Bezuinigen als bezigheidstherapie

Het zijn van die berichten waarmee het regime de mensen bezighoudt zonder dat er iets wezenlijks gebeurt. Het Tropenmuseum in Amsterdam moet dicht want daar is echt geen geld meer voor. O nee, het mag toch blijven.
Maar we moeten niet denken dat Nederland zich zomaar drie (DRIE, 3) musea kan veroorloven, gewijd aan koloniale streken. Ze moeten fuseren! En een of twee moeten dicht, of, nog mooier, terwille van de vastgoedmaffia: er wordt een nieuw combinatiegebouw opgetrokken voor de drie. Waar, dat zoeken we nog even uit (niet in Leiden, Amsterdam of Nijmegen natuurlijk).

En de bibliotheek van het Tropenmuseum moest hoognodig dicht, want die collectie kan Nederland zich echt niet meer permitteren. Koop maar een nieuwe auto.
De bibliotheek daarentegen van het Koninklijk Instituut voor de Tropen bestaat voort.
En zo wordt Hare Excellentie Bussemaker toch leuk van de straat gehouden, stel je voor dat ze weer stenen gaat gooien zoals in 1980…

3 gedachten over “Bezuinigen als bezigheidstherapie”

 1. Ik ben even offtopic maar uh ik zit nu door omstandigheden in de ziektewet en loop bij een pscychotherapeut. Dit mede dankzij de crisis maar voornamelijk door het niet willen meewerken en bedreigingen van de gemeente om een stage te mogen lopen en een zelfstudie(waar ze niks aan hoeven te betalen) dit om zelf uit mijn uitzichtloze positie te komen.

  Nu zit ik via gesprekken met deskundige officieel in de ZW en nu heeft mijn vader ook nog eens K dus gaat allemaal niet super met mij. Maar nu probeert die gemeente terwijl ik bezig ben met herstel me toch weer ergens aan het werk te krijgen maar nu onder het mom van therapeutisch…. konden ze me toch ook op die stage laten gaan ?…. Maar ik ben zo ie zo nu niet in staat om dat te doen. Maar het riekt naar dat geintje met die straatveger die zijn baan kwijt raakt dan voor minder datzelfde werk moet doen. Het voelt alsof ze me als slaaf ergens toch proberen te dumpen. En als je dat dan gaat doen dat ze dan zeggen “goh zie je wel je bent toch in staat te werken” en dan beginnen ze weer je te pushen en te dreigen. Mogen ze dit doen ? Het gaat de gemeente er echt niet om of je beter bent of dat je je goed voelt dat is me nu wel duidelijk. Ze werken me in de nesten (ik kan een boek schrijven hierover) en nu dit weer.

  Je merkt aan alles dat er een gure rechtse wind door dit zieke land waait.

  Verder heb ik ook nog een off topic verhaal betreft 2 verstandelijk gehandicapte kinderen in een instantie waarvan er nu 1 de dochter van een vriendin van mij nu vermist is… door mismanagement van die instantie. Dus het gaat echt heel lekker maar niet heus.

 2. @1
  Wat heet off topic Leon, het past wel bij de titel van het stuk

 3. Overigens haar dochter is weer terug. Welliswaar met een zwaar drugsprobleem, ADHD, Borderline en licht zwakbegaafd. Maar ze is terug maar niet dankzij de inzet van de instelling waar zij verblijft. Wat doen die de hele dag is tellkens weer de vraag van haar moeder die machteloos en soms radeloos is van hun laksheid als het om mensenlevens gaat.

Reacties zijn gesloten.