Wist Rutte dat Melanie Schultz aandelen in Kiwa had voor zo’n drie miljoen?

Als zelfs een hoogleraar bedrijfsethiek van Nijenrode zegt dat er iets helemaal niet klopt, dan is er echt iets aan de hand:

Volgens Ronald Jeurissen, hoogleraar bedrijfsethiek van Nyenrode Business Universiteit, heeft Melanie Schultz van Haegen ‘bewust belangrijke informatie achtergehouden’. Toen ze bij formateur Mark Rutte meldde dat haar echtgenoot adviseur was bij Kiwa en daarvan afstand nam, had ze volgens hem ook moeten zeggen dat hij aandeelhouder is.

Melanie Schultz van Haegen heeft bij haar aantreden in 2010 als minister van Infrastructuur en Milieu niet aan premier Rutte gemeld dat haar man Haro ook aandelen bezat in Kiwa dat nauwe banden onderhield met haar ministerie. Haro Schultz van Haegen (en vanzelfsprekend dus ook zijn echtgenote de minister)  verdiende in augustus 2011 bijna 3 miljoen (!) euro met de verkoop van aandelen. Dat wist Melanietje natuurlijk niet hè? Je mannetje  heeft aandelen in een bedrijf voor zo’n drie miljoen euro, daar weet je gewoon niets van, peanuts immers 3.000.000 euro. Als je man ze heeft, zijn ze ook van jou, dus doe nu niet alsof het je niet aangaat. We zijn niet gek. Slimme zet te doen alsof ze van je man zijn. Helaas voor jullie, daar trappen we mooi niet in.

Haro Schultz zegt dat er niets aan de hand is  “Wij wilden alles netjes doen, zo zijn we.” Mag ik even een hele grote teil om in te kotsen svp?? Daarbij, niet JULLIE, familie Schultz, maar WIJ bepalen of hetgeen jullie deden wel of niet door de beugel kan. Daar hebben we de Tweede Kamer voor, en die gaat Schultz nu wegsturen, toch?

Goed, ze heeft  “bewust belangrijke informatie achtergehouden”. Politiek, Tweede Kamer, pers, laat dat mens en Rutte hier niet mee wegkomen, pak ze aan die gore zakkenvullers, leg het vuur aan de schenen van die graaiers!

17 gedachten over “Wist Rutte dat Melanie Schultz aandelen in Kiwa had voor zo’n drie miljoen?”

 1. Kiwa heeft alles te maken met de Boordcomputer Taxi waar (alleen) zij de kaarten voor moeten maken.
  De Boordcomputer taxi is ook zo’n hoofdpijn dosier wat vol zit met fraude, misleiding , ondeugdelijke rapporten,
  genegeerde aanbevelingen, noem maar op.
  Hoogtijd dat deze beerput alsnog open gaat.

 2. Kortom: niet alleen een toenemend aantal burgers beschouwt de hi-ha-ho-koop dat huis-premier als een ontieglijke sukkel, zelfs zijn eigen ‘vrienden’ uit Seyss-Inquart III doen dat.

 3. Tuthola was al sinds 2003 staatssecretaris van verkeer en waterstaat.

  Of is er alleen belangenverstrengeling als je minister wordt

 4. Er komt steeds meer naar boven ,belangenverstrengeling viert hoogtij .zowel op lokaal als op staats level ,en niets of niemand doet er iets aan .En ook deze blunder muts mag van haar baasje blijven zitten ,zoals al die andere idioten van zelfde huize .Het schijnt een goede gewoonte te lijken hoe corrupter hoe beter en een daarbij passend onvermogen en schijt aan de burger hebben .Geeft hun schijnbaar een vrijbrief om een land naar de verdommenis te helpen .

 5. Dan begrijp je gelijk waarom die KIWA jongens zo prijzig zijn.
  Het éne ministerie verplicht je via de zorgverzekeraars en IGZ tot een werkend kwaliteitssysteem, adviesbureau’tjes die dit implementeren rekenen zomaar € 120 p/u en zijn daar bij de kleinste organisaties zo’n 100 uur mee bezig. Dan komt KIWA (of elk inwisselbare certificerende instantie) in zicht en ben je zomaar € 5000 kwijt om je systeem af te laten stempelen.
  Dat tarief bepaalt dus de vrouw van de man die op de aandelen zit.

  ‘Beautiful scheme’ zouden de Goodfellas zeggen 🙂

 6. Commissietje, onderzoekje (onder leiding van Brinkman, Elco dan hè), prevelementje “schijn van belangenverstrengeling”, over tot de sterke en sociale orde van de dag.

 7. Ik vind overigens dat Nyenrode geen Universiteits predikaat mag hebben. Omdat een graaiers kweekschool totaal niks maar dan ook niks met wetenschap te maken heeft.

  Maar ja VVD en belangenverstrengelingen en dat soort zaken. Dat is dan weer een natuurkundige wetmatigheid. Rechts is crimineel. Een keihard feit onweerlegbaar en onomstotelijk bewezen.

  Dat dames en heren is wel wetenschap.

  Tenen krommend ook om op Nujij.nl mensen te horen praten over PvdD. Dat die maar opgeheven moet worden. Of dat een SPer het wachtgeld wil afschaffen een goed plan lijkt me maar rechts graaiend Nederland roept weer om het hardst dat het populisme is……

  Die rechtsen leven echt onder een steen totdat ze weer even moeten roepen van hun Furher…

  Mijn maag draait er van om en ik kook van woede ik zou ze zo graag eens met de lege koppen tegen elkaar willen rammen om ze eens wakker te schudden. Dat je zo puur en alleen aan jezelf kunt denken of volkomen racistisch jegens alles wat niet blank is. En millieu af doen als iets onbelangrijks. Alsof ze zelf geen onderdeel zijn daarvan…. Ik kan er gewoon niet meer bij met mijn hoofd…….. Grrrrr!!!

 8. Zijn we soms verbaasd? Dit is dezelfde mevrouw die een huis kocht voor 215.000 euro en daar een mega-mega-tophypotheek op nam van 610.000 euro. Het grootste deel van de rente die zij voor die laatste lening betaalt, moeten wij met z’n allen ophoesten. Zo werkt de door de VVD te vuur en te zwaard verdedigde hypotheekrenteaftrek. Mevrouw Schulz laat dus de *gehele* rente van dat huis van 215.000 euro door de rest van Nederland betalen. Aard van het beestje. Apropos, hoe heeft zij in hemels, pardon, VVD-naam zo’n hypotheek los kunnen peuteren? Vriendendienst van “ik ben Gerrit”? Inderdaad, “en ik steel als de raven”?

 9. @7
  Nijenrode universiteit, die ook nog eens met naamsverhaspeling samengaat.
  Ik ben het er wel mee eens, maar iedere universiteit van voorheen wil nu Business Administrators van Topniveau afleveren – het is afgelopen met de academie.
  Maar dit terzijde.

 10. @8: Links

  Dit geeft inderdaad weer een mooi inkijkje in de keuken van de graaiers. Een huis van 2 ton, en hypotheekrente aftrekken op dat huis voor 6 ton. Tel uit je winst. Dat is uiteraard niet het enige. extra aftrek hihaho voor hun pensioenen, groen beleggen ( grote hobby van rechts-NL) en zo betalen ze geen cent, en krijgen waaarschijnlijk zelfs geld toe. De piramide van het omhoog rollende geld.

 11. @12: Joke

  Ja, daar kan je via het stukje komen, maar ik heb zo de schurft aan die VK, daar verwijs ik liever niet direct naar.
  De oppositie heeft wel wat vraagjes. De VVD en de PvdA uiteraard niet.
  Ik ga nog eens wat uitzoeken ivm de reactie onder nummer 1. Hulp is welkom..

 12. Omdat er vanuit de transport en logistieke sector veel klachten kwamen over de hoge tarieven die het bedrijf KIWA rekent voor uitgifte van de verplichte vergunningen waarop zij van het ministerie een monopolie geniet, is eerder dit jaar een WOB-verzoek over de kwestie ingediend. Minister Schultz heeft dit persoonlijk afgewezen De tarieven voor chauffeurskaarten zijn de op een na hoogste in Europa. Kijk, zo bescherm je je eigenbelang!

 13. “Wist Rutte dat Melanie Schultz aandelen in Kiwa had voor zo’n drie miljoen?”

  Er zijn twee mogelijkheden: Rutte wist het niet omdat hij een echte nitwit is (en steeds meer tekenen wijzen daar op, maar wat zegt dat dan weer over zijn adviseurs?), of hij wilde het niet weten opdat hij zijn handen in onschuld zou kunnen wassen.

  Beide situaties zijn een premier onwaardig, dus Rutte kan maar het beste samen met Schultz opstappen.

 14. Kamer steunt minister Schultz

  Schultz legde in het debat uit dat zij niet tegen de regels in gehandeld heeft omdat ze niet in gemeenschap van goederen is getrouwd. Ze had geen enkel belang bij de aandelen van haar man en er was geen sprake van belangenverstrengeling.
  Regeringspartijen PvdA, VVD zeiden tijdens het debat dat ze vertrouwen hebben in de minister. Dat geldt ook voor oppositiepartijen CDA, PVV, SGP en 50PLUS.

  http://nos.nl/artikel/525207-kamer-steunt-minister-schultz.html

  Klaar dus, niemand vroeg echt door op het onderwerp.

 15. De gebruikelijke manier van probleem wegmoffelen door de salaristrekkers van de Tweede Kamer.

  Dit corruptie probleem heeft grote maatschappelijke implicaties en mogelijk consequenties maar de Maffia dekt op de bekende manier meteen elkaar af.

Reacties zijn gesloten.