VS probeert rest van de wereld te dwingen Snowden tegen te houden

De Verenigde Staten, die nog maar niet willen begrijpen dat niet iedereen even enthousiast is over hun kapitalistische heilstaat, worden natuurlijk helemáál witheet als nota bene inwoners van hun eigen land, zoals een Bradley Manning en nu weer Edward Snowden, ook niet helemaal overtuigd blijken te zijn van de gunstige effecten van het willekeurig afknallen van mensen of het invoeren van Orwelliaanse spionageplannen.

De Verenigde Staten, die vooralsnog ook nog niet inzien dat ze zelf aan het veranderen zijn in het Evil Empire, zoals Ronald Reagan de Sovjet-Unie ooit bestempelde, proberen nu dan ook uit machteloze woede de rest van de wereld onder druk te zetten door te ‘adviseren’ Snowden geen enkele grens meer te laten passeren.

Hoopt u ook zo dat Edward Snowden uit de klauwen van de half-totalitaire staat die de Verenigde Staten inmiddels geworden is blijft? Vast wel. En ik denk dat er wereldwijd best veel mensen zijn die dat ook hopen, op eng-rechtse en gezagsgetrouwe types als Charles Groenhuysen na dan.

5 gedachten over “VS probeert rest van de wereld te dwingen Snowden tegen te houden”

  1. ‘Argumenten die zo infantiel zijn dat je Charles bijna zou gaan afluisteren: wie weet wat voor stompzinnigs hij nog meer verkondigt als-ie niet op tv is.’ 😈

  2. @2, Volgens mij moet er bij gelegenheid gecontroleerd worden of hij niet ergens aan de achterkant van zijn hoofd een opening voor het plaatsen van een cassettebandje heeft – want dan herhaalt hij automatisch dat alleen wat erin gestopt wordt. 🙂

Reacties zijn gesloten.