuren. Çörüz en Ferrier heb ik genoemd.

 4. Gezien de samenstelling van de huidige fractie waarbij een deel in aanmerking komt voor een plaatsje in het door VVD en CDA gewenste kabinet zijn Çörüz en Ferrier de twee dissident-kandidaten bij uitstek. Gezien hun achtergrond en uitspraken in het verleden zou mij het niet verwonderen dat beiden opteren om tegen Verhagen in te gaan. Of ze de moed hebben om hun baantje op de tocht te zetten is onderwerp van overpeinzing of desgewenst gebed.

 5. @ Mr.Ooijer: Çörüz en Ferrier heb ik genoemd.

  Mee eens, maar Ferrier dan eerder dan haar collega Çörüz. Wel eens gezien bij een bijeenkomst, geen enorme sterke persoon. Ferrier zit er ook al langer, en is wat ouder. Hoeft bij een vertrek niet meer te werken. Beiden kijgen op dit moment waarschijnlijk onder uit de zak van hun achterban in hun gemeenschappen.

  Maar het zou ook nog zomaar Madeleine van Toorenburg kunnen zijn. Zou me eigenlijk ook niet verbazen.

 6. Het doet mij denken aan JPB’s B4 heren akkoord geen PE Irak cq een monddoode 2e kamer.
  Waarom durft dappere dissident niet met naam naar voren te komen?
  Iemand?
  Van de ratten besnuffeld door rat Verhagen?
  Het zou ook dat Wilders bezuinings problemen met Mark’s super aso claim op die € 18 miljard of zo heeft, toch nog iets van zijn sociale beloftes WW duur en zorg voor Henk en Ingrid Only waar wil maken.
  Ondanks ferme radio stilte van de bruine markt ratten komen er geluiden naar buiten…. Bruin1 tot elkaar veroordeeld….de show must go on ..ha ha ha!

 7. @Daphne

  “”Beiden kijgen op dit moment waarschijnlijk onder uit de zak van hun achterban in hun gemeenschappen”‘.

  Ik stel me voor dit dat een vroegtijdig roede en sinterklaas feest voor ze is!

 8. Man/vrouw verdient een lintje als zij/hij het Vaderland behoedt van de ondergang.

 9. @ zwemrobot

  Vind ik wel, zoiets als willem van oranje en zo.Die ook ooit een dappere Held was. De Held die uit zn stoel klapt kan wat mij betreft die status verdienen. Gaan we naar een politiestaat of houden we ons aan een democratie. En wat is normaal? Tegenwoordig is niks meer normaal. Een held vind ik wel iemand die ergens inspringt, ook al kan het nadelig zijn voor hem/haar. Die zie je niet meer vaak.

 10. dus als je niet een hufter bent moet dat beloond worden?
  willem van oranje is trouwens een overschat man

 11. dat zeg ik niet, maar de matennaaijer in de partij kan wel van belang zijn, in hoe we verder gaan met het land.

 12. 1 ”matennaaier” kan in bruine tijden veel goed doen 😎 ! Op de fora te lezen zou de zwaar verdachte dissident wel iets aan bescherming , beveiliging nodig hebben in geval van democratisch normaal blijven doen 😎 ❗
  Zou dat een reden kunnen zijn om niet met naam naar buiten te treden?
  1,5 miljoen ontvreden PVVer’s waren al errug boos, de rapen gaar ingeval het niet over rechts zou lukken. Tel daar de bruine VVders bij en ja hoor, 1 dissident zóu ”onze” hoop en landsbelang op het spel zetten 🙄 ? Ugh?
  Hoeveel minder bedreigende kiezers worden er eigenlijk door Rutte ’s bruine markt nood, 18 miljard en meer met spoed op zijn VVD’s bezuinigen, met nog niet eens 1 volle zetelwinst, straal genegeerd?

 13. @ Katja, de rechtse meerderheid is een farce. Verscil tussen VVD en PVdA was 80.000 stemmen. 🙄 En met een verschil van 80.000 mensen wil de VVD e de PVV hun wil opleggen aan de meerderheid, lekker democratisch.

 14. @17 Ben Sjef Kok,

  My god, wat zullen de ferme Rutte Wilders en Verhagen het verder moeilijk krijgen 😎 Inderdaad, niks om de democratische boel, maar om elkaar 😈 bij elkaar 😈 te houden ❗ Arrogante Rutte kwam altijd met 1 hand in zijn broekzak relaxed ten campagne tonele, zijn overjaarde yuppe houding beloofde al veel 🙂 niet dus.
  Mocht dit voorgenomen kabinet vroegtijdig wegens dissidente Cda gevallen, er zijn er onder de VVder’s ook meer, klappen 😛 , laat “onbeschofte” winnaar Rutte het eerst verder zelf over rechts uitzoeken 😛 !
  In het belang van ‘lands duidelijkheid dan :cool:,Rutte en zijn PVV zoeken gedoogsteun :!:?
  Ha ha ha, alle afleveringen van nog onbestaand Bruin1 worden sooner or later toch wel vervolgd.
  Ondanks 1,5miljoen wit aanlopende, briezende Wilders kindjes, kan VVD meester Rutte het zelf niet aan 😎 !

Reacties zijn gesloten.