Doorbraak-activisten fysiek bedreigd door medewerkers van Leids dwangarbeidcentrum

Gisteren, 25 juni, zijn twee Doorbraak-activisten meerdere keren fysiek bedreigd door medewerkers van het Leidse dwangarbeidcentrum DZB. De bedreigingen vonden plaats op het pleintje voor het centrum. Doorbrakers komen daar al ruim anderhalf jaar een of twee keer in de week praten met dwangarbeiders.

We arriveerden daar, zoals tegenwoordig gebruikelijk, rond kwart over elf. Vroeger was dat een kwartier later, maar de leiding van het centrum stuurt de groep dwangarbeiders die halve dagen moeten werken tegenwoordig net iets eerder naar huis, in de hoop dat ze ons niet tegen het lijf lopen. Direct kwam er een medewerker van het DZB-klussenteam aangelopen die dreigende taal uitsloeg en met zijn vuisten zwaaide. Wij konden maar beter snel vertrekken, anders zou er best iets met ons kunnen gebeuren. Op de vraag of dat een bedreiging was, antwoordde de opgefokte medewerker: “Nee, dat is een waarschuwing”. Het werd ook al snel duidelijk waar de woede vandaag kwam: “Kunnen jullie wel tegen zo’n meissie?” Hij doelde op reïntegratieconsulente Angelique van Delft, die haar ‘klanten’ regelmatig vernedert. Na nog een reeks dreigementen en scheldpartijen liep de man weg. ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

7 gedachten over “Doorbraak-activisten fysiek bedreigd door medewerkers van Leids dwangarbeidcentrum”

 1. Kortom: de horige hulpjes van PVVDA-heks Eucalypta Klijnsma en kapo Angelique van Delft dreigenden gewelddadige te worden?

 2. Angelique van Delft kreeg kennelijk koekje van eigen deeg, is gaan schuilen (LinkedIn?), en nu doet de omgeving een duitje in het collecte zakje ‘emotionele plaag’.

  Emancipatie centrum? laat me niet lachen zeg, met vuistjes en goons en al, lazer toch op.

 3. “..Even later kwam de driftige man van het klussenteam terug met twee boze bouwvakkers in zijn kielzog (…) Ze kwamen heel dicht voor ons staan en scholden ons de huid vol. Ze dreigden ook meerdere keren dat er klappen zouden vallen en we neergeslagen zouden worden als we niet snel onze biezen zouden pakken…”

  Ik mag aannemen dat de directie van dat bedrijf/ die bedrijven, waar deze ‘noeste arbeiders’ werkzaam voor zijn, op de hoogte is gesteld van de (mogelijk strafbare) misdragingen van hun personeel?

  Verder: WTF!

 4. Ach, het gebruikelijke laagopgeleide tuig dat ingehuurd wordt om dit soort kampen te beveiligen. Dezelfde types vormden destijds de knokploegen van huisjemelkers. Van een Godwin zal ik me onthouden, want dat schijnt niet te mogen.

  Je beklag doen bij hun baas heeft geen enkele zin, die weet namelijk precies welk soort tuig hij heeft ingehuurd. Filmen (al roep je dan de nodige agressie op) en filmpje op Youtube zetten., zoals destijds met de Rotterdamse Pandgestapo gedaan is.

 5. “Van een Godwin zal ik me onthouden, want dat schijnt niet te mogen. ”

  Integendeel.

  Ik bedoel maar:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Godwin

  Parallelen trekken is nooit verkeerd. Vooral om dat er een paar mensen zijn, die https://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Godwin niet helemaal doorhebben. Sux to be them.

  “Filmen”

  Ik begreep dat er ‘camerabewaking’ aanwezig is? Met een evt. aanklacht, dient dat beschikbaar te zijn. Ondanks dat de beelden veelal niet bruikbaar zijn met rechtszaken, vanwege slechte beeldkwaliteit.

  “het gebruikelijke laagopgeleide tuig dat ingehuurd wordt”

  Opleiding heeft in deze er m.i. niet zo heel veel mee uit te staan. Van voetbalhooligans is het bekend dat er ook menig ‘leidinggevende’ zich uit in extreem geweld. Iets met compensatie, en veel meer. Het is je bekend wie de EDL in engeland zijn, en wie die schreeuwlelijkerds “op straat” zijn, qua: ‘sociaal maatschappelijke achtergrond, enzo’. (Voorbeeld: http://www.hopenothate.org.uk/blog/article/2801/exploiting-a-young-girls-tragic-story )

 6. En toch: filmen kan nooit kwaad, ook al wordt het niet toegelaten als bewijs, dan toch als ondersteunend aangezien. Dat met Youtube is geen slecht idee. In elk geval niet provoceren (laten) en na de eerste klap onmiddelijk de politie bellen. Ik weet, ook lang niet altijd vriend en helper, maar zonder onmiddelijke aangifte sowieso geen zaak.

 7. “En toch: filmen kan nooit kwaad”

  Ramptoeristen, ten spijt en ten koste. Deels eens.

  “Dat met Youtube is geen slecht idee”

  I beg to differ. Momenteel is ‘men’ onderzoekende in hoeverre videobeelden er toe bij kunnen dragen in het opsporen van mogelijke daders. Getuige menig uitspraak van rechters, en de wijze waarop dit beeldmateriaal een mogelijke toevoeging is, inzake ‘bewijslast’, is gebleken dat camera’s geen toegevoegde waarde hebben, uitzondering enzo.

  Steeph houdt het e.e.a. perfect bij. (dank)
  http://sargasso.nl/privacy/

  Blijft onverlet staan, dat: “Even later kwam de driftige man van het klussenteam terug”.

Reacties zijn gesloten.