Agenten dringen behandelkamers vluchtelingen binnen

Politieagenten en bewakers lopen artsen op de spoedeisende hulp regelmatig ernstig in de weg. Ze eisen een plek op in de behandelkamer terwijl dit niet mag. Mooi dat Jan Hulshof, voorzitter van de stichting Medicus en Maatschappij, hier mee naar buiten komt, maar waar blijft de rest van de behandelaars? Kan dat alleen maar via die organisatie bekend worden? Waarom smijten jullie de deur niet dicht voor die bewakers of doen jullie geen aangifte tegen die lui? Trap ze die behandelkamers uit, maak foto’s ( dat mag zeker niet vanwege de privacy van dat bewakerstuig?), vecht voor je patiënten verdomme, altijd en eeuwig die ouwehoersmoesjes. BASTA !

Er zijn echt nijpende situaties bekend, waarbij de patiënt de dupe werd. Hulshof beschrijft hoe een bewaker een doodzieke vreemdeling (niet mijn woordkeuze,LRD) zonder medische zorg weer meenam naar het politiebureau toen bleek dat artsen de bewaker de toegang tot de behandelkamer weigerden. In een ander voorbeeld geeft Hulshof aan dat een agent erop stond bij het gynaecologisch onderzoek van een verkrachte vrouw aanwezig te zijn.

“Walgelijk gewoon. Op de grote spoedeisende hulpafdelingen komt dit zeker meerdere malen per maand voor. Het gebeurt te vaak dat agenten of bewakers ten onrechte op hun strepen staan. Op de grote spoedeisende hulpafdelingen komt dit zeker meerdere malen per maand voor.”

Hebben jullie niet de plicht om voor patiënten te zorgen? Als justitiie dat zelfs gaat belemmeren wordt het dan geen tijd om op grote schaal actie te voeren en om de politiek vragen te laten stellen aan Teeven en de PvdA over hun “humane” asielbeleid? Wat is dit voor enge politiestaat geworden, waar mensen die medische hulp nodig hebben die niet krijgen vanwege bewakers die het voor het zeggen menen te hebben? Zijn het “maar” Vluchtelingen, waar zelfs op geschoten mag worden? Ja, ik schaam me voor dit land. Diep. Heel diep.

2 gedachten over “Agenten dringen behandelkamers vluchtelingen binnen”

 1. In Enschede hebben ze meerdere valse briefjes van vijf ontdekt,
  een politiewoordvoerder daarover:
  “Grote verschil is het (deels) ontbreken van de zilveren rand op het biljet. De politie kan niets over zeggen. “We hebben andere prioriteiten,” aldus woordvoerder Anton de Ronde.”
  Nu begrijp ik waarom, het is natuurlijk veel eenvoudiger om de rechtelozen te terroriseren dan achter criminelen aan te gaan.
  Dat ze daardoor de wetten met voeten treden maakt niet uit, zeker niet met een opstelten en een teeven als hoogste baas.
  En je hebt gelijk, ik schaam mij ook diep over dit land, deze regering en dit volk dat nazi toestanden steeds meer normaal gaat vinden en zelfs aanmoedigt.

Reacties zijn gesloten.