Gôh: Schultz (VVD) wees WOB-verzoek Kiwa-tarieven af terwijl haar man er miljonair van werd

Terwijl haar man zogenaamd geen enkele zeggenschap had over zijn 3 miljoen pleuro aan Kiwa-aandelen stelde VVD-minister Schultz ondertussen de Kiwa-tarieven vast. Deze waren nogal aan de hoge kant, dus werd er een beroep gedaan op de Wet Openbaarheid Bestuur om te kijken wat de reden was dat ze zo hoog waren. De minister wees dit verzoek af omdat:

‘vertrouwelijke bedrijfsgegevens van Kiwa en arbeidsrechtelijke informatie met betrekking tot medewerkers bevat, en vanwege de onderhandelingspositie van de Staat en het daarmee verbonden publieke belang’ (TTM.nl).

De schrijver van bijgaand artikeltje eindigde in februari met de volgende briljante constatering:

Ondanks het antwoord van de minister is nu dus nog steeds niet bekend waarom de chauffeurskaarten in Nederland zo ongelooflijk duur moeten zijn.

Nou inmiddels weten we het dus wél. Ben benieuwd hoe hard de PvdA dit keer de VVD’er in kwestie gaat bejubelen in ruil voor meer pluche-tijd.

5 gedachten over “Gôh: Schultz (VVD) wees WOB-verzoek Kiwa-tarieven af terwijl haar man er miljonair van werd”

 1. Wel…datg corrupte VVD-varken komt ermee weg. Voor de bühne iets over ‘sorry’ en dan gewoon weer verder met het graaien in een land waar publieke bestuurders het land en publieke gelden zonder consequenties als prive-bezit kunnen beschouwen.
  Det heet sterk en sociaal volgens dat andere corrupte varken Diederik Samsom.

 2. Super! Graaien en maffiapraktijken!

  De beste VVD maffiaverhaal van de laatste twee weken.
  Valt direct onder de “Integriteitsformule” van VVD, dus geen integriteit.

  Volgende?

 3. Los van het wel of niet noemen van de aandelen tegen Rutte door Schultz is het boeiend om uit te zoeken hoe het kan dat een overheidsbedrijf in de markt wordt gezet (verkocht) voor een habbekrats (‘harokrats’?) in 2006 of zoiets en dat het dan binnen een paar jaar tientallen miljoenen waard is. De directie kocht gelijk de helft van de aandelen dus zij wisten dat dit bedrijf veel te goedkoop weg ging, wie heeft zitten slapen? En was Schultz in die tijd geen staatssecretaris bij VenW….

Reacties zijn gesloten.