Loonsverlaging voor dagloners die niet zo mogen heten…

..pakketbezorgers van de posterijen, pardon PTT Post, o pardon TNT yes we can, o pardon Post.nl (is het nu goed? ben ik helemaal bij?) zijn namelijk Zelfstandige Ondernemers Zonder Personeel.
Die niet zomaar in wilde staking kunnen gaan.
Een wilde staking heet namelijk wild omdat zij niet door een vakbond wordt gesteund.
Als Zelfstandig Ondernemer Zonder Personeel ben je zelf geen personeel en kun je dus niet eens staken laat staan dat je lid bent van een vakbond.

De niet-stakers hebben intussen klaarblijkelijk een niet-akkoord bereikt met de niet-onderneming die bij het verpatste tafelzilver hoort.

Webwinkels klagen over miljoenenschade.
Kijk, dat noemen we nu ondernemersrisico.

3 gedachten over “Loonsverlaging voor dagloners die niet zo mogen heten…”

  1. Hoe kan je nou in godsnaam zzp’er heten als je van één opdrachtgever afhankelijk bent?
    Wat is dit voor een land, dat dit misbruik van machtspositie tolereert?

  2. @1: Volgens mij moet je als ZZPer een VAR-verklaring hebben. Met minder dan 4 opdrachtgevers is er sprake van een arbeidsrelatie:
    Je bent dan géén “zelfstandige”, maar een werknemer. De “opdrachtgever” is dan je werkgever.
    Tenminste: zo was het voordat ik NL ontvluchtte, maar mogelijk is dit inmiddels veranderd.

  3. Er is iets wat men over het hooft ziet ,dat namelijk het niet alleen ging om de vergoeding per pakje maar ook over het functioneren van de bezorgers .Die zouden volgens POST NL zich niet voldoende hebben bij geschoold .En dat zouden zij contractueel moeten doen .Uiteindelijk dat zij voornamelijk staakten tegen het verlagen van hun vergoeding per pakje is logies .Jaren terug in het gulden tijdperk kregen ze 60 cent per pakje .Hadden of een eigen auto of op de reutel .Men moest toen al 6 dagen rijden om voldoende te verdienen zowel voor de PRIVE als ZAKELIJKE lasten .Ook moesten zij minimaal drie vrachten per dag doen om zo uit de kosten te geraken .Er is dus weinig veranderd .

Reacties zijn gesloten.