Hero Brinkman: kabinet moet standpunten PVV uitdragen in buitenland

Grappig artikeltje over Hero Brinkman in Trouw:

PVV-Kamerlid Hero Brinkman vindt dat een VVD/CDA-regering die door zijn partij wordt gedoogd, internationaal het PVV-gedachtengoed op het gebied van mensenrechten zal moeten verdedigen. (Trouw)

Toch heeft Hero Brinkman wel een punt: dit kabinet moet natuurlijk wel doen wat Hero zegt anders zijn ze hun meerderheid kwijt.

Hoe het kan dat tijdens de radiostilte een PVV’er ineens bij (of all places) Amnesty terechtkomt? Theorietje uit de shoutbox: “Hero liep met zn zatte bek door den haag en dacht een bordeel binnen te stappen. begrijpelijke vergissing die iedereen had kunnen maken”

Update: verwarring slaat toe bij de twitterende PVV aanhang. 😮

Update 2: en ja hoor daar is ie dan het ligt aan de linkse media. Het is namelijk zo dat, als je een interview doet met een maandblad en dat verschijnt zes weken later, je uitspraken “oud” zijn. Wie legt Hero (en HP/DeTijd) even uit wat een maandblad is?

Update 3: kom d’r maar in Telegraaf.

11 gedachten over “Hero Brinkman: kabinet moet standpunten PVV uitdragen in buitenland”

 1. “PVV-Kamerlid Hero Brinkman vindt dat een VVD/CDA-regering die door zijn partij wordt gedoogd, internationaal het PVV-gedachtengoed op het gebied van mensenrechten zal moeten verdedigen”

  ….of doet Hero in het tegen geval dan z’n uniform en petje aan en trekt zelfstandig ten strijde naar het (verschrikkelijke) buitenland.
  Dan ze we hier mooi verlost van hem.

 2. Als Nederland Wilderiaanse fascisme als buitenlandspolitiek gaat uitdragen dan zal dit voor de economie verregande negatieve gevolgen hebben.

  Dat een idioot in z’n waan leeft is zijn zaak – Nederland is een stevig economisch bedrijf en met zuiplap praatjes maak je er meer kapot van dat je überhaupt kan beseffen.

 3. Dus Brinkman zei dit toen Rutte nog bezig was met de onderhandelingen voor Paars Plus, of toen Lubbers net begonnen was? Dat is politiek gezien een eeuwigheid geleden, toen men in PVV-land misschien nog de illusie had mee te regeren.
  Nooit gedacht dat ik het nog eens zou zeggen, en ik verwacht dat het in de toekomst ook niet meer zal gebeuren, maar Hero B. heeft op dit punt wel gelijk. Het is in de politieke verhoudingen oud nieuws. Er is nu een nieuwe situatie met de boys in Den Haag.

  Dit is wel vrolijk nieuws voor iedereen die verwacht dat dit kabinet, zo het er al komt, een kort leven zal hebben.

  Iets anders: what the fuck dacht men bij Amnesty, om die engerd te interviewen? Zijn ze nu helemaal gek?

 4. Wat doet Hero nou moeilijk? Staat hij er soms niet meer achter dat de regering rekening moet houden met de standpunten van de pvv?

  Dat van die mensenrechten is wel een mooie catch22: Als de regering de pvv-standpunten verdedigt, zijn ze in strijd met de mensenrechten, en als ze het niet doen ook.

 5. Tis wel leuk om wederom bevestigd te zien dat een eventuele regering met gedoogsteun PVV een puinhoop wordt. Diverse dissidenten bij het CDA en Hakbijlhero Drinkman bij de PVV. Gezellie.

 6. Het vermoeden is dat iemand van Amnesty toevallig in het zelfde café zat en mijnheer hoorde lallen. Zie ook de “affaire”- McChrystal – wat moet een VS-generaal in Afghanistan met Rolling Stone?

 7. @JvdH, iedereen mag iedereen interviewen, men gaat zijn gang maar.

  Vind het alleen niet zo’n voor de hand liggende keuze, voorzichtig gesteld.
  Amnesty legitimeert die man toch enigszins, met een serieus interview, terwijl je weet dat als het aan hem ligt, linkse hobby’s als Amnesty worden opgedoekt.
  Ik zou van een organisatie als Amnesty een iets grotere bereidheid tot een cordon sanitaire hebben verwacht, maar wie ben ik…

  Maar eigenlijk moet ik mijn grote mond houden tot ik het heb gelezen in Wordt Vervolgd. (Interview komt toch in WV?) Misschien nagelen ze hem subtiel wel volledig aan de schandpaal. Zou zomaar kunnen.

 8. En gaat hero dan ook in het buitenland de CDA en VVD standpunten uitdragen?

  Of zou iedereen het gewoon bij de standpunten van de eigen club mogen houden?

Reacties zijn gesloten.