Een beetje principiële CDA’er blijft op zijn post

Sommige CDA'ers zien de PVV wel zitten
“Zouden meer mensen moeten doen” was mijn eerste reactie toen ik las van het vertrek van CDA’er Schinkelshoek wegens onderhandelingen van het CDA met de PVV, maar zo denk ik er eigenlijk helemaal niet over.

We hebben niks aan principiële mensen die de handdoek in de ring gooien en die het opgeven, zoals Schinkelshoek. Gewoon blijven zitten waar je zit (zodat je op het gepaste moment de stekker eruit kan trekken), is het devies!

Wel ontkracht Schinkelshoek bij deze de mythe dat weerzin tegen de PVV alleen leeft bij mastodonten, dinosauriërs, lijken, fossielen en 24-uursluierdragenden (“met hun kukidentmondjes”), zoals boze tongen beweren.

En dat is natuurlijk positief.

26 gedachten over “Een beetje principiële CDA’er blijft op zijn post”

 1. Wel jammer idd, als je echt principieel tegen zou zijn, had het beter geweest te blijven zitten. En als het akkoord eenmaal daar was, de stekker eruit te trekken. Nu heeft dit weinig effect.

 2. Hij had geschiedenis kunnen schrijven. Nu zullen we waarschijnlijk nooit meer van hem horen.

 3. Het is toch wel mooi om te zien dat de heer Wilders zoveel teweeg brengt en ik moet zeggen ik was altijd PvdA stemmer maar ik zie nu ook wel in dat er met de Islam in Europa een groot probleem is.
  Ik heb dan ook bij de laatste verkiezingen Pvv gestemd.
  En ik moet zeggen ik heb geen spijt van die keuze.

 4. Jammer dat Ric met open ogen in de abjecte islamiseringsretoriek trapt, maar alle hoop blijkt niet verloren.

  Ps. de titel van dit bericht mist een n’tje 😉

 5. @1 Stel je eens voor: na terugkeer in de Tweede Kamer ben jij dat CDA-lid met die stekker. Schinkelshoek zag die bui al hangen.

 6. Goh Ric, heel de wereld heeft last en angst van de globalisering, zou het hen helpen ook ultra rechts te stemmen? Verder hoop ik dat je nooit geen spijt krijgt van je keus.

 7. @Prikkeldraad,

  Bedankt voor je reactie,
  Ik denk dat ik geen spijt zal krijgen aangaande mijn keus.
  In het verleden pvda ook nog d66 en een keer groen links maar dat is niet zo goed bevallen.
  Wilders blijft voor mij toch wel de meest logische keuze om te kiezen.

 8. @prikkeldraad,

  Dit wilde ik nog toevoegen,ik ben niet van mening dat de Pvv ultra rechts is .
  Als ik hun standpunten bezie valt dat allemaal nogal mee.

 9. eh PVV niet ultra rechts? Partijprogramma gelezen? Kan toch wel geschaard worden onder erg rechts, oftwel erg behoudend en wars van enige verandering in wat dan ook. Alles moet weer worden zoals het in de jaren vijftig was, heerlijk die spruitjeslucht. Moeders weer achter het fornuis en vaders hard aan de lichamelijke arbeid. Kinderen moeten doen wat hun gezegd wordt en verder kop houden. 😛

 10. Of nog verder terug, naar de tijd dat we een zeevarende natie waren en de wereld onze handelsterrein was (ja inclusief slavenhandel). O nee, dat kan niet meer, we stappen uit Europa en die landen willen geen handel meer met ons drijven en Geert wil geen handel drijven met Islamitische landen. Of toch wel? Heeft hij wel de Hollandse koopmansgeest. We moeten je niet hier hebben, maar we willen wel aan je verdienen.

  Ik weet het, ik weet het, is helemaal off topic, maar als ik mag, ik wil nog een vraag aan Ric stellen. Waarom heb je op de PVV gestemd. Een beweging die geen leden heeft en waar de leden dus ook geen inspraak in kunnen hebben. In feite geef je carte blanche aan het enige lid van de stichting, Geert Wilders. Daar moet je dan wel een heel groot vertrouwen in hebben.

 11. @cornelia,
  Bedankt voor je reactie,ik zie op dit moment dat er in de wereld een ideologie is,de islam,die toch voor veel problemen zorgt.
  Schuilsynagoge’s in Amsterdam,geweld tegen homo’ s vanuit Marrokkaanse hoek,terrorisme vanuit islamitische hoek,shariarechtbanken in de U.K.,eerwraak.
  Wat ik ook zeer verontrustend vond is het feit dat er vanuit overheidswege van alles wordt berekend bijv. Hoe veel kost de gezondheidszorg.
  Maar op het moment dat er wordt gevraagd naar een kosten/baten analyse van de immigratie wordt er geweigerd om hierop een antwoord te geven.
  Terwijl het een vraag was van een volksvertegenwoordiger dus democratisch gekozen.
  Al dit soort zaken geeft mij sterk te denken!

 12. Ric , het word eens tijd andere media dan Geen Stijl , Spits en Telegraaf te bezoeken ,
  Schuilsynagoges , zoals deze zeker IN AMSTERDAM http://rtvnh.nl/nieuws/index.asp?newsid=111981 eergisteren geopend ..

  En geweld tegen homoos , tja komt voor , maar meer door witjes dan door Mokroos hoor , maar ja de media he ???

  Iets gelezen over die Chauffeur die in de zaanstreek bespuugd en met de dood bedreigd is ??? http://www.webregio.nl/zaanstreek/regionaal-nieuws/artikel/1811625/buschauffeur-is-bedreigd-en-bespuugd.aspx?utm_source=HDC&utm_medium=Crosspromotion&utm_term=Hoofdartikel&utm_content=NHD&utm_campaign=HDC
  natuurlijk niet !! want dat is alleen nieuws als Marokaantjes het doen !!!

  één slachtoffer van Islamitisch terrorisme in Nederland , ja guttegut , dat is natuurlijk veel erger dan dat ene negertje dat al jaren eerder werd doodgestoken , en toen kwam het mes van rechts ….

  Wat kosten en baten betreft , zonder de gastarbeiders had de Nederlandse economie nooit zover kunnen groeien … maar dat telt weer niet mee …
  Wilders wilde kiezen wat er wel en niet mee zou tellen bij de kosten en baten ..
  Dat is geen legitieme vraag van een volksvertegenwoordiger maar propaganda op een villein niveau

 13. Cornelia Schreef:

  Daar moet je dan wel een heel groot vertrouwen in hebben.

  …Of ongemeten veel haat tegen buitenlanders en andersdenkenden. Ja?

 14. @Ric
  Helaas, geen antwoord op mijn vraag. 😕

  De Islam is net als andere geloven een geloof. Mensen geloven in Allah en dat Mohammed zijn profeet is. Dit heet geloven omdat het niet bewezen kan worden met feiten of bewijzen. Dat is geen ideologie, maar een geloof. Net als het christendom (in al zijn verschijningsvormen), het jodendom en het hindoeisme. Net als er in de Verenigde Staten mensen zijn die eng in hun geloof zitten en staan als christenen (ook daar ben je je leven als homofiel niet zeker), zo zijn er in alle geloven extremen. Alleen dit zijn extremen en uitzonderingen, geen regel van de grote massa.

  ideologie: 1. wetenschap van de gronden van de kennis
  2. het geheel van de ideeën dat ten grondslag ligt aan een wijsgerig stelsel, vooral mbt. hun maatschappelijke of politieke strekking

  geloof: 1. vertrouwen in de waarheid van een anders beweringen of beloften, of in de overeenkomst met de waarheid van een verhaal enz.
  2. het als werkelijk en waar aanvaarden en beseffen van het bestaan en de openbaringen van een godheid
  3. (in verband met andere hogere of niet-menselijke wezens en machten) de overtuiging dat ze werkelijk bestaan
  4. het vast vertrouwen in het bestaan, de wezenlijke waarde, macht van overtuigingen die het hogere leven van de mens betreffen

  Dat er geen onderzoek is gedaan nav het verzoek van dhr. Wilders = PVV over de kosten van niet westerse immigranten, ben ik heel blij om. Ik ben blij dat er niet nav ieder verzoek een onderzoek wordt ingesteld, dan zouden we meer belasting moeten betalen. Je haalt aan dat er wel onderzoek is gedaan naar de kosten van de gezondheidszorg. Dat is wat anders dan een onderzoek doen naar hoeveel de zorg kost voor de mensen met een Syndroom van Down, of de ziekte van Crohn. Dit onderscheid ga je toch niet maken?

  Overigens heeft dhr. Wilders = de PVV als beweging zelf een onderzoek laten doen. De niet westerse immigranten kosten ons heel veel geld! Ja, wat de opdracht niet bevatte was wat leveren de niet westerse immigranten op aan belastinggeld en andere inkomsten. Dat deel was nou even vergeten. Zo kun je dus mensen laten geloven dat jij altijd gelijk hebt. Als anderen daar dan vragen over stellen, zijn ze gelijk de ‘linkse elite’ enkel en alleen maar omdat ze een vraag stellen. Daar heb ik de buik dus goed van vol! 👿

  Mij is geleerd om niets zomaar aan te nemen en alles te onderzoeken en na te vragen. De kudde die achter dhr. Wilders aandendert doet dat niet, ze echoën alleen maar en dat stoort mij bovenmatig. Zelf nadenken is een plicht van ieder mens. Teveel mensen laten zich in deze maatschappij leiden door gebral en snelle one-liners. Net Lemmingen, zo de afgrond in.

 15. @ Al Bakrastani,
  Ook u bedankt voor uw reactie ,
  U gaat er blijkbaar bijvoorbaat al vanuit dat de kosten /baten analyse negatief zal blijken te zijn.
  ik weet dat niet maar zou dat graag willen weten.
  Met deze vraag is toch niets mis mee.
  U gaat uit van kwade opzet dat lijkt mij wat voorbarig.
  De duitse schrijver Thilo Sarrazin heeft een kritisch boek geschreven over de integratie en immigratie.
  Deze man is een vooraanstaand lid van de SPD de duitse zusterpartij van de PvdA.
  Ik mag er toch vanuit gaan dat het geen onzin is wat deze man schrijft.
  En ja ook in Duitsland hetzelfde patroon deze man wordt gediskwalificeerd door de politiek correcte politici.Maar ondertussen is het een best-seller,blijkbaar is er toch wel veel interresse in de ideeen van deze man

 16. jvdheuvel Schreef:

  Wat voor principiële CDA’er hebben we meer aan; een principiële CDA’er die wegloopt of een principiële CDA’er die blijft zitten waar hij zit.

  Een die blijft zitten waar hij zit (parlement, gemeenteraad , provincie ) en wegloopt (uit zijn partij )…

 17. @cornelia,
  U gaat er vanuit dat mensen die voor de heer Wilders stemmen niet goed nadenken.
  Dat lijkt mij wat vooringenomen!
  Mensen kunnen iets wikken en wegen en dan tot een conlusie komen die misschien niet de uwe is, maar dat wil niet zeggen dat men niet goed heeft nagedacht.
  Ik ga er vanuit dat u goed hebt nagedacht en zo tot de conclusie komt dat de heer Wilders u niet kan bieden wat u in politiek opzicht zoekt.
  Dat is uw mening en respecteer ik .
  Wat mij altijd wel opvalt,is dat mensen die PVV stemmen voor gek worden versleten alsof diegene niet heeft nagedacht.
  Dat lijkt mij wel iets te voorbarig!

 18. @23 excuses.

  Mijn keus is een principiële CDA’er die blijft zitten. Dus Ab, Ad en Kathleen, laat je niet wegjagen en blijf pal achter en voor je principes staan.

Reacties zijn gesloten.