Kwaliteit is Bussemakers reclame

Nee, mevrouw Bussemaker, voormalig kraakster te Amsterdam, voormalig bestuurslid godbetert van onderzoeksbureau gespecialiseerd in stiekeme politiepraktijken Jansen & Jansen, klaagster over het kampverleden van haar vader – nee, mevrouw Bussemaker, het (hoger) onderwijs is niet een instrument om mensen “meer te laten verdienen”.
Het hoger onderwijs is bedoeld om mensen meer te laten weten of de weg te wijzen naar wegen om meer aan de weet te komen.
Vanuit de – zo kan men het langzamerhand wel noemen – illusie dat dit de mensheid als geheel ten goede komt, niet het eigen portemonneetje.
Maar ik geef toe, met overheersende prachtvakken als vrijetijds- of kwaliteitsmanagement, bedrijfskunde en bedrijfseconomie zijn we dat punt allang gepasseerd.

Bussemaker vertrouwt er op dat studenten begrip zullen hebben voor het verplicht zich in de schulden steken voor het geval ze de gore moed hebben zich in de wonderen van zeewieren, de Deense literatuur of de ideeën van ketters in de Middeleeuwen te storten.
Zorgmanagers, die hebben “we” nodig.

1 gedachte over “Kwaliteit is Bussemakers reclame”

Reacties zijn gesloten.