Kritisch islamitische CDA schapen bijna klaar voor de slager

De visie van de CDA-top over Landsbelang en het serieus nemen van Het Volk vereist dat er het nodige “uitgelegd” wordt.

Onder andere aan hun eigen kritisch islamitisch CDA-leden.

Ze stribbelen nu nog wat tegen maar de CDA-top heeft kronkelpaling Sybrand Hearsma Buma ingezet om de gang van zaken even toe te lichten.

6 gedachten over “Kritisch islamitische CDA schapen bijna klaar voor de slager”

 1. “Het CDA heeft geen ervaring met oppositie voeren en moet als het enigzins kan regeringsverantwoordelijkheid blijven nemen.” Over arrogantie gesproken. Het zou misschien wel goed zijn als het CDA in de oppositie komt. Dan wordt er meer geluisterd naar de kiezer en hadden we bij de laatste verkiezingen geen twintig zetels verloren.

  Deze quote is alleszeggend. Prachtig!

 2. Leuk om te lezen dat bij een bijeenkomst van het ‘kleurrijke CDA’ er werkelijk niemand is die dit kabinet wil. Iedereen is tegen. Er is zelfs geen enkele partijtijger met ambities die iets genuanceerder wil zijn, terwijl dat toch in het voordeel kan werken voor iemands carriere in later jaren.
  In elk geval uit de woorden van Wijbenga blijkt consensus bij dat deel van het kader: het CDA moet stoppen met de onderhandelingen! 😀

 3. Op 29 juni riep Krapuul Verhagen uit tot ‘held van de dag’: http://www.krapuul.nl/nieuws/9173/hulde-aan-maximeverhagen-held-van-de-dag/. Hij had in duidelijke bewoordingen vastgesteld dat het CDA niet aan tafel zou gaan met de PVV ‘zo lang de PVV de Koran wil verbieden, een hoofddoekjesbelasting wil invoeren en de strijd tegen de islam wenst als inzet van het buitenlands beleid’. Dit was voor Verhagen hèt moment geweest om zich te profileren als CDA-leider. Ongetwijfeld had hij ook de rechtse leden kunnen overtuigen dat samenwerking met de PVV niet in het belang zou zijn van het land en het CDA.
  Maar het pluche had meer aantrekkingskracht. Nu zijn de PVV-idealen voor het CDA ‘ook een mening’ geworden, die bovendien te respecteren is, Verhagen heeft zich daar compleet mee geconformeerd en Wilders blijft roepen: wen er maar aan. Intussen is de CDA tot in het bot verdeeld en vluchten de kiezers alle kanten uit.
  Op 30 juli constateerde historicus Jan Dirk Snel bij Joop o.m. ‘De huidige politieke leiders (van CDA en VVD) zullen tot aftreden gedwongen moeten worden en de fracties tot inkeer’: http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/zwarte_vrijdag/. Intussen is het voor het CDA pompen of verzuipen. Verhagen wacht hoogstens nog een Phyrrus-overwinning.

 4. Tsja om maar niet te spreken over de geloofwaardigheid van Verhagen.
  Maar het is een CDA-traditie om de kluit te belazeren en te draaien en te bedriegen .

  Daarom begrijp ik een VVD kiezer beter dan een CDA kiezer
  VVD kotst gewoon op iedereen met een inkomen onder de ton per jaar en daar houden ze aan vast 😮

 5. Ik denk dat de geloofwaardigheid van de VVD in het algemeen juist behoorlijk een deuk oploopt, of zou moeten. De liberalen blijken met de PVV toch blij te zijn met de conservatieve uitwerking van de standpunten van de PVV. (Koppen dicht volk, wie geld heeft bepaalt, aangevuld met democratisch verkregen zeggenschap.)

  De PVV is er voor de armelui, de VVD voor de rijkelui. De typisch haagse mentaliteit om macht te verkrijgen, zoals door Verhagen ‘virtuoos’ gedemonstreerd, is ondanks het rookgordijn van een spervuur van opmerkingen over achterkamertjespolitiek sinds Fortuyn t/m Wilders weer volop aanwezig.

  Klakkeloos schaart de VVD zich achter Wilders (op een wethoudertje elders in het land na), om na een fail waarschijnlijk te verklaren dat ze dat eigenlijk nooit gedaan hebben.

  Maar wat mij betreft heeft de VVD door niets te zeggen kleur bekend: Bruin.

 6. hopen dat het volgende CDA congres niet bij een station in de buurt is , ik krijg beelden van veewagens na de “coup van Maxime “

Reacties zijn gesloten.